Infare ser low-cost bärare data förbrukning växa till tre gånger priset av nätverk rivaler

0
42

Lågprisbolagen påskynda sin resa mot att efterlikna aktörer inom e-handel.

Harald Eisenaecher, chief commercial officer vid Infare.
Harald Eisenaecher, chief commercial officer vid Infare.
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

KÖPENHAMN – Infare, global marknadsledare inom flyg prissättning intelligens, är att observera en ökning i low-cost carriers (Lcc) att anta inställning av e-handel jättarna genom att utnyttja data för att få prissättning intelligens.

Forskning från Infare har funnit att upp 12 Lcc globalt finns redan data-hungrig, med deras förbrukning av konkurrenskraftiga flyg växande data tre gånger snabbare än nätverket för transportörer. Replikera den strategi för e-handelsföretag, denna insamling gör det möjligt för flygbolag att utnyttja insikter som skapar annars otillgänglig prissättning möjligheter.

Harald Eisenaecher, chief commercial officer vid Infare, säger: “Från våra egna uppgifter, kan vi se att i genomsnitt, Lcc-bolag köper sju gånger mer levande bilder och användardefinierade sökningar per dag jämfört med traditionella flygbolag. Detta gör det möjligt för dem att skapa en djupare och mer personlig data, och i sin tur utveckla strategiska insikter i deras långsiktiga prissättning intelligens plan.”

För många år Lcc-bolagen har varit en omvälvande kraft i flygbranschen tack vare en direkt distributionsmodell och dynamisk prissättning strategier. Även med stigande bränslekostnader och en utmanande globala ekonomin, dessa flygbolag har fortsatt att överträffa traditionella full-service flygbolag.

Eisenaecher fortsätter: “enkelt Uttryckt, Lcc-bolag är framgångsrika därför att de ser på prissättningen intelligens på ett helt annat sätt. Genom att använda big data och dynamiskt se över prissättningen, de har kunnat för att ständigt ligga steget före konkurrenterna. Även påverkan av artificiell intelligens (AI) i e-handel i början för att infiltrera låg kostnad flygindustrin, så mycket så att data vetenskapliga institutioner och är nu på väg att bli en kritisk komponent för flygverksamheten, och inte bara för prissättning av intelligens.”

Det avgörande behovet av data är bara inställd på att växa exponentiellt. Många flygbolag nu ansöker tilläggsavgifter globala distributionssystem (GDS) bokningar som de strävar efter att uppmuntra mer direkt verksamhet – en utveckling som inletts av Lcc’ direkt distribution modeller. Detta drag ger dessa transportörer frihet att generera större mängder data med hög kvalitet och som ett resultat, skapa rikare insikter om sina kunder och deras behov.

Eisenaecher avslutar: “Hård konkurrens gör det ännu mer av största vikt att flygbolagen noga granska deras biljettpriser och bedöma var möjligheterna finns. Infare prissättning intelligence-lösningar spelar en viktig roll i att hjälpa flygbolag förbli konkurrenskraftiga. Medan Lcc förbrukar en allt större del av flyg-data, Infare är redo för den spännande framtid framför sig, redo för att stödja alla typer och storlekar av flygbolag.”