Kinderen die alleen reizen van de Luchthaven kan nu worden begeleid naar hun vertrek sector

0
21

De optie om te begeleiden van een kind naar de vertrek-sector op de Luchthaven is beperkt tot het vluchten binnen de Schengen-Gebied.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

De Luchthaven heeft een nieuwe mogelijkheid voor families met kinderen. Vanaf juli, kinderen die alleen reizen om een Schengen-land hebt gekocht, de “niet-Begeleide Minderjarige” service”, kan worden begeleid door hun ouders of andere persoon tot de aangewezen vertrek sector.

Om gebruik te kunnen maken van deze optie, moeten de passagiers de aankoop van de “niet-Begeleide Minderjarige” service bij de aanschaf van een vliegticket voor een kind. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels en beperkingen voor niet-begeleide kinderen, andere vereisten voor het kind de leeftijd, wanneer deze dienst is verplicht, evenals specifieke uitzonderingen en beperkingen voor alleen reizende kinderen, afhankelijk van het land. Daarom, voor de aankoop van deze service, de passagiers moeten zich vertrouwd maken met de regels en voorschriften van de respectievelijke luchtvaartmaatschappijen en landen met betrekking tot kinderen die alleen reizen.

De optie om te begeleiden van een kind naar de vertrek-sector op de Luchthaven is beperkt tot het vluchten binnen de Schengen-Gebied.

Om te kunnen om te begeleiden van een kind, bij aankomst op de Luchthaven, reizigers moeten gaan om de check-in balie, waar de persoon die het kind zal worden uitgegeven een speciale vergunning om van de Luchthaven passagier gebied. De persoon die het kind moet beschikken over een geldig paspoort of ID-kaart.

Na ontvangst van de vergunning, het kind en de begeleider moet het uitvoeren van security controle op de Fast Track Security Checkpoint en verder te gaan naar de juiste vertrek-sector. De persoon die het kind zal worden onderworpen aan de security check op dezelfde manier als alle andere passagiers, dus geen gevaarlijke of verboden voorwerpen zijn toegestaan, en de beperking voor het meenemen van vloeistoffen ook moeten worden nageleefd.

De persoon bij het kind is volledig verantwoordelijk voor het verzorgen van het kind op de Luchthaven, inclusief de daarbij behorende en aan boord gaan van het kind naar de juiste vlucht. De begeleidende persoon moet blijven op de Luchthaven totdat het vliegtuig is opgestegen. Na het begeleiden van het kind, de begeleidende persoon moet verlaten vertrek met behulp van de uitgang van de stad door de Sector E bagage reclaim gebied.

Voor de meeste airlines, de “niet-Begeleide Minderjarige” is verplicht voor kinderen in de leeftijd van 5-11 alleen reist, terwijl voor passagiers in de leeftijd van 12-17, de service is beschikbaar op aanvraag door de ouders of voogden. Door het gebruik van deze service, het kind is onder toezicht van de luchtvaartmaatschappij vanaf het moment van check-in tot de ouders of andere personen die het kind op de eindbestemming.

Riga International Airport is een snel groeiende Noord-Europese luchtverkeer hub. De 20 luchtvaartmaatschappijen die op de Luchthaven Riga bieden meer dan 90 bestemmingen in de winter en meer dan 100 in de zomer. In 2018 Luchthaven van Riga behandeld dan 7 miljoen mensen – bijna de helft van de hele Baltische lucht personenvervoer.