Turism osäkerhet i Tunisien sprider sig över till Egypten och Turkiet

0
42

En tydlig nedgång i flight sökningar dynamisk efter flyg från sverige till Tunisien kan observeras när man jämför de två perioderna. Den relativa vikten av flygning sökningar till Tunisien från STORBRITANNIEN i förhållande till den totala sökningar som utförs från STORBRITANNIEN sjunker med 22%.

Tunis.
Tunis.
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Som en följd av attackerna i Tunis i slutet av juni, minskad säkerhet uppfattning och efterfrågan har utvidgats till att även omfatta andra övervägande Muslimska turistmål.

På torsdag 27 juni, terrorism slog till igen i Tunis med ett dubbelt självmord attack, och därmed mattas en turist säsongen som var satt till att vara välmående. Denna dubbel attack har krossat relativ fred i de senaste åren, är långt från den våg av attacker 2015 som tidigare hade förstört landets turistnäring.

Dessa fruktansvärda handlingar har inte bara påverkat Tunisien, ja de konsekvenser har också varit känt i andra övervägande Muslimska turist destinationer, vilket påverkar både deras säkerhet uppfattning och efterfrågan, enligt en studie av Resor Intelligens konsultföretag Mabrian Teknik.

Mabrian har analyserat data rörande den uppfattning som visas på Sociala Medier samt flyg sökningar och bokningar för tre destinationer (Tunisien, Turkiet och Egypten) under de dagar före attentaten (23/06 – 26/06/2019) och dagarna efter attacken (27/06 – 30/06/2019), med hjälp av den Brittiska marknaden som ett exempel.

Mabrian analyserar besökarnas uppfattning under sin vistelse genom deras interaktioner i Sociala Medier (med hjälp av Behandling av Naturligt Språk och tekniker för Artificiell Intelligens).

Genom att därför fokusera på utvecklingen av Säkerheten Perception Index beräknas genom att Mabrian, för Tunisien, en minskning med över 50 punkter kan identifieras, således att nå en all-time low. En motsvarande nedgång i säkerhet uppfattning är också sett till Turkiet (8%) och Egypten (4%).

Under tiden, en klar nedgång inom flyg-sökningar dynamisk efter flyg från sverige till Tunisien kan observeras när man jämför de två perioderna. Den relativa vikten av flygning sökningar till Tunisien från STORBRITANNIEN i förhållande till den totala sökningar som utförs från STORBRITANNIEN sjunker med 22%.

Nedgången är också tydligt när man analyserar boka flyg data från STORBRITANNIEN till Tunisien samt andra destinationer. De bekräftade bokningar för Tunisien sjunka med cirka 37% när man jämför de två perioderna, och parallellt med detta, bokningar för Turkiet och Egypten visar en djup avmattning på grund av att spridningen effekt som nämndes ovan.

Som framgår av data analyseras, det är en tydlig känsla mot turist säkerhet, vilket överträffar händelser som inträffar i en enda destination och kan ändras av omständigheter som i ett globalt sammanhang, som ett resultat påverkar destinationer som inte nödvändigtvis är geografiskt nära. Detta understryker vikten av att övervaka turist dynamik och uppfattningar i realtid för destinationer och turismföretag, med hjälp av Turism Intelligence-verktyg som kan proaktivt identifiera och upptäcka potentiella hot och möjligheter.