Wheels24.co.za | Brittiska GP: En hyllning till Silverstone med Racing Punkt

0
31

Det är något speciellt med en hem race – oavsett om det är din egen, eller ens som en rival. Det skulle ta ett hjärta av sten för att inte bli rörd av den passion i Tifosi på Monza.

På samma sätt kan vi knappt innehåller vår stolthet i receptionen fick teamet i Montréal, framgår, naturligtvis, genom att inspireras bilresa från Lance framför sina landsmän. När det gäller Mexiko… ja, sånger av “Checo! Checo! Checo!” i stadium avsnitt skicka äkta pirrar ner ryggraden, varje gång.

Sedan finns Silverstone. Det är en nästan varje team på nätet kan göra anspråk på som sitt hem loppet – men för oss är det mer än så. Det är vårt hem. Bara ett stenkast och en motortrafikleden skilja SportPesa Racing Punkt F1 Team factory från att grindarna – en pendla som tar hela fem minuter till fots.

Naturligtvis behandlar vi det som någon annan ras – vi är här för att tävla, trots allt. Men denna helgen ger en möjlighet för 400-tal män och kvinnor som utgjuta sina hjärtan och själar till bearbetning av dessa otroliga maskiner för att ta en plats på banan och se frukterna av sitt arbete racing i ilska.

Bild: Levereras

Och vad är en bättre arena för att göra så? Under torsdagens FIA presskonferens i Österrike, förarna tillfrågades om sin syn på om en London street race bör ersätta Silverstone på kalendern. Svaret var bestämt att det är tvärtom. De älskar utmaningen, hastighet, atmosfär – och vem kan klandra dem?

Silverstone har producerat så många ikoniska tävlingar under åren, det är svårt att peka ut en över den andra. Kanske det är därför som varje läktare, hospitality suite och nästan varje tum av gräset runt 5.891 km layout är packat hela helgen.

Det är en sell-out, år ut och år in. Och det är inte bara på banan åtgärd som drar publik. Sedan 2014, SportPesa Racing Punkt fan zone har tagit Woodlands campingplats med storm på fredag och lördag kväll race-helg – och detta år är inget undantag.

Med allt från föraren framträdanden till några fantastiska kampanjer med våra partners SportPesa, BWT och Breast Cancer Care [titta på detta utrymme…] och, naturligtvis, den enda Eddie Jordan bakom trummorna med sitt lysande band, det är en händelse inte får missa!

Bild: Levereras

En kort hoppa tillbaka över Dadford Vägen, vi ska vara värd för en fest med en något annorlunda stämning på fabriken på lördag – laget familj dag, med GRILL och stor skärm för vänner och familj för att njuta av den härliga [!!] Brittiska sommaren och titta på den omedelbara åtgärder. Nästa dag, det är ännu en insamling till värd – den här gången på fabriken gräsmatta med våra partners.

Det är verkligen en all-åtgärder helg för varje man och kvinna i Racing Punkt familj och en riktig höjdpunkt på året för oss alla. Oavsett om du njuter av åtgärder från din soffa eller på väg ner för att gå med oss denna helg, njut av varje ögonblick! Silverstone aldrig misslyckas med att leverera – och vi kommer att trycka platt ut för att se till att vi gör samma sak för våra fantastiska hem anhängare.

Se detta inlägg på Instagram

R A C E W E E K S M I L E R! . #MakeItCount #F1 #Formula1 #Motorsport #BritishGP

Ett inlägg som delas av SportPesa Racing Punkt F1-Team (@racingpointf1) den Jul 8, 2019 vid 3:12 am PDT