Wheels24.co.za | SE: Hvor mange liter bensin kan du kjøpe med en typisk SA lønn?

0
21

Hvor mange liter bensin kan du kjøpe med en gjennomsnittlig lønn rundt om i verden? Mens Sør-Afrikanske bilister er reeling fra det stadig økende drivstoffpriser, mange bilister i verden billettprisen langt verre ved pumpene.

Gjennomsnittlig bensin prisen er avhengig av mange faktorer, som for eksempel global crude oil priser, avgifter og/eller marginer etablert av drivstoff stasjon eiere. Verdien av en liter bensin på retail point of sale kan endre seg over natten, og i noen land selv ved time.

Den Picodi Team analysert hvor mange liter bensin du kan kjøpe med gjennomsnittlig lønn i Sør-Afrika, så vel som i andre Afrikanske land.

Picodi sa: “For dette formålet, vi forsket på gjennomsnittlig drivstoff-priser i første halvdel av 2019 og kryss-referert til dem med de nyeste gjennomsnittlig lønn i respektive land. Som vår studie viser, med en rik tilførsel av naturlige ressurser betyr ikke alltid at bensin vil være mer tilgjengelig for en gjennomsnittlig forbruker.

LES også: verdens dyreste bensin priser

I jakten på billigere bensin: Bruk pilene nedenfor

(Klikk/Trykk på pilene for å se data – infographic: Picodi )

“I vår region, de billigste bensin kan bli funnet i Algerie — i gjennomsnitt for en liter bensin du ville ha til å betale 35 cent (konvertert fra dinarer). I kontrast, fyller tanken er den dyreste i Mauritius, hvor den gjennomsnittlige prisen for en liter er $1.33.

“Faktisk, det beste forholdet mellom bensin pris til gjennomsnittlig lønn i Afrika-kontinentet kan observeres i Sør-Afrika. Den gjennomsnittlige lønns-her er nok å kjøpe 1 215 liter flytende gull hhv.”

Sør-afrika er etterfulgt av Namibia (2. plass med 986 liter) og Algerie (3. plass med 777 liter).

Nederst i rangeringen er land som Uganda, Kamerun og Zambia. I disse landene, gjennomsnittlig lønn gir mulighet for å kjøpe noe mer enn 200 liter bensin, noe som er bare en femtedel av Afrika rangering leder kapasitet.

Likevel, de mest vanskeligstilte er folk fra Madagaskar, som kan kjøpe bare 42 liter bensin med deres gjennomsnittlige lønn.

Verdens bensin tycoons

( Hold musen over land for grunnleggende informasjon – infographic: Picodi )

Metodikk

Denne rapporten bruker gjennomsnittlig netto lønn i henhold til den siste tilgjengelige data levert av kontorer for nasjonal statistikk eller relevante departementer. Den gjennomsnittlige priser for første halvdel av 2019 i mer enn 100 land er basert på data fra globalpetrolprice og andre lokale kilder.

For å få tak i antall liter, vi delt gjennomsnittlig lønn av den gjennomsnittlige prisen for en liter bensin. For valuta, har vi brukt den gjennomsnittlige vekslingskursen for de siste 90 dagene.