Wheels24.co.za | SE | 5 av de mest hellige racerbaner i verden, gjennomsyret av historie

0
19

Biler og motorsport går sammen som brød og smør med verdens beste sjåførene takle noen av de mest intense og utfordrende global kretser rundt om i verden.

Det er tusenvis av baner over hele verden, men det er noen få holdt i høy aktelse av drivere og aficionados likt.

Racing himmelen

En av de mest kjente racerbaner kjent over hele verden har å være Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

SE: #Kyalami9hour | ‘for Å representere Bentley i en slik ikonisk rase er super spesial” – SA Jordan Pepper

Circuit de la Sarthe i Frankrike er en annen ikonisk sted hvor høy ytelse maskiner grav den ut i halsbrekkende hastigheter.

Mens noen er tøffere enn andre, det er også et par med unike egenskaper. Fuji Speedway, plassert i foten av Mount Fuji i Japan og “Korketrekker’ corner på WeatherTech Raceway er et par som kommer til tankene.


Hvis du kunne kjøre på et hvilket som helst spor i verden, hvilken ville det være og hvorfor? Eller, hvis du vet av noen andre spor som skal være med på denne listen, kontakt oss og la oss vite.

1. Nürburgring Nordschleife-Banen (Tyskland)

Basert på Nurburg i nærheten av den Belgiske grensen, det er den lengste spor i verden med en samlet lengde av 22.8 km med 173 slår seg totalt. Det har blitt en måling verktøy for ytelse biler, men har også sett sin rettferdige andel av krasjer og heseblesende øyeblikk siden den offisielle åpningen i juni 1927.

Formel 1 pilot Sir John Young Jackie Stewart først oppfunnet den nå berømte kallenavn “Grønne Helvete” (eller Grønn Hölle på tysk), hovedsakelig på grunn av sin plassering som tar drivere gjennom Eifel skoger.

SE | Topp 5 bil test spor i verden

Sporet har gjennomgått en rekke endringer over år, noe som gjør den tilgjengelig for et større tilstrømning av motorsport arrangementer, blant annet Formel 1, og 24-Timers Endurance race.

2. Circuit de la Sarthe (Frankrike)

Dette sporet er kanskje kjent for å arrangere den årlige 24-timersløpet på Le Mans utholdenhet løp. Selv om det ikke er like utfordrende som Nürburgring, den har en lengde på 13 km, der mer enn 80% av en driver er fanget tid som er brukt på gass.

Den Mulsanne rett er høydepunktet med en 6km span hvor sjåførene kan presse sine biler i overkant av 260km/t. Som i 1990, det har sett inkludering av to chicanes i midten av fri flyt rett.

Sporet har sett nok av øyeblikk gjennom årene – fra åstedet for “flying’ CLK GTR i 1999 til Mazda og ble den første Japanske produsenten til å vinne tittelen tilbake i 1991.

3. Laguna Seca (USA)

Det kan bli kalt WeatherTech Raceway i dag, men mange race fans fortsatt se det bare som Laguna Seca. Først åpnet i 1957, det blekner i forhold til noen av de andre spor rundt om i verden i form av lengde, måler bare 3,6 km.

Sporet er plassert der en innsjø seng en gang var og med en bit av gjenoppbygging, omgjort til en av de mest populære rase steder i verden. Mye har blitt gjort av den berømte “Korketrekker’ chicane hvor mange en sjåfør har utryddet på blinding venstre-høyre nedgang.

4. Twin Ring Motegi (Japan)

Opprinnelig kjent som Motegi, men inkluderingen av en 2,4 km oval kurset ga opphav til navnet som det er nå. Bygget av Honda i 1997, sporet er relativt ny og har vært omtalt i mange spill, få sitt navn fra det området det ligger i, og fordi det består av en oval og veien kurs med en lengde på 2,4-og 4.8 km hhv.

Et år etter at den ble åpnet, det arrangert en NASCAR-Cup Series utstilling rase og hevdet utmerkelsen for å være den første oval bane løp i landet. Indycar ble også en fremtredende racing innslag på banen før det var axed i 2011.

5. Spa-Francorchamps

Dette Belgiske banen er en favoritt på Formel 1-kalender. Eau Rouge/Raidillon hjørne er