Barn som reiser alene fra Riga Flyplass kan nå bli fulgt til sin avgang sektor

0
21

Muligheten til å følge et barn til avreise sektor i Riga Airport er begrenset til reiser innen Schengen-Området.

googletag.cmd.trykk(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Riga Airport har innført en ny mulighet for familier med barn. Starter fra juli, barn som reiser alene til et Schengen-land og har kjøpt “Enslige Mindreårige” – tjenesten, kan være ledsaget av sine foreldre eller andre personen opp til det angitte avreise sektor.

For å dra nytte av denne muligheten, passasjerer trenger å kjøpe “Enslige Mindreårige” tjeneste ved å kjøpe en billett for et barn. Ulike flyselskapene har forskjellige regler og restriksjoner for barn som reiser alene, ulike krav for barnets alder, og når denne tjenesten er obligatorisk, så vel som spesifikke unntak og begrensninger for barn som reiser alene, avhengig av land. Derfor, før du kjøper denne tjenesten, passasjerer bør gjøre seg kjent med de regler og krav som de respektive flyselskap og land om barn som reiser alene.

Muligheten til å følge et barn til avreise sektor i Riga Airport er begrenset til reiser innen Schengen-Området.

For å være i stand til å følge et barn, ved ankomst på Flyplassen, og reisende bør gå til innsjekkingsskranken, der personen som følger barnet vil bli gitt en spesiell tillatelse til å gå inn Airport passasjer-området. Den personen som følger barnet må ha et gyldig pass eller ID-kort.

Etter å ha fått tillatelsen, barn og ledsager må utføre sikkerhetskontroll på Rask vei sikkerhetskontrollen, og gå videre til den aktuelle avreise sektor. Den personen som følger barnet vil bli utsatt for sikkerhetskontrollen på samme måte som enhver passasjer, så det er ikke noe farlig eller forbudt artiklene er tillatt, og restriksjoner for transport av væsker må også være observert.

Den personen som følger barnet er fullstendig ansvarlig for å ha omsorg for barnet på Flyplassen, blant annet for følger og ombordstigning av barnet til den aktuelle flygingen. Den medfølgende person må være på Flyplassen til flyet har tatt av. Etter eskorterte barn, følger personen som må forlate avreise området ved avkjøringen til byen gjennom Sektoren E bagasje ta tilbake området.

For de fleste flyselskapene, den “Enslige Mindreårige” tjenesten er obligatorisk for barn i alderen 5-11 år som reiser alene, mens for passasjerer i alderen 12-17, tjenesten er tilgjengelig på anmodning fra sine foreldre eller foresatte. Ved å bruke denne tjenesten, barnet er under tilsyn av flyselskapet fra det øyeblikket du sjekke inn til foreldrene eller andre personer som møte barnet på den endelige destinasjonen.

Riga Internasjonale Lufthavn er en raskt voksende Nord-Europeisk luft trafikk-knutepunkt. 20 flyselskaper i Riga Airport tilbyr mer enn 90 destinasjoner i vintersesongen og mer enn 100 i sommersesongen. I 2018, Riga Airport håndtert over 7 millioner passasjerer – nesten halvparten av hele Baltic air passenger traffic.