Wheels24.co.za | WATCH: Landy ‘ s next-gen luxe urban SUV – stijlvolle nieuwe Range Rover Evoque in SA

0
22

De volgende generatie Evoque bouwt voort op de sterke punten van zijn best-selling voorloper. De combinatie van all-terrain vermogen met op-weg kalmte, de Evoque het nieuwe voertuig architectuur, bijgewerkte technologieën en wereld-eerste functies maken het meer comfortabel, veelzijdig en verbonden dan voorheen.

Onder de motorkap

Ingenium-motoren zijn de advanced met nieuwe technologieën om ze rustiger en meer verfijnd, terwijl de ZF-negen-traps automaat is gekalibreerd om te zorgen voor een gladdere, meer progressieve rijden op alle terreinen.

Zuid-Afrikaanse klanten hebben een keuze van een 132kW diesel en 183kW benzinemotoren, terwijl een 221kW plug-in hybride zal worden toegevoegd aan het assortiment vroeg in 2020.

De diesel, badged D180, geeft een gemiddeld verbruik van 5,8 liter/100 km en is in staat om te versnellen van 0-100km/h in 9.3 seconden.

De P250-badged benzine geeft een 7,4 l/100km * gemiddelde brandstofverbruik en de sprint van 0-100km/h in 7,5 seconden.

Hoe is het om te rijden?


Wheels24 is Janine Van der Post is momenteel het bijwonen van de lancering en heeft dit te zeggen: “tot nu toe hebben we alleen ervaren de Evoque in zijn meest natuurlijke habitat in de nieuwe Jaguar Land Rover Experience centre – een geweldige 4×4 ruimte in de stedelijke jungle open voor het publiek – voor een intense rijden in een 4×4 cursus in het donker.

“De nieuwe Evoque wordt geleverd met technologie, net als zijn grotere broers en zussen. Het uitvoeren van hardcore off-road taken komt van nature voor deze urban SUV en het zorgt voor de meest ontmoedigende uitdagingen met gemak. Dit is te danken aan het rijden assistent assistenten zoals hill descent en verschillende rijmodi die zet het voertuig op de aanraking van een knop voor de juiste wegdek zoals losse grind of ernstige ruige terrein.

“Mijn favoriete evenement was het uitvoeren van een water oversteken als de Evoque is een indrukwekkende 600mm waden diepte. De SUV kan ook een signaal aan de chauffeur wanneer het bereiken van de maximale diepte voor ramp raakt. Dag 2 zullen we de aanpak van on-road rijden in een 400km mee.”

Premium interieur

In de mooi vormgegeven design integreert gladde oppervlakken en eenvoudige lijnen met een zorgvuldig gekozen hoogwaardige materialen maken een luxueus, minimalistisch, digitale cabine. Technisch textiel die gebruik maken van gerecycled kunststof worden aangeboden als premium alternatieven voor leer, zoals een Kvadrat wol blend en Dinamica suedecloth, evenals Eucalyptus en Ultrafabrics opties.

De hut is voorzien van technologieën zoals de twin touchscreen Touch Pro Duo-systeem, met nieuwe, snellere software, 16-manier stoel controles en cabine voorzien van ionisatie die een aanvulling vormen op de toegenomen binnenruimte.

Er is meer ruimte dan voorheen. Een langere wielbasis opbrengsten 20mm extra achterzijde kneeroom en een toename in het kleine stuwen – de grotere handschoenenkastje en het centrum cubby kan nu passen tabletten, tassen en flessen met gemak.

De bagage ruimte is 10% groter (591 liter) en veel breder, met ruimte vergroten, 1383 liter wanneer de flexibele 40:20:40 tweede rij stoelen worden gevouwen.

Met een 21 mm langere wielbasis en compacte nieuwe schorsing design, de compacte SUV biedt een betere kamer aan de binnenzijde en een verbeterde handling in alle omstandigheden. Integraal Link achterwielophanging scheidt de laterale en longitudinale krachten te verbeteren lichaam controle en wendbaarheid, het bieden van meer comfort en vertrouwen op de weg.

Aan de voorzijde, MacPherson strut Hydrobush voorvering voorzien van met vloeistof gevulde struiken op het minimaliseren van de high-speed wheel trillingen gevoeld door het stuurwiel.

