DMCA och DTCM-Dubai arrangerar workshop för strandnära hotell för att skapa en unik upplevelse för Seagoers

0
49

Global yacht segment prognostiserade att nå USD 74.7 miljarder 2022.

 

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

DUBAI, FÖRENTA ARABEMIRATEN – Dubai Maritime City Myndigheten (DMCA), i samarbete med Department of Tourism and Commerce Marketing – Dubai (DTCM), framgångsrikt organiserat ett “Hav Dubai’ workshop nyligen. Vid mötet, som bevistades av representanter från waterfront hotell som är verksamma i emiratet, är ett steg i utvecklingen mot en engagerande Dubai intressenter för att främja den erfarenhet som genereras av båtar, båtar och andra former av marin fritid. Workshopen är en del av DMCA: s åtagande att främja ett effektivt partnerskap med den offentliga och privata sektorn för att höja havs-och fritidssektorn och göra Dubai till ett av de ledande global maritime utflyktsmål. Den DTCM representerades av Sultan Al-Mutairi, Chef för Partnerskap mellan Företag och Statliga Relationer.

Under workshopen, DMCA tjänstemän höll föredrag och presentationer med uppgifter om “Hav Dubai’ initiativ, som syftar till att integrera alla maritime fritidsaktiviteter för att säkerställa en unik upplevelse för turister som besöker Dubai, som stöds av avancerade funktioner för att påskynda och underlätta sökning och identifiering av marina och fritidsaktiviteter, platser, sevärdheter, gästhamnar, fritidsanläggningar och waterfront hotell, liksom flytande restauranger, båtklubbar, båt och båt uthyrning företag, skid-och vattensporter företag. De sessioner visas också initiativ till insatser för att skapa en ledande maritima klustret för marina aktiviteter i Dubai och öka direkt tillgång till ett brett utbud av tjänster relaterade till förtöjning, marin fritid och olika vattensporter.

Amer Ali, Verkställande Direktör, DMCA, lovordade den aktiva deltagande i Dubai waterfront hotell, särskilt i de flytta för att ge turister en unik marin fritid erfarenheter. Han förklarade att den positiva responsen från hotellet aktörer som representerar engagemang för att stärka maritima fritid tjänster erbjuds över Dubai territorialvatten. Ali betonades också vikten av en enhetlig insatser för att stärka Dubai s globala ställning som en maritim rekreation hub.

Ali tillade, “Vi är nöjda med utfallet av dagens workshop, som lyftes fram som viktiga diskussioner om hur vi ytterligare kan stärka framgången av “Hav Dubai’ initiativ, som har spelat en viktig roll i att lägga grunden för utvecklingen av centrala riktlinjer och standarder för att köra i mer tillväxt och utveckling för marin fritid segment. Den händelse visar sig vara både tid och strategisk som Dubai fortsätter att spela en inflytelserik roll i den globala yachting segment. I själva verket, en studie som nyligen gjorts av den Internationella Stiftelsen för Resor och Turism och Globala Lyxiga Destinationer har prognostiserat att Dubai maritime segment förväntas uppgå till USD 74.7 miljarder 2022.”

Den ‘Sea Dubai initiativet visar sig vara en stabil grund för att höja fritids maritima aktiviteter som en viktig del av den lokala maritima gemenskapen, som sticker ut bland de mest konkurrenskraftig, attraktiv och omfattande maritime samhällen i världen. Emiratet är ledande position kan hänföras till dess utvecklats fördelar och integrerade tjänster som överensstämmer med top-notch tekniska innovationer som är utformade för att garantera användarna tillgång till rätt och tillräcklig information som rör alla aspekter av sjöfart rekreation.

“Vi ser fram emot att nå ut till både privata och offentliga sektorer på ett sätt att bidra till att uppnå målen i “Havet Dubai’ initiativ genom att skala upp maritime fritids aktiviteter och öka deras bidrag för att locka fler maritima investeringar. Alla insatser och ansträngningar riktas mot att bygga en hållbar, säker och förnybar maritima sektorn för att stödja ekonomisk diversifiering, i linje med målen i Dubai Plan fram till 2021, som är inriktat på att bygga en diversifiering av ekonomin drivs av produktivitet och innovation”, avslutade han.

Alla deltagarna fick chans att ställa DMCA-team om alla aspekter och fördelar för ‘Havet Dubai’ initiativ. DMCA företrädare ges detaljerade förklaringar och demonstrationer om den uppdaterade versionen av initiativ, som omfattar alla fritids maritima aktiviteter som jet skidor, vattensporter, restauranger, flytande affärer och stränder. Det omfattar också transport av vatten som vatten bussar, taxi vatten, och traditionella transportsätt, exempelvis färjor och dhower.