Wheels24.co.za | Kanadensiska GP: Racing Punkt poäng hem race

0
48

SportPesa Racing Punkt Formel 1-team fått sin första poäng sedan Azerbajdzjan GP i April. Kanadensiska driver Lance Promenad kunde inte ha hoppats på ett bättre resultat då han gjorde två poäng i sitt hem race, när du slutade på en nionde plats.

Det var första gången som laget tävlade i sitt hem race under SportPesa Racing Punkt livré. Tyvärr, Sergio Perez slutade precis utanför poäng poäng ställen som han kämpade med höga temperaturer och fastnar i trafiken.

Detta är vad förare hade att säga om helgen…

Promenera säger: “bilen fungerade så bra idag och det känns bra att ta poäng i Montreal. Den leder upp till loppet var inte lätt att förlora makten enhet går och tar en prestanda hit genom att gå tillbaka till den gamla motor – men vi fortsatte att trycka på, gick ut och tog ett par punkter. Min start var stark, som flyttade upp mig ett par positioner och viktig del i vår strategi handlade om att gå länge på den första stint med hårda däck.

När vi bytte till medium, vi var i bra form och jag kunde jaga [Carlos] Sainz och göra övergången till nionde plats. Det var en riktigt rolig tävling:) jag lägger alla mina känslor på bordet i dag och älskade varje minut av det. Laget förtjänade verkligen detta: de har satt i några långa timmar denna vecka och det är ett lyft för oss alla. Det har varit en fantastisk vecka med mycket stöd från publiken. Jag kommer att komma ihåg den här ett tag.”

??? @lance_stroll: jag lägger alla mina känslor på bordet i dag och älskade varje minut av det. Laget förtjänade verkligen detta: de har satt i några långa timmar denna vecka och det är ett lyft för oss alla. Jag kommer att komma ihåg den här ett tag.#MakeItCount #F1 #CanadianGP pic.twitter.com/IleNctNnFK

— SportPesa Racing Punkt F1-Team (@RacingPointF1) 9 Juni 2019

Sergio Perez säger: “Inte en så bra dag för mig – men det är en bra dag för teamet, och gjorde två poäng med Lance. Vi visste att komma in i de punkter som kommer att vara knepigt, så vi åkte med olika strategier för att försöka maximera möjligheter. Det visade sig att Lance var på bättre strategi – men du vet bara vilken var den bästa strategin efter loppet.”

“Hela helgen var inte bra för mig. Takten i dag var ganska dålig – men jag var alltid fast i trafiken, så var temperaturen på gränsen och vi kunde inte göra så mycket åt det. I den första stint, jag led med hög spåra temperatur, men, mer än att jag bara kunde sätta press på Kvyat framåt för två varv innan jag var tvungen att titta efter bromsarna, vilket gjorde saker och ting ännu svårare. Som ett team, vi minimerade skadorna av helgen och det är viktigt i tuffa lopp.”

??? @SChecoPerez: Inte en så bra dag för mig – men det är en bra dag för teamet. Vi åkte med olika strategier för att försöka maximera möjligheter. Som ett team, vi minimerade skadorna av helgen och det är viktigt i tuffa lopp.#MakeItCount #F1 #CanadianGP pic.twitter.com/3dvmgKfCwQ

— SportPesa Racing Punkt F1-Team (@RacingPointF1) 9 Juni 2019

Otmar Szafnauer säger: “Det är fantastiskt att se Lance poäng i sitt hem loppet. Efter en sådan tuff lördag, han levererade en riktigt stark insats idag för att kämpa sig igenom fältet från P17 till nionde.”

“Han höll ner huvudet och gjorde strategi att arbeta med några avgörande går för. Checo strategi – med medium däck för första stint – spelade inte så bra, men vi kände att det var värt att dela upp strategier mellan bilar. Dessa två punkter är viktiga efter en tuff par tävlingar och visa allt det hårda arbetet börjar betala sig i form av prestanda och resultat.”

Se detta inlägg på Instagram

Awesome kör idag från båda våra pojkar! De gav allt! Hem poäng för laget… få det! ?? . #MakeItCount #F1 #Formula1 #Motorsport #CanadianGP #Canada #Montreal

Ett inlägg som delas av SportPesa Racing Punkt F1-Team (@racingpointf1) den Jun 9, 2019 på 1:02pm PDT