OSS: Saudiarabere rekruttert Twitter ansatte for å spionere på kritikere

0
37

OSS: Saudiarabere rekruttert Twitter ansatte for å spionere på criticsSaudi Arabia, frustrert av økende kritikk av sine ledere og politikk på sosiale medier, rekruttert to Twitter ansatte for å spionere på tusenvis av konti som inngår fremtredende motstandere, påtalemyndigheten påståtte onsdag.AP|Nov 07, 2019, 10.27 PM IST0Comments
BCCLSAN FRANCISCO: Saudi-Arabia, frustrert av økende kritikk av sine ledere og politikk på sosiale medier, rekruttert to Twitter ansatte for å spionere på tusenvis av konti som inngår fremtredende motstandere, påtalemyndigheten påståtte onsdag.

Klagen ubehandlede i USA District Court i San Francisco detaljerte en koordinert innsats av Saudi myndigheter for å rekruttere ansatte på sosiale medier kjempe for å lete opp de private data av Twitter-kontoer, inkludert e-postadresser knyttet til regnskapet og internet protocol-adresser som kan gi opp en brukers posisjon. Det viste seg å knytte Kronen Prins Mohammed bin Salman, kraftig 34-år-sønn av Kong Salman, til innsats.

Regnskapet følger de av en populær kritiker av regjeringen med mer enn 1 million tilhengere og nyheter personlighet. Heller ikke var navngitt.

Klagen også påstått at de ansatte – som jobber som ikke krever tilgang til Twitter-brukere’ private informasjon – som ble belønnet med en designer klokke og titusenvis av dollar kanaliseres inn i hemmelige bankkontoer. Ahmad Abouammo, en AMERIKANSK statsborger, og Ali Alzabarah, en Saudi-borger, ble belastet med som partsrepresentanter i Saudi-Arabia uten å registrere deg med den AMERIKANSKE regjeringen.

Den Saudiske regjeringen hadde ingen umiddelbar kommentar gjennom sin ambassade i Washington. Dens statlige medier ikke umiddelbart bekrefter anklagene.

Klagen merker første gang at riket, lang knyttet til USA gjennom sin enorme oljereserver og regional sikkerhet ordninger, har blitt anklaget for spionasje i usa.

Påstandene mot to tidligere Twitter ansatte og en tredje mann som kjørte en social media marketing selskapet som gjorde arbeid for den Saudiske kongefamilien kommer litt mer enn et år etter drapet på Jamal Khashoggi. Washington Post spaltist og fremtredende kritiker av den Saudi-regjeringen ble drept og partert i Saudi konsulatet i Istanbul.

Saudi-Arabia under Kong Salman og Prins Mohammed har aggressivt brakt til taushet og anholdt regjeringen kritikere selv som det tillater kvinner å kjøre og åpner kinosaler i den konservative kongedømmet.

Prins Mohammed har også vært innblandet av AMERIKANSKE tjenestemenn og en fn granskningsrapport i mordet på Khashoggi. Prinsen har sagt at han bærer det endelige ansvaret for hva som skjer i guds navn, selv om han benekter iscenesetter draapet.

Den kriminelle anklager avsløre den grad den Saudiske regjeringen gikk for å kontrollere flyten av informasjon på Twitter, sa Adam Coogle, en midtøsten-forsker med Human Rights Watch.

Plattformen er det viktigste stedet for Saudiarabere til å uttrykke sine synspunkter, og om lag en tredjedel av landets 30 millioner mennesker er aktive brukere. Men free-wheeling arten av Twitter er en viktig kilde til bekymring for sin autoritære myndigheter, Coogle sa.

De rike har brukt ulike taktikker for å kontrollere tale og holde reformatorene og andre fra organisering, herunder ansette troll hærer til å trakassere og skremme brukere online. Det har også blitt arrestert og fengslet Twitter-brukere.

Kronprinsen er tidligere topp rådgiver, Saud al-Qahtani, som også fungerte som direktør for cyber security føderasjonen, begynte “Svart Liste” hashtag for å målrette mot kritikere av regjeringen. Han illevarslende twitret i 2017 at regjeringen hadde måter å avsløre anonym Twitter-brukere.

“Hvis du kombinerer det med hva vi vet om minst disse to personene og hva som gikk på i 2014 og i 2015, det er ganske skremmende,” Coogle sa.

Al-Qahtani har blitt sanksjonert for hans mistanke rolle i iscenesetter den brutale drapet på Khashoggi. Hans Twitter-kontoen din ble suspendert i September for brudd på plattformen er manipulasjon for personvern.

Twitter, erkjent at det samarbeidet i etterforskning og sa i en uttalelse at det begrenser tilgang til sensitiv konto-informasjon “til en begrenset gruppe av kvalifiserte og utvalgte ansatte.”

“Vi forstå den utrolige risiko mange som bruker Twitter til å dele sine perspektiver med verden og å holde makthaverne til ansvar,” heter det i uttalelsen. “Vi har verktøy på plass for å beskytte sitt privatliv og sin evne til å utføre sitt viktige arbeid.”

En kritiker sa Twitter levde ikke opp til sitt prinsipp om å begrense tilgang til informasjon om privatpersoner til færrest mulig antall ansatte.

“Hvis Twitter hadde gjennomført dette prinsippet, dette urettmessig tilegnelse av informasjon som ikke ville ha vært mulig,” sa Mike Chapple, som underviser i cybersecurity ved University of Notre-Dame, og er Mendoza College of Business. “Sosiale medier bedrifter må forstå sensitiviteten av denne informasjonen og begrense tilgang til færrest mulig antall ansatte. Ved å unnlate å gjøre så setter personvernet, og selv om den fysiske sikkerhet, av brukerne av sosiale medier i fare.”

Abouammo ble også anklaget for å ha forfalsket dokumenter og fremsette uriktige påstander for å hindre FBI-etterforskere – straffbare handlinger som har en øvre strafferamme på 30 år i fengsel hvis de blir dømt.

På hans opptreden i Seattle federal court onsdag, Abouammo ble beordret til å forbli i varetekt i påvente av et forvaring høre satt til fredag.

Hans advokat, Christopher Svart, avviste å kommentere, som gjorde Abouammo kone, som ikke gir henne navnet.

Klagen sa Abouammo, media partnerskap manager for Twitter er midtøsten-regionen, og Alzabarah, et nettsted reliability ingeniør på Twitter, jobbet med en ikke navngitt Saudi tjenestemann som fører en veldedig organisasjon som tilhører en person som heter Royal Familiemedlem 1.

Aktoratet sa en tredje tiltalte, en Saudi heter Ahmed Almutairi som fungerte som et sosialt media-rådgiver for den Saudiske kongefamilien, fungerte som et mellomledd med Twitter-ansatte.

Klagen sa Almutairi rekruttert Alzabarah og fløy ham til Washington, D.C., i løpet av våren 2015, når en Saudi-delegasjonen besøkte det Hvite Hus. Basert på kontekst og tid som er nevnt i klagen, inkludert Alzabarah å ta en selfie med royal mens i Washington, vises Prins Mohammed er at royal. Kronprinsen hadde reist det som en del av delegasjonen da han fungerte som assisterende kronprins.

“Innen en uke etter at han returnerte til San Francisco, Alzabarah begynte å få tilgang uten tillatelse private data av Twitter-brukere i hopetall,” klagen sa.

Arbeidet inkluderte bruker data om over 6000 Twitter-brukere, inkludert minst 33 brukernavn som Saudi Arabian politi hadde sendt beredskap offentliggjøring forespørsler til Twitter, etterforskere sa.

Etter å ha blitt konfrontert med sine veiledere på Twitter, Alzabarah erkjent å få tilgang til brukerdata og sa at han gjorde det ut av nysgjerrighet, myndigheter sa.

Alzabarah ble plassert på administrative forlate sitt arbeid-eide laptop ble beslaglagt, og han ble eskortert ut av kontoret. Neste dag fløy han til Saudi-Arabia med sin kone og datter, og har ikke kommet tilbake til Usa, etterforskere sa.

En garanti for hans og Almutairi er arrestasjoner ble utstedt som en del av klagen.

____

Melley rapportert fra Los Angeles. Associated Press forfattere Jon Gambrell i Dubai, de Forente Arabiske Emirater, Eugene Johnson i Seattle og Jocelyn Gecker i San Francisco bidratt til denne rapporten.