Turisme usikkerhet i Tunisia sprer seg over til Egypt og Tyrkia

0
31

En klar nedgang i flight søk dynamisk etter flyvninger fra NORGE til Tunisia kan observeres når man sammenligner de to periodene. Den relative vekten av fly søk til Tunisia fra STORBRITANNIA i forhold til den samlede søk som utføres fra NORGE synker med 22%.

Tunis.
Tunis.
googletag.cmd.trykk(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Som et resultat av angrep i Tunis i slutten av juni, nedgangen i sikkerhet persepsjon og etterspørsel har også utvidet til andre hovedsakelig Muslimske turist destinasjoner.

Torsdag 27. juni, terrorisme slo til igjen i Tunis med doble selvmordsangrepet, og dermed misfarging en turist sesongen som var satt til å være velstående. Dette double attack har knust den relative fred av de siste årene, og en langt gråte fra bølge av angrep i 2015 som tidligere hadde ødelagt landets turistsektoren.

Disse forferdelige handlinger har ikke bare påvirket Tunisia, ja det konsekvenser har også vært følt i andre hovedsakelig Muslimske turistmål, som påvirker både deres sikkerhet persepsjon og etterspørsel, ifølge en undersøkelse av Reise Intelligens konsulentfirma Mabrian Teknologier.

Mabrian har analysert data om den oppfatningen som vises på Sosiale Medier, samt fly-søk og bestillinger for tre destinasjoner (Tunisia, Tyrkia og Egypt) i løpet av dagene før angrepene (23/06 – 26/06/2019), og dagene etter angrepet (27/06 – 30/06/2019), ved hjelp av det Britiske markedet som et eksempel.

Mabrian analyser besøkendes oppfatning i løpet av sitt opphold gjennom sin kommunikasjon på Sosiale Medier (ved bruk av Natural Language Processing og Kunstig Intelligens teknikker).

Ved derfor fokusere på utviklingen av Sikkerhet Perception Index beregnes ved Mabrian, for Tunisia, en nedgang på over 50 poeng kan bli identifisert, og dermed nådd en all-time low. En tilsvarende nedgang i sikkerhet oppfatning er også sett for Tyrkia (8%) og Egypt (4%).

I mellomtiden, en klar nedgang i flight søk dynamisk etter flyvninger fra NORGE til Tunisia kan observeres når man sammenligner de to periodene. Den relative vekten av fly søk til Tunisia fra STORBRITANNIA i forhold til den samlede søk som utføres fra NORGE synker med 22%.

Nedgangen er også tydelig når vi analyserer flybestillinger’ data fra NORGE til Tunisia samt andre destinasjoner. Den bekreftede bestillinger til Tunisia falle med om lag 37% når man sammenligner de to periodene, og parallelt, bestillinger for Tyrkia og Egypt viser en betydelig fartsreduksjon på grunn av spredningen effekt som er nevnt ovenfor.

Som vist av data som er analysert, er det et klart følsomhet mot turist sikkerhet, som overgår hendelser i en enkelt destinasjon, og kan ikke endres av omstendigheter i en global sammenheng, og som en følge påvirker destinasjoner som ikke nødvendigvis er geografisk nært. Dette understreker viktigheten av å overvåke turist dynamics og oppfatninger i sanntid for destinasjoner og reiselivsbedrifter, ved hjelp av Turisme Intelligens verktøy som kan proaktivt identifisere og gjenkjenne potensielle muligheter og trusler.