Barn som reser ensamma från Riga Flygplats kan nu följas avresan sektorn

0
18

Möjlighet att följa ett barn till avresa sektorn på Flygplatsen i Riga är begränsat till flygningar inom Schengenområdet.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Riga Airport har introducerat en ny möjlighet för familjer med barn. Från och med juli, barn som reser ensamma till ett Schengen-land och har köpt de “Ensamkommande” – tjänst, kan vara åtföljt av sina föräldrar eller annan person upp till den angivna avgångs-sektorn.

För att dra fördel av detta alternativ, passagerare behöver köpa de “Ensamkommande” service när du köper en flygbiljett som för ett barn. Olika flygbolag har olika regler och restriktioner för ensamkommande barn, gäller olika krav för barnets ålder, när tjänsten är obligatorisk, liksom särskilda undantag och begränsningar för barn som reser ensamma, beroende på land. Därför, innan du köper denna tjänst, passagerare bör bekanta sig med de regler och krav för respektive flygbolag och land när det gäller barn som reser ensamma.

Möjlighet att följa ett barn till avresa sektorn på Flygplatsen i Riga är begränsat till flygningar inom Schengenområdet.

För att kunna följa ett barn, vid ankomsten till Flygplatsen, resenärer bör gå till incheckningsdisken, där den person som medföljer de barn som kommer att utfärdas ett särskilt tillstånd för att komma in Flygplatsens passagerare området. Den person som medföljer de barn som måste ha ett giltigt pass eller ID-kort.

Efter att ha fått tillstånd, barn och medföljande person måste utföra säkerhetskontroll vid Fast Track säkerhetskontrollen och vidare till lämplig avgång sektorn. Den person som medföljer barnet kommer att utsättas för säkerhetskontroll samma sätt som passagerare, så att det inte finns farliga eller förbjudna föremål är tillåtna, och begränsningen för vätskor måste också observeras.

Den person som medföljer barnet är fullt ansvarig för att titta efter barnet på Flygplatsen, inklusive för de kompletterande och ombordstigning för barnet att det är lämpligt flyg. Den medföljande person måste stanna på Flygplatsen tills flygplanet har tagit fart. Efter att ledsaga barnet, måste denna person måste lämna avgång område med exit i staden genom Sektor E bagage återta området.

För de flesta flygbolagen, de “Ensamkommande” – tjänsten är obligatorisk för barn i åldern 5-11 reser ensam,, medan den för passagerare i åldern 12-17, tjänsten är tillgänglig på begäran genom att deras föräldrar eller vårdnadshavare. Genom att använda denna tjänst, barnet är under tillsyn av flygbolag från det ögonblick du checkar in tills föräldrarna eller andra personer som möter barnet vid den slutliga destination.

Riga International Airport är en snabbt växande Norra Europeiska flygtrafiken hub. Den 20 flygbolag på Flygplatsen i Riga erbjuder mer än 90 destinationer i vinter säsongen och mer än 100 på sommaren. 2018, Riga Flygplats hanteras över 7 miljoner passagerare – nästan hälften av hela Östersjön passagerar trafik.