HTC Q2 rapporten femte kvartalet i rad i rött

0
57

Att säga HTC: s mobil business har stått inför en tuff tid nyligen skulle vara en underdrift. Bolaget har spelat in flera fjärdedelar av förluster och har nyligen förbjudits från att sälja sina produkter på den BRITTISKA marknaden under en patenttvist. Nu HTC: s Q2 resultat rapport är i och det ger fler dåliga nyheter.

Den här gången runt kvartal nettoförlust efter skatt kommer in på TWD2.3 miljarder ($73 miljoner euro), vilket är något bättre än sin Q1 resultat som visade en TWD2.4 miljarder euro ($76 miljoner) blöda pengar. HTC: s resultat per aktie var negativa TWD2.71 ($0.09). Rörelseresultat också krympt från TWD2.7 miljarder kronor ($för 85,7 miljoner euro) i Q1 2019 TWD2.5 miljarder euro ($79.4 miljoner euro). Som helhet rörelsemarginalen ner med 88,5% år över år.

Det enda bra med en sida som verkar vara TWD2.8 miljarder ($88,9 miljoner euro) kvartalsvis, vilket är ett nytt rekord för företaget under de senaste 8 månaderna. Framöver HTC kommer att fokusera på sin 5G expansion med HTC 5G Navet i nya 5G marknader, Vive VR headset och dess senare återgå till den Indiska marknaden där det planer på att tävla i nybörjar segmentet.