Infare ser low-cost carriers’ data for energiforbruk vokser tre ganger prisen av nettverk rivaler

0
39

Low-cost carriers akselerere sin reise mot å etterlikne e-handel spillere.

Harald Eisenaecher, chief commercial officer i Infare.
Harald Eisenaecher, chief commercial officer i Infare.
googletag.cmd.trykk(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

KØBENHAVN – Infare, den globale markedslederen i airfare priser intelligens, er å observere en økning i low-cost carriers (LCCs) vedta tankesett for e-handel giants ved å utnytte data for å få priser intelligens.

Forskning fra Infare har funnet ut at de 12 LCCs globalt er allerede data-sulten, med sitt forbruk pris av konkurransedyktige flyreise data vokser tre ganger fortere enn nettverk operatører. Kopiere strategi for e-handel bedrifter, er dette data-innsamling lar flyselskap til å utnytte innsikt som skaper utilgjengelig priser muligheter.

Harald Eisenaecher, chief commercial officer i Infare, sier: “Fra våre egne data, kan vi se at det i gjennomsnitt LCCs kjøper sju ganger mer levende bilder og brukerdefinerte søk per dag, sammenlignet med tradisjonelle flyselskaper. Dette tillater dem å generere dypere og mer personlig datasett, og i sin tur, utvikle strategiske innsikt i deres langsiktige priser intelligens plan.”

For mange år, LCCs har vært en nedbrytende kraft i luftfarten takket være direkte distribusjon modell og dynamisk prissetting strategier. Selv med stigende drivstoffpriser og en utfordrende global økonomi, disse flyselskapene har fortsatt å gjøre det bedre enn tradisjonell full-service bærere.

Eisenaecher fortsetter: “for å si det enkelt, LCCs er vellykket fordi de ser på priser intelligens på en helt annen måte. Ved hjelp av big data og dynamisk gjennomgang av priser, de har vært i stand til hele tiden å ligge i forkant av konkurransen. Også, påvirkning av kunstig intelligens (AI) i e-commerce i begynner å infiltrere lav-kost luftfarten, så mye at data science avdelinger er nå blitt en kritisk komponent for noen airline business, og ikke bare for prising etterretning.”

Den vitale behov for data er bare satt til å vokse eksponentielt. Mange flyselskaper er nå søker ekstrakostnader til global distribution system (GDS) bestillinger som de søker å oppmuntre til mer direkte bedrift – en trend som er initiert av LCCs’ direkte distribusjon modeller. Dette trekket gir disse bærere frihet til å generere større mengder data av høy kvalitet, og som et resultat, lage rikere innsikt om kundene og deres behov.

Eisenaecher konkluderer: “Intens konkurransen er å gjøre det enda mer viktig at airlines nøye undersøke deres billettpriser og vurdere hvor mulighetene ligger. Infare prissetting intelligence solutions spille en viktig rolle i å hjelpe flyselskap være konkurransedyktig. Mens LCCs konsumere en økende mengde av flyreise data, Infare er forberedt for spennende framtid foran oss, klar til å støtte alle typer og størrelser av flyselskaper.”