Wheels24.co.za | Volkswagen-alla-nya-ID.3 elektrisk bil går locket på Frankfurt

0
44

ID.3 från Volkswagen öppnar en ny era av klimatvänlig rörlighet.

Denna första modell från ID. serien har kol-neutralitet, den imponerande köregenskaper som är karakteristiska för elbilar, och full anslutning.

Liksom alla framtida ID. modeller, ID.3 är baserad på nya modular eldrift matris (MEB), som har utformats för en electric drive system utan kompromisser.

ID.3 prunkar den nyutvecklade design-DNA som gör att det omedelbart kan identifieras som en utsläppsfria fordon. Designad för en elektrifierande framtiden, det ger en ny nivå av design och kvalitet till den kompakta fordon kategori.

Bild: NewsPress

Revolutionerande inredning

Interiören är också revolutionerande. Den långa hjulbasen av MEB layout, i kombination med mycket korta överhäng resulterar i en expansiv kupén: det Öppna Utrymmet. Med rum och rymd detta skapar, är de fem-sits-ID.3 sätter nya standarder i kompaktklassen.

Digital, helt nydesignade visa delar och kontroller se till att varje förare kommer intuitivt att hitta sin väg i ID.3. Bortsett från display i cockpit, en nyutvecklad, centralt placerad, tio-tums touch-skärm ger förare med all viktig information.

ID. ljus, vilket också är nytt, stöder förare med en LED-strip under navigeringen och kan, till exempel, få dem att bromsa vid eventuella faror. Alla kontroller – inklusive de som finns på den elektriskt justerbara multifunktionsratten – styrs med touch-funktioner med touch-knappar. Enbart den elektriska fönster och varningsblinkers är fortfarande drivs med hjälp av taktila omkopplare.

Detta kompletteras med intelligenta naturliga röststyrning. Tack vare App Connect ID.3 kan anslutas med din smartphone på bara några sekunder.

TITTA på: Full EV monster – VW: s elektriska ID R krossar Pikes Peak-posten

Bild: NewsPress

– Serien från lanseringen

I serien att starta produktion, ID.3 kommer att finnas tillgänglig med tre batteri storlek alternativ. Den grundläggande variant har en användbar energi innehåll av 45kWh och gör en elektrisk räckvidd på upp till 330 kilometer. Ingångspriset för detta ID.3 version är under €30 000 (ca. R489 537). Vid sidan av detta är ett batteri variant med 58kW, som gör det möjligt ID.3 för att uppnå en räckvidd på upp till 420km.

Energiinnehållet i den största batteriet är 77kWh, och dess elektriska räckvidden är upp till 550km. Tack vare sin snabba laddning kapacitet, är det möjligt att ladda ID.3 tillräckligt för ett antal av omkring 290km inom 30 minuter, med hjälp av en laddning produktionen av 100kW.

Batterierna själva är integrerade i underredet. Denna positionering har en positiv effekt på driving dynamics, som flyttar tyngdpunkten i ID.3 betydligt lägre. ID.3 kännetecknas också av optimal viktfördelning mellan framaxel och bakaxel.

Den första utgåvan – ID.3 1: a – har en 58kWh batteri som drivs av en elmotor på bakaxeln. Det genererar 150kW och levererar ett maximalt vridmoment på 310Nm underlätta för en maximal hastighet av 160km/h för denna fem-dörrars bil. ID.3 1: a pris på under €40 000 (ca. R652 716).

ID.3 1: a kommer att erbjudas i tre fasta konfigurationer som är inriktade mot typiska kunden önskemål. Dessutom lack färg och bilens interiör färg kan väljas.

LÄS: Frankfurt Motor Show – Volkswagen elektriska framtiden – nya ID.3 för att göra det globala debut

Bild: NewsPress