Terrain Response 2 is beschikbaar als standaard voor de eerste keer op de nieuwe Evoque met All-Wheel Drive en automatische transmissie. Dit kan de bestuurder kiezen uit vier standen (Comfort, Zand, Gras-Grind-Sneeuw, en Modder & Ruts) voor optimale prestaties en capaciteit. De nieuwe Auto-modus maakt Evoque voor het selecteren van de meest geschikte modus voor de voorwaarden en het automatisch aanpassen van de koppel levering te passen aan het terrein.

De bodemvrijheid is 212mm, terwijl het benaderen en verlaten hoeken zijn de 25 graden aan de voorkant en op 30,6 graden in de achterzijde. Evoque maximale waden diepte van 600 effectief kan worden gecontroleerd met optionele Wade Sensing. Ultrasone sensoren in de buitenspiegels nauwkeurig meten van de diepte van het water, die wordt weergegeven op het centrale aanraakscherm.

De laatste Evoque wordt geleverd met een verscheidenheid van all-terrain technologieën zoals Hill Descent Control, Gradient Release Control en All-Terrain Voortgang Controle. Allied met hulp functies, zoals Adaptive Cruise Control met Steering Assist, die centra van de auto in de rijstrook op basis van wegmarkeringen en het behoud van een veilige afstand van het voertuig aan de voorzijde, de nieuwste Range Rover Evoque heeft alle referenties naar boven en buiten.

Er is een achteruitrijcamera is standaard op alle modellen, naast een suite van advanced driver assistance systems. Actieve veiligheidssystemen als Lane Keep Assist en Stuurprogramma Conditie Monitor zijn alle beschikbaar om de inzittenden veilig.

Ontworpen met een beschermende lip om te voorkomen dat modder en water vervuiling van de lens, er is ook een hydrofobe laag die water afstoot spray. In de onwaarschijnlijke gebeurtenis dat u de camera is ooit verduisterd, stuurprogramma ‘ s kan veranderen naar een traditionele achteruitkijkspiegel op de tik van een schakelaar.

Land Rover ‘s Touch Pro Duo infotainment systeem staat centraal in de digitale interieur ervaring, een combinatie van twee slanke 10-inch hoge-definitie glas touchscreen, een 12,3″ driver achter het stuur en full-colour head-up display.

De schakelaars zijn makkelijker en intuïtiever te bedienen is, zodat de bestuurder in staat om eenvoudig controle een breed scala van technologieën. Er is een smartphone integratie met Apple CarPlay, evenals Klik & Go rear-seat-tablet houders met een laadcapaciteit, 4G WiFi-hotspot voor maximaal acht apparaten) en zes USB-sleuven in de cabine.

Een InControl Remote smartphone applicatie kunnen klanten in contact te blijven met hun Evoque, ongeacht waar in de wereld zij ook zijn. Klanten kunnen gebruik maken van hun telefoon om hun voertuig of controleer de resterende brandstof bereik, vergrendelen en ontgrendelen van de auto op afstand, alsmede pre-verwarmen of koelen van de cabine naar de gewenste temperatuur.

Evoque is toekomst-proof, met draadloze software-updates voor de infotainment-en voertuig-systemen, wat betekent dat de compacte luxe SUV-verbetert voortdurend de loop van de tijd, zonder een bezoek aan een detailhandelaar.

Nieuwe Range Rover Evoque prijs:

Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 – R734 300
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 S – R784 300
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 SE – R843 800
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 R-Dynamische S – R813 000
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 R-Dynamische SE – R872 500
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 R-Dynamiek van de HSE – R920 200
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 D 132kW D180 Eerste Editie – R945900
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 – R776 300
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 S – R826 300
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 SE – R885 800
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 R-Dynamische S – R855000
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 R-Dynamische SE – R914500
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 R-Dynamiek van de HSE – R962 300
Range Rover Evoque 5-Deurs 2.0 P 183kW P250 Eerste Editie – R987 900

*Op basis van de WLTP-test cyclus. WLTP (Wereldwijd geharmoniseerde Licht voertuig Test Procedure) is het nieuwe proces dat is geleidelijk in te voeren vanaf 2017, welke maatregelen brandstof, energie verbruik, bereik en uitstoot van personenauto ‘ s in Europa.