European Cockpit Association: Ryanair på en konfrontasjon kurs, igjen

0
30

Dette vil være den andre sommeren industriell uro i en rad, for Ryanair og bakenforliggende årsaksfaktorer virke som ligner, og kjent for de siste år: Ryanair ‘ s manglende evne til å foreta en ekte sosial dialog med sine ansatte. “Ett år var tilstrekkelig for Ryanair til å erverve og utvikle to nye flyselskap – Air Malta og Ryanair Solen i Polen og å kjøpe en 3. ett – Laudamotion i Østerrike, sier ECA Generalsekretær Philip von Schoppenthau. “Men i alt dette

googletag.cmd.trykk(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Dette vil være den andre sommeren industriell uro i en rad, for Ryanair og bakenforliggende årsaksfaktorer virke som ligner, og kjent for de siste år: Ryanair ‘ s manglende evne til å foreta en ekte sosial dialog med sine ansatte.

“Ett år var tilstrekkelig for Ryanair til å erverve og utvikle to nye flyselskap – Air Malta og Ryanair Solen i Polen og å kjøpe en 3. ett – Laudamotion i Østerrike, sier ECA Generalsekretær Philip von Schoppenthau. “Men i all denne tid Ryanair har unnlatt å forhandle lenge håpet-for Kollektive arbeidsavtaler (CLA) med sitt mannskap i flere store land. Bedre forbindelser med sine ansatte helt klart ser ut til å ha flyttet til en lavere sted på prioriteringslisten.”

I dagens svært sensitive sammenheng med sosial uro, Ryanair ser ut til å ha valgt på nytt for sin favoritt tilnærming: konfrontasjon. Selskapet utstedt advarsler av nedbemanning, men noen i bransjen er overbevist av den begrunnelse som gis av flyselskapet. Den stadig varierende trusler minner om fjorårets, laget etter 100 Irsk piloter gikk ut. Men, med en fremtidig flyr program større enn årets, til og med med forsinket ankomst av “vekst” – 737 MAX fly, og ledelsen fortsetter å rekruttere piloter, er det vanskelig å se disse i stadig endring advarsler av en pilot overskudd som ekte.

“Vi er ikke overrasket med denne advarsel fra Ryanair, sier ECA President Jon Horne. “Den nye trusselen kaller også til å tenke på nedleggelsen av Eindhoven base– en gjengjeldelse tiltak mot piloter og kabinansatte i streik. Dette synes å være den eneste tilnærming til industrielle problemer som den nåværende ledelsen vet det.”

Ryanair hevder at deres travle timeplan med ulike fagforeninger er en utfordring, mens fagforeningene fra flere land gjentatte ganger tilbudt å møte i fellesskap for å diskutere felles elementer av Klassen, og dermed til økt effektivitet for selskapet. I stedet, Ryanair valgte en stykkevis tilnærming og startet et sett av parallelle forhandlinger med ulike fagforeninger – de kabinansatte og pilot fagforeninger i ulike EU-land hvor selskapet opererer. Utfallet i dag er det bare 3 pilot fagforeninger i Europa (Italia, Belgia og Portugal) har signert mer omfattende CLAs, forlater tusenvis av Ryanair mannskap over hele Europa fortsatt uten beskyttelse til vilkår, betingelser og anvendelse av arbeidskraft rettigheter.

Mer enn et år siden Ryanair forpliktet seg til å gjennomføre lokale arbeidsrett, til å forhandle meningsfylt CLAs for alle sine mannskap, og annonserte at det ville gi en mulighet for selvstendig næringsdrivende / entreprenører å være direkte ansatt. Dette løftet ikke er oppfylt ennå.

“Anerkjennelse Avtaler med fagforeninger og delvis avtaler (f.eks. på ansiennitet) at Ryanair nådd i fjor sommer var nok til å kjøpe flyselskapet litt tid, men det har ikke vært brukt for å sikre varig industrielle fred og en bærekraftig fremtid for flyselskapet. Syke-forkledd trusler til mannskap over de siste ukene, regretfully, er enda et show av mangel på respekt for sine ansatte og sosial dialog. Har ledelsen virkelig lært noe i det hele tatt – eller er det rett og slett motstandsdyktig mot ekte forandring?”, spør Philip von Schoppenthau, ECA Generalsekretær.

“Med konturene av fremtidige muligheter for union-busting og sosial dumping allerede synlig i Malta Luft og Ryanair Solen, det er ikke overraskende piloter står opp for å sikre sine avtaler, arbeidsrett, og tidligere løfter fra flyselskapet vil bli respektert, sier ECA President Jon Horne.