Wheels24.co.za | Bil-deling, offentlig tur apps… 7 måter SA vil være å investere i framtidig mobilitet – samferdselsminister Fikile Mbalula

0
20

Fra ri-deling av plattformer til unike e-praie tjenester, 2019 Sør-Afrikanske Transport Konferansen har avdekket interessante måter Sør-Afrika vil være å investere i sin transport system.

Minister of transport Fikile Mbalula adressert Konferansen i Pretoria med en temaet “fremtidens mobilitet” i SA.

Mbalula sa at som Sør-Afrika, vi er et sted mellom “å være pionerer i it-basert mobilitet sammenbrudd og blir senere besvarelser og adopters”.

Mbalula sa: “Men vi må innse at teknologi er forandrer sektor med fart og omfang som er vanskelig å forstå.

“Transport systemer i dag og i morgen vil være koblet, data-drevet, felles, on-demand, vannkoker, og svært automatisert. Ideer beveger seg raskt fra unnfangelsen, forskning og design, testet til tidlig adopsjon, og, til slutt, masse aksept. Ifølge verdensbanken, innovasjonstakten er bare kommer til å akselerere.”

I offentlig transport anvendelse av disse teknologiene styrker offentlig transport til å bli innovative og effektive, sa han. Dette i sin tur har potensial til å medføre fordeler for eksempel en økning i offentlig transport-tjeneste kvalitet, øke brukertilfredsheten, og som en konsekvens, økning i Offentlig Transport markedsandel, reduksjon i lunger og negativ miljøpåvirkning og forbedre kvaliteten på livet.

Tur-deling eller e-praie tjenester som bruker online-aktiverte plattformer tilbyr anlegget for å bestille drosjer ofte til en billigere pris enn vanlige drosjer.

Områder på kort til mellomlang sikt potensialet som vi blir presentert med er:
1 å Fremme etterspørsel-baserte tjenester som bil-deling, sykkel-deling, tur-deling ordninger.

2 å Fremme e-kommer først, og deretter delt kjøretøy ordninger som alternativ til privat bruk med tilhørende lagring i spesielt parkeringsplass i urbane områder,

3 Skuffer e-praie ordninger for å bistå i første/siste mil løsninger for å få tilgang til offentlig transport nettverk i våre byer som ikke er så tett som det globale gjennomsnittet,

4 Utnytte data warehouse evne utviklet av det Sør-Afrikanske Nasjonale Veier Handlefrihet til å gi en plattform data for å spore offentlig transport operasjoner og kontrakter

5 Utnytte SANRAL infrastruktur og plattformer for å arrangere et mobilitet konto for alle reisende som deretter kan benyttes i offentlig transport i tillegg til dagens bomringer.

I nær fremtid, den samme kontoen kan også tillate brukere til å betale for alle mobilitet tjenester fra parkering, offentlig transport til bompenger ved hjelp av denne kontoen i stedet for å betale for seg til flere kommunale eller private leverandører. Denne data-plattformen og behandling av transaksjoner og konto hosting infrastruktur av nasjonale myndigheter kan også tjene til å muliggjøre gjennomføringen av Konto Baserte Etiketter i offentlig transport tjenester for full kost integrasjon på tvers av ulike operatører og reise-modus.

6 Byer som arbeider tett med minibuss drosjer til å bruke informasjon systemer for å håndtere driften bedre og til slutt konsolidere uformell sektor eiere til mellomstore selskaper.

7 Selskaper som utvikler innovative programmer for å samle passasjerer og tilbyr shuttle type mobilitet løsninger til store arbeidsgivere i stedet for å gi dem parkering for ansatte.

Mbalula sa: “utfordringen fremover er hvor fort beslutningstakere, myndigheter og brukere vil tilpasse seg og holde tritt med de nye endringene og overdreven hastighet de er oppstått. Et steg videre er å starte planleggingen av våre byer og offentlige transportmidler med de kommende endringene i tankene. Som et land, er vi fortsatt en lang vei å gå fra driver-opererte autonome teknologi som autonom busser system.”

  

Se hele konferansen nedenfor:

Mbalula sa: “Google maps nå kan innlemme live hastighet flyter på veiene, slik at du kan se hvor tett er å utvikle og hvilke alternative ruter er tilgjengelig for deg. Fordelene til dette så er det også slik at regjeringer til å planlegge og bygge nye veier infrastruktur basert på god etterretning data.

“Mens det er fordeler og muligheter, verdensbanken i 2018 erkjent at “disse forstyrrende teknologier kan også forverre eksisterende transport og arealbruk problemer, og skape nye utfordringer.

“For eksempel, fra en offentlig transport-perspektiv, ved å fjerne noen av de viktigste begrensninger av pendling, disse nye transportløsninger vil redusere interessen for å bygge kompakte byer der folk bor nær arbeidsplasser og tjenester, i stedet legge til rette for mer og mer urban sprawl, og regjeringer i sin tur vil behovet for å bygge mer intelligent transport-infrastruktur for å møte den nye tilkobling behovene til sine borgere.

“Som alle andre digitalt-aktivert teknologi, trussel av cyber-angrep og personvern brudd på disse smarte og koblet transport systemer er ekte.”

Transport Avdelingen sier at det har hatt noen opplevelse av ulike Intelligente Transport Systemer prosjekter i løpet av de siste 12 årene eller så, inkludert:
• Publisering av standarder av regjeringen for interoperable smart-card-teknologi i offentlig transport med nasjonalt integrert bank betalingssystem. Relatert til dette, regjeringen også utviklet gjennomføringen av en pre-betalte bank-bransjen kompatibel smartkort for bruk i offentlige transport av personer uten tilgang til bankkontoer.

• Det er flere start-up selskaper som utvikler innovative tilnærminger til kartlegging og sporing av titusener av uformelle minibuss drosjer og sine ruter som utgjør hoveddelen av offentlige transport-tjenester i landet.

• e-praie tjenester som Uber og Taxify har begynt å vokse og utfordre begrenset dekning av metered taxi-bransjen i flere byer, med forstyrrende konkurransemessig betydning.

• Apper som er brukervennlige mobile applikasjoner ved hjelp av real-time data, slik at pendlere kan planlegge reisen på forhånd er tilgjengelig for bruk i noen av kommunene å implementere integrerte offentlig transport nettverk.

Til tross for de ulike tiltakene i ny teknologi, må vi erkjenne at den neste bølgen av informasjonsteknologi innovasjon i løpet av de neste 10 til 20 årene har potensial til å forvandle tilgang og mobilitet tjenester, og gjøre dem effektive og sømløs. Den neste bølgen av felles og koblet mobilitet løsninger vil påvirke måten vi leverer integrert og sømløs offentlig transport tjenester for våre folk.