Google Anser att Förändringar av Politiska Ad Policy

0
40

Google Anser att Förändringar av Politiska Ad PolicyManagers på Google överväger att byta politik på politisk reklam mitt i en rasande offentlig debatt om ämnet, enligt en person som är bekant med bolagets planer.Bloomberg|07 Nov 2019, 11.09 PM IST0Comments
AFPSAN FRANCISCO: Chefer på Google överväger att byta politik på politisk reklam mitt i en rasande offentlig debatt om ämnet, enligt en person som är bekant med bolagets planer. En del av personalen på Google förväntar sig ett beslut i frågan tidigare i veckan, men det var försenat, säger personen, som bad att inte bli identifierad diskutera privat information.

Det är inte klart om dessa planer skulle se Google utesluta kampanj annonser helt och hållet, som Twitter gjorde, eller begränsa dem på något sätt, till exempel begränsa möjligheten att inrikta sig på specifika målgrupper. Alfabetet Inc är att Google får en liten bråkdel av försäljningen från kampanjen annonser i Sök på YouTube och på webben.

En taleskvinna för Google inte svara på en begäran om kommentar. Wall Street Journal rapporterade nyheten tidigare på onsdag.

Digital kampanj annonser finns en uppvärmd politisk fråga för teknikföretag, som redan drabbats av kontroll över sekretess, konkurrens och påståenden om konservativa fördomar. Den firestorm började med en oktober annons från President Donald Trump omval kampanj som felaktigt påstått Demokratiska front-runner Joe Biden mutade ukrainska tjänstemän. Facebook vägrade att ta bort annonsen, vilket föranledde kritik av den sociala nätoperatör. Annonsen sprang också på Twitter och Google ‘ s YouTube.

Twitter VD Jack Dorsey meddelade i förra veckan att den webbplats som kommer att förbjuda politiska annonser, och säger “politiska budskap ska nå fram bör förtjänas, inte köpt”. Bloomberg

Bolaget planerar att publicera en ny politisk annonser policy som beskriver förändringen i ett par veckor, som kommer att tillämpas globalt och gå i kraft Nov. 22.

Twitter tillkännagivande kom ca en timme innan Facebook Mark Zuckerberg höll ett passionerat försvar av sitt företags policy om att inte faktakontroll annonser från politiker. Han sade att företaget har tänkt igenom frågan och tar ställning för principen, att notera att den politiska annonser kommer att göra upp mindre än 1% av intäkterna nästa år.

Twitter verka för att förbjuda politiska annonser framkallade både lovord och hård kritik från politiker.

Google har mest undvikas kontroll på denna fråga så långt. Men Google, som Facebook, har slagit politiska kampanjer på utgifterna val pengar med hjälp av sina riktade verktyg, snarare än på tv. Trump omval kampanj var den största spender på Google-annonser sedan Maj 31, 2018, när stora företag började avslöja siffrorna. Kampanjen har spenderat mer än $8 miljoner kronor under denna period. En grupp som heter Donald J. Trump Till President, Inc. var den fjärde största Google spender.