Netflix VD Löften att satsa Ännu Mer på Innehåll

0
32

Netflix VD Löften att satsa Ännu Mer på ContentNetflix Inc räknar med att spendera $15 miljarder på programmering i år, ställa i skuggan dess strömmande rivaler.Men det är bara att komma igång.Bloomberg|07 Nov 2019, 11.17 PM IST0Comments
Getty ImagesNEW YORK: Netflix Inc räknar med att spendera $15 miljarder på programmering i år, ställa i skuggan dess strömmande rivaler. Men det är bara att komma igång. Chief Executive Officer Reed Hastings sade i DealBook konferensen som företagets investeringar i program och filmer kommer bara att växa.

“Vi planerar att spendera upp en hel del”, sade han på onsdagen i New York händelse. “Vi växer och investerar över hela världen. Vi har varit starka i serien. Nu har vi kommit riktigt stark i filmer.”

De anmärkningar som visar hur konkurrenskraftiga de streaming-branschen är på väg att bli, med media jättar alla dykning in på marknaden med sina egna tjänster. AT&T kommer att kunna erbjuda mer än 10 000 timmar av programmering med HBO Max plattform, på grund av nästa år. En ny Walt Disney Co på grund av denna månad kommer att innehålla massor av nya original program, på toppen av de hundratals titlar i företagets bibliotek. Och Apple Inc är att spendera miljarder dollar bara på nya serien för dess service, Apple TV+, som rullade ut förra veckan. Bloomberg

Netflix är fortfarande ledande inom branschen, men det är mot mer press än någonsin tidigare. Hastings sade att han förväntar sig att lära sig en sak eller två från sina rivaler.

“Vi beundrar fan” av Disney, sade han. “De är den som vi har mest att lära av.”

Netflix har kommit under eld från Hollywood traditionalister för att det inte följer branschens teater windows — den tidsram när en film spelas på biografer innan du går till home video. Hastings sade att han förväntar sig att dessa fönster för att försvinna helt och hållet.

Teatrar kommer att vara som restauranger, sade han: “En gå-ut-upplevelse.”

Animerade Tryck

Det finns också gott om utrymme för Netflix att expandera till nya kategorier, Hastings sagt.

“En stor drivkraft för oss är animerad och nästa år har vi början på en stor animation skiffer, så vi satsar hårt på det,” sade han. “Oskriven — vi gör mer och mer. Så vi har en lång väg att gå, särskilt på global basis.”

Men när vi frågade om Netflix skulle börja göra den typ av megabudget Hollywood-filmer som pack teatrar i sommar, Hastings inte ge ett direkt svar.

“Vi kommer att fortsätta att tänja på gränserna”, sade han.