Wheels24.co.za | WATCH: “jag har inte gjort något fel” – Var Sebastian Vettel rånad på sin första seger för säsongen?

0
56

Mercedes Lewis Hamilton kröntes vinnaren av en märklig Canadian Grand Prix på söndag, trots att Ferrari är Sebastian Vettel tar den rutiga flaggan. Ferrari ess var hit med en fem-andra straff och degraderas till runner-up för en nära kollision med Hamilton.

Vettel hade tagit pole från Hamilton på lördag eftermiddag, hans första på 17 lopp sedan den tyska Grand Prix i 2018.

Ferrari-föraren ledde hela loppet från pole i Montreal, tills han kom utanför banan i Varv 58 70. Vettel ansågs att gå utanför spåret på tur 3 och sedan över gräset på turn 4 innan han återgick till spåret.

Enligt en rapport från Formel 1.com, ordningsvakter granskat video bevis och konstaterat att Bilen 5 (Vettel), lämnat spår på tur 3, återgick till spåret på turn 4 i ett osäkert sätt och tvingas bilen 44 (Hamilton) av spåret. Bilen 44 tvungen att väja för att undvika en kollision.

Race. Att definiera. Ögonblick. ???#CanadianGP ???? #F1 pic.twitter.com/053sau3we1

— Formel 1 (@F1) 9 Juni 2019

Tror du att Vettel var berövade sin första seger för 2019 säsongen? E-post till oss

Ordningsvakter, efter att ha fått en rapport från Race Director, har övervägt följande fråga och bestämma följande:

Nr / Förare: 5 – Sebastian Vettel

Konkurrent: Scuderia Ferrari

Tid: 15:13

Session: Race

Fakta: Bil 5 lämnat spår, anslöt sig åter osäkert och tvingade en annan bil av banan.

Brottet är Inblandade i en händelse som definieras i Artikel 38.1 i FIA Formula One Sportsliga Regler.

Beslut: 5 sekunders tidstillägg (2 punkten beviljas, 7 poäng totalt för den 12-månadersperiod).

Anledning: ordningsvakter granskat video bevis och konstaterat att Bilen 5, lämnat spår på tur 3, återgick till spåret på turn 4 i ett osäkert sätt och tvingas bilen 44 av spåret. Bilen 44 tvungen att väja för att undvika en kollision.

Konkurrenter påminns om att de har rätt att överklaga vissa beslut av Förvaltare, i enlighet med Artikel 15 i FIA: s International Sporting Code och Artikel 9.1.1 av FIA: s Rättsliga och Disciplinära Regler, inom gällande tidsfrister.

“Vart ska jag gå?”#CanadianGP ???? #F1 pic.twitter.com/gWjWNmdOE4

— Formel 1 (@F1) 9 Juni 2019

Några varv efter händelsen, Vettel fick veta att han har fått en fem-andra straff som han fortsatte att leda loppet för de återstående 12 varv.

Vettel var naturligtvis rasande. Efter att ha korsat mållinjen först, Ferrari föraren parkerade sin bil rakt in i garaget och stormade ut, innan han fick springa efter och kallas tillbaka för att komma till pallen.