ONS: saudi ‘ s aangeworven Twitter werknemers om te spioneren op critici

0
30

ONS: saudi ‘ s aangeworven Twitter werknemers bespioneren criticsSaudi-Arabië, gefrustreerd door de groeiende kritiek van haar leiders en beleid voor sociale media, die twee Twitter-medewerkers te bespioneren duizenden accounts die opgenomen prominente tegenstanders, de openbare aanklager beweerde woensdag.AP|Nov 07, 2019, 10.27 UUR IST0Comments
BCCLSAN FRANCISCO: Saoedi-Arabië, gefrustreerd door de groeiende kritiek van haar leiders en beleid voor sociale media, die twee Twitter-medewerkers te bespioneren duizenden accounts die opgenomen prominente tegenstanders, de openbare aanklager beweerde woensdag.

De klacht is geopend in de AMERIKAANSE Rechtbank in San Francisco in detail in op een gecoördineerde inspanning van Saoedi-ambtenaren aan te werven werknemers in de social media gigant te kijken-up van de eigen gegevens van de Twitter-accounts, inclusief e-mailadressen die zijn gekoppeld aan de accounts en ip-adressen die kunnen geven tot de locatie van een gebruiker. Het bleek om een koppeling te kroonprins Mohammed bin Salman, de krachtige 34 jaar zoon van Koning Salman, zeker de moeite.

De rekeningen opgenomen die van een bekende criticus van de regering met meer dan 1 miljoen volgers en een nieuws-persoonlijkheid. Noch werd genoemd.

De klacht ook beweerd dat de werknemers – van wie de jobs niet altijd toegang tot het Twitter-gebruikers’ persoonlijke gegevens, werden beloond met een designer horloge en tienduizenden euro ‘ s doorgesluisd naar geheime bankrekeningen. Ahmad Abouammo, een AMERIKAANS staatsburger, en Ali Alzabarah, een Saoedische burger, werden belast met het optreden als agenten van Saoedi-Arabië, zonder zich te registreren bij de AMERIKAANSE overheid.

De Saoedische regering heeft geen onmiddellijke reactie via haar ambassade in Washington. De door de staat gerunde media niet onmiddellijk erkennen van de kosten.

De klacht is de eerste keer dat het koninkrijk, lange gekoppeld aan de us door zijn enorme oliereserves en de regionale veiligheid regelingen, is beschuldigd van spionage in Amerika.

De beschuldigingen tegen twee voormalige Twitter werknemers en een derde man, die liep van een social media marketing bedrijf dat werkte voor de Saoedische koninklijke familie komt op iets meer dan een jaar na de moord van Jamal Khashoggi. De Washington Post columnist en prominente criticus van de Saoedische regering werd gedood en uiteengereten in de Saoedische consulaat in Istanbul.

Saoedi-Arabië onder Koning Salman en Prins Mohammed agressief zwijgen en vastgehouden regering critici zelfs als het mogelijk maakt voor vrouwen om te rijden en opent bioscopen in het conservatieve koninkrijk.

Prins Mohammed ook is getroffen door de AMERIKAANSE overheid en de Verenigde Naties onderzoeks rapport in de moord van Khashoggi. De prins heeft gezegd dat hij draagt de eindverantwoordelijkheid voor wat er gebeurt in het koninkrijk van de naam, hoewel hij ontkent het orkestreren van de doden.

De strafrechtelijke beschuldigingen onthullen de omvang van de Saoedische regering ging om controle van de stroom van informatie op Twitter, zei Adam Coogle, een Midden-Oosten, onderzoeker bij Human Rights Watch.

Het platform is de belangrijkste plaats voor saudi ‘ s om hun mening te geven, en ongeveer een derde van de natie 30 miljoen mensen zijn op de actieve gebruikers. Maar het free-wheeling aard van Twitter is een grote bron van zorg voor de autoritaire regering, Coogle zei.

Het koninkrijk heeft verschillende tactieken om de controle van spraak en houden de hervormers en anderen organiseren, met inbegrip van het in dienst trol legers lastig te vallen en te intimideren gebruikers online. Het heeft zelfs gearresteerd en gevangen gezet Twitter-gebruikers.

De kroonprins is voormalig top adviseur, Saud al-Qahtani, die ook directeur van de cyber security federatie, begon de “Zwarte Lijst” hashtag te richten critici van de regering. Hij onheilspellend getweet in 2017 dat de regering had manieren om het ontmaskeren van anonieme Twitter-gebruikers.

“Als je dat combineert met wat we weten over ten minste deze twee personen en wat ging er op in 2014 en in 2015, het is vrij koelen” Coogle zei.

Al-Qahtani zijn bestraft voor zijn vermeende rol in het orkestreren van de brute moord van Khashoggi. Zijn Twitter account is opgeschort in September voor het overtreden van het platform is manipulatie beleid.

Twitter erkend dat zij hebben meegewerkt aan de strafrechtelijke opsporing en zei in een verklaring dat het beperkt de toegang tot gevoelige account informatie “voor een beperkte groep getraind en gescreend medewerkers.”

“We begrijpen de ongelooflijke risico’ s van veel mensen die gebruik maken van Twitter delen hun perspectieven met de wereld en om die macht aanspreekbaar, aldus de verklaring. “Wij hebben de tools om hun privacy te beschermen en hun vermogen om hun belangrijke werk.”

Een criticus zei dat Twitter niet aan het principe van de beperking van de toegang tot informatie over privé personen tot het kleinst mogelijke aantal werknemers.

“Als Twitter had geïmplementeerd dit principe, deze verduistering van informatie zou niet mogelijk zijn geweest,” zei Mike Chapple, die leert cybersecurity aan de University of Notre Dame ‘ s Mendoza College of Business. “Sociale media bedrijven moeten begrijpen de gevoeligheid van deze informatie en het beperken van de toegang tot het kleinst mogelijke aantal werknemers. Zo niet, dan stelt de privacy, en zelfs de fysieke veiligheid van gebruikers van sociale media in gevaar.”

Abouammo werd ook belast met het vervalsen van documenten en het maken van valse verklaringen voor het belemmeren van FBI onderzoekers – strafbare feiten die dragen een maximumstraf van 30 jaar in de gevangenis, indien veroordeeld.

Bij zijn verschijning in Seattle voor de federale rechtbank woensdag, Abouammo werd veroordeeld tot het blijven in voorlopige hechtenis in afwachting van een detentie horen set voor vrijdag.

Zijn advocaat, Christopher Zwart, weigerde commentaar te geven, net als Abouammo de vrouw, die niet met haar naam.

De klacht zei Abouammo, een media partnership manager voor Twitter in het Midden-Oosten regio, en Alzabarah, een site reliability engineer op Twitter, werkte met een naamloos Saoedi-ambtenaar die leidt een charitatieve organisatie die toebehoren aan een persoon genaamd Koninklijke Familie Lid 1.

De aanklagers zeiden een derde verdachte, een Saoedi met de naam Ahmed Almutairi die werkte als social media adviseur voor de Saoedische koninklijke familie, fungeerde als tussenpersoon met de Twitter-medewerkers.

De klacht zei Almutairi aangeworven Alzabarah en vloog hem naar Washington, D.C., in het voorjaar van 2015, wanneer een Saudische delegatie bezocht het Witte Huis. Op basis van de context en tijden vermeld in de klacht, met inbegrip van Alzabarah het nemen van een selfie met de koninklijke terwijl in Washington, lijkt het Prins Mohammed is dat royal. De kroonprins had afgelegd als onderdeel van de delegatie toen hij werkzaam was als adjunct-kroonprins.

“Binnen een week terug te gaan naar San Francisco, Alzabarah begon toegang zonder toestemming privé gegevens van de Twitter-gebruikers massaal,” de klacht gezegd.

Het omvatte de gegevens van de gebruiker van meer dan 6.000 Twitter-gebruikers, met inbegrip van ten minste 33 gebruikersnamen voor die Saoedi-arabische Arabische handhaving van de wet heeft ingediend, dringende verzoeken tot openbaarmaking van Twitter, onderzoekers gezegd.

Na te zijn geconfronteerd met zijn toezichthouders op Twitter, Alzabarah erkend toegang tot gegevens van de gebruiker en zei deed hij het uit nieuwsgierigheid, autoriteiten gezegd.

Alzabarah werd geplaatst op administratief verlof, zijn werk-eigendom laptop werd in beslag genomen en hij werd begeleid op kantoor. De volgende dag vloog hij naar Saoedi-Arabië met zijn vrouw en dochter en is niet teruggekeerd naar de Verenigde Staten, hebben onderzoekers gezegd.

Een arrestatiebevel tegen hem en Almutairi de arrestaties werden uitgegeven als onderdeel van de klacht.

____

Melley gemeld uit Los Angeles. Associated Press schrijvers Jon Gambrell in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, Eugene Johnson in Seattle en Jocelyn Gecker in San Francisco bijgedragen aan dit rapport.