Gelekte documenten tonen Facebook geprobeerd om de controle van concurrenten van de gegevens van de gebruiker

0
28

Gelekte documenten tonen Facebook geprobeerd om de controle van concurrenten met gebruiker dataThe e-mails, notities en andere documenten gedateerd zover terug als in 2011 en werden verondersteld te worden gehouden van de publieke oog.AFP|Nov 07, 2019, 11.13 UUR IST0Comments
ReutersDe rechtszaak ingediend tegen Facebook beschuldigt van misbruik van zijn macht over de gegevens van de gebruiker.Uitgelekte documenten van een civiele zaak tegen Facebook laten zien hoe het sociaal netwerk gericht aan de dienst van gegevens van de gebruiker als een instrument om te onderhandelen en te manipuleren concurrenten, NBC News meldde op woensdag.

Ongeveer 7.000 pagina ‘ s van documenten onthullen hoe Facebook chief Mark Zuckerberg en zijn team ingezet persoonlijke informatie van gebruikers te belonen partners, door hen bevoorrechte gegevens, terwijl het ontnemen rivalen van dezelfde soort van informatie, het gemeld.

NBC zei dat de e-mails, notities en andere documenten gedateerd zover terug als in 2011 en werden verondersteld te worden gehouden van de publieke oog in afwachting van de burgerlijke zaak in Californië.

Ze tonen bijvoorbeeld aan hoe Amazon ontvangen speciale data access-na de aankoop van adverteren op Facebook, terwijl een app MessageMe is geweigerd gegevens na het groeien van zo groot werd het een concurrent, aldus het rapport.

Handelend uit eigen motivatie, Facebook gepland beeld te schetsen van de bewegingen als bescherming van de privacy van de gebruiker, de documenten bleek.

De rechtszaak was aangespannen door een ter ziele gegane startup genaamd Six4Three, die een mislukte app genaamd Pikinis.

Via de app kunnen gebruikers vinden Facebook foto ‘ s van mensen in badpak, maar om te werken, de app, de software moest in staat zijn om toegang te krijgen tot de gegevens van Facebook-gebruikers en hun vrienden.

Het pak beschuldigt Facebook van misbruik van zijn macht over de gegevens van de gebruiker, hoewel het merendeel van de documenten gearchiveerd in het geval zijn verzegeld door een rechter op Facebook verzoek.

Facebook is er rotsvast van overtuigd dat “documenten Six4Three verzameld voor dit ongefundeerde geval slechts een deel van het verhaal en worden gepresenteerd op een manier die is zeer misleidend zonder extra context.”

Het sociale netwerk is van mening dat het pak door Six4Three is gericht op het dwingende het om de aard van de data access-dat was het voordeel van de Cambridge Analytica privacy schandaal.

Tot 87 miljoen gebruikers mogelijk hun gegevens gekaapt door politieke consulting group Cambridge Analytica, die werkte voor Donald Trump is 2016 presidentiële campagne.

Facebook heeft gewijzigd en het delen van gegevens app-beleid sindsdien.

Inmiddels is er een Britse parlementaire commissie van onderzoek naar of Facebook wordt gebruikt voor het manipuleren van resultaten van de verkiezing bekendgemaakt 250 pagina ‘ s van de interne Facebook-documenten van de Six4Three civiele zaak eind vorig jaar.

Het comité zei dat e-mails toonde de sociale media giant aangeboden Netflix en andere populaire apps preferentiële toegang tot de gegevens, zelfs na het had aangespannen haar privacy regels.