Wheels24.co.za | SE: Hur många liter bensin kan man köpa med en typisk SA lön?

0
42

Hur många liter bensin kan man köpa med en genomsnittlig lön runt om i världen? Medan Sydafrikanska bilister är avhaspling från ständigt ökande bränslepriser, många bilister i världen biljettpris långt värre på pumpar.

Den genomsnittliga bensinpriset är beroende av många faktorer såsom globala råolja priser, skatter och/eller marginaler som fastställs av bränsle station ägare. Värdet av en liter bensin på detaljhandeln försäljningen kan förändras över en natt, i vissa länder även per timme.

Den Picodi Team har analyserat hur många liter bensin du kan köpa med den genomsnittliga lönen i Sydafrika, liksom i andra Afrikanska länder.

Picodi sade: “För detta ändamål har vi undersökt den genomsnittliga bränslepriserna under första hälften av 2019 och korsreferenser dem med den senaste genomsnittliga löner i respektive länder. Som vår studie visar, som har en rik tillgång på naturresurser betyder inte alltid att bensin kommer att vara mer tillgängliga för en genomsnittlig konsument.

LÄS: världens dyraste bensin priser

I jakt på billigare bensin: Använd pilarna nedan

(Klicka/Peka på pilarna för att se data – infographic: Picodi )

“I vår region, de billigaste bensin finns i Algeriet — genomsnitt för en liter bensin skulle du betala 35 cent (omräknat från dinar). I motsats, att fylla tanken är den dyraste i Mauritius, där det genomsnittliga priset för en liter är $1.33.

“I själva verket är det bästa förhållandet mellan bensin priset till den genomsnittliga lönen i Afrika kontinenten kan observeras i Sydafrika. Den genomsnittliga löner här är tillräckligt för att köpa 1 215 liter flytande guld respektive.”

Sydafrikanska följs av Namibia (2: a plats med 986 liter) och Algeriet (3: e plats med 777 liter).

Lägre i rangordningen finns länder som Uganda, Kamerun och Zambia. I dessa länder har den genomsnittliga lönen gör för att köpa någon mer än 200 liter bensin, vilket är endast en femtedel av Afrika ranking ledarens förmåga.

Fortfarande, de mest utsatta människor från Madagaskar, som kan köpa endast 42 liter bensin med deras genomsnittliga lön.

Världens bensin tycoons

( Håll musen över länder för grundläggande information – infographic: Picodi )

Metod

Denna rapport används den genomsnittliga löner enligt de senaste tillgängliga uppgifterna från kontor för nationell statistik eller relevanta ministerier. Den genomsnittliga priser för den första hälften av 2019 i mer än 100 länder är baserade på data från globalpetrolprice och andra lokala källor.

För att få antalet liter, delade vi den genomsnittliga lönen genom att den genomsnittliga priset för en liter bensin. För konvertering av valuta, vi använde genomsnittskurs under de senaste 90 dagarna.