Airbus börjar USA: s produktion av A220 flygplan

0
25

Den A220 är den enda flygplan specialbyggda för 100-150 plats marknaden; det ger oslagbar bränsleekonomi och widebody passagerarnas komfort i en enda-gången flygplan.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

BANGKOK – Airbus har officiellt börjat tillverka A220 i USA Den första gruppen av A220 produktion arbetare började arbeta på Airbus Mobile, Alabama-baserade produktionsanläggning efter deras senaste återkomst från on-the-job-training ” i Mirabel, Quebec, Kanada, där A220-programmet och primära slutmontering linje är beläget.

“Utbyggnaden av vårt kommersiella flygplan produktion i Mobile till en andra produktionslinje med 400 fler jobb att stödja det – ytterligare stelnar Airbus stå som en verkligt global tillverkare av luftfartyg, och bekräftar utan tvekan att Airbus är en viktig del av Usa: s tillverkning landskap,” sade Airbus Americas Ordförande och VD Jeffrey C. Knittel. “Med Mobil, och vår produktion nätverk i Asien, Kanada och Europa, vi har strategiskt skapade en världsomspännande industriella bas för att bättre kunna betjäna våra kunder.”

Airbus presenterade planer för tillägg av A220 tillverkning i Mobil i oktober 2017. Bygg på de viktigaste A220 flowline hangar och andra stöd byggnader för nya A220 började på den Mobila Aeroplex på Brookley i början av detta år. Airbus är att producera den första några flygplan inom någon av de nuvarande A320-familjen byggnader och nybyggda stöd hangarer. Den första USA-tillverkade A220 – en A220-300 är avsedd för Delta Air Lines – är planerad att levereras under Q3 2020. I mitten av nästa decennium, anläggningen kommer att producera mellan 40 och 50 A220 flygplan per år.

Den A220 är den enda flygplan specialbyggda för 100-150 plats marknaden; det ger oslagbar bränsleekonomi och widebody passagerarnas komfort i en enda-gången flygplan. Den A220 samlar state-of-the-art aerodynamik, avancerade material och Pratt & Whitney ‘ s senaste generationens PW1500G inriktad turbofläktmotorer att erbjuda minst 20 procent lägre bränsleförbrukning per säte jämfört med föregående generation flygplan. Den A220 erbjuder prestanda för större enda gången flygplan. Med en orderstock på 551 flygplan i slutet av juni 2019 A220 har alla referenser för att vinna lejonparten av 100 till 150 platser flygplan marknaden, som beräknas motsvara cirka 7 000 flygplan under de kommande 20 åren.

Airbus har starka och långvariga band till Usa, med Airbus-flygplan som drivs av de största flygbolagen i Usa. Dessutom, Airbus är en viktig partner för USA-flyg-företag och arbetstagare. Bolaget har köpt $48 miljarder av komponenter och material från Amerikanska leverantörer under de senaste tre åren, och stöder över 275 000 Amerikanska jobb. Bland hotellets faciliteter i USA har Airbus: engineering center i Kansas och i Alabama, utbildning faciliteter i Florida och Colorado, material, stöd och högkvarter i Virginia, en innovativ tankesmedjan (A3) i Kalifornien, en drone analys av data företag (Airbus Antenn) i Atlanta, Georgia, helikopter tillverknings-och monteringsanläggningar i Texas, Mississippi, och en satellit-fabrik (OneWeb) i Florida.