Toerisme onveiligheid in Tunesië strekt zich uit over Egypte en Turkije

0
8

Een duidelijke daling in de vlucht zoekt van dynamische vluchten vanuit het verenigd koninkrijk naar Tunesië kan worden waargenomen bij het vergelijken van de twee perioden. Het relatieve gewicht van de vlucht zoekt naar Tunesië van het verenigd koninkrijk in relatie tot de totale zoekopdrachten uitgevoerd van het verenigd koninkrijk daalt met 22%.

Tunis.
Tunis.
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Als gevolg van de aanslagen in Tunis op het einde van juni, de daling van de veiligheidsperceptie en de vraag is ook uitgebreid naar andere overwegend Islamitische toeristische bestemmingen.

Op donderdag 27 juni, terrorisme sloeg weer in Tunis met een dubbele zelfmoordaanslag, zo ontluisterend een toeristische seizoen, dat werd ingesteld om te worden welvarend. Deze dubbele aanval is gespat de relatieve rust van de afgelopen jaren, een verre schreeuw van de golf van aanslagen in 2015, die eerder had geruïneerd het land van de toeristische sector.

Deze vreselijke daden hebben niet alleen beïnvloed Tunesië; inderdaad de gevolgen zijn ook merkbaar in andere overwegend Islamitische toeristische bestemmingen, die zowel hun veiligheidsperceptie en de vraag, volgens een studie van de Travel Intelligence adviesbureau Mabrian Technologieën.

Mabrian heeft geanalyseerd, gegevens met betrekking tot de perceptie weergegeven op de Sociale Media en de vlucht zoekt en boekingen voor drie bestemmingen (Tunesië, Turkije en Egypte) tijdens de dagen voor de aanslagen (23/06 – 26/06/2019) en de dagen na de aanslag (27/06 – 30/06/2019), met behulp van de Britse markt als voorbeeld.

Mabrian analyses bezoekers waarneming tijdens hun verblijf in hun interactie op Social Media (gebruik de Verwerking van Natuurlijke Taal en Kunstmatige Intelligentie technieken).

Door dus te focussen op de evolutie van de Beveiliging Perceptie Index berekend door Mabrian, voor Tunesië, een daling van meer dan 50 punten kunnen worden geïdentificeerd, waardoor het bereiken van een all-time low. Een terugval in de veiligheidsperceptie is ook te zien voor Turkije (8%) en Egypte (4%).

Ondertussen, een duidelijke daling in de vlucht zoekt van dynamische vluchten vanuit het verenigd koninkrijk naar Tunesië kan worden waargenomen bij het vergelijken van de twee perioden. Het relatieve gewicht van de vlucht zoekt naar Tunesië van het verenigd koninkrijk in relatie tot de totale zoekopdrachten uitgevoerd van het verenigd koninkrijk daalt met 22%.

De daling is ook zichtbaar bij de analyse van de boekingen van vluchten’ gegevens uit het verenigd koninkrijk naar Tunesië en de andere bestemmingen. De bevestigde boekingen naar Tunesië daling met ongeveer 37% bij het vergelijken van de twee perioden en, parallel, de boekingen voor Turkije en Egypte laten een diepe vertraging te wijten aan de verspreiding effect hierboven vermeld.

Zoals blijkt uit de data geanalyseerd, er is een duidelijke gevoeligheid naar toeristische veiligheid, die overtreft gebeurtenissen die zich in een afzonderlijke bestemming en kan worden gewijzigd door omstandigheden in een mondiale context, met als gevolg dat invloed zijn op bestemmingen die niet noodzakelijk geografisch dicht. Dit onderstreept het belang van de monitoring van toeristische dynamiek en percepties in real-time voor bestemmingen en toeristische bedrijven, met behulp van Toerisme Intelligence tools die proactief identificeren en detecteren van mogelijke kansen en bedreigingen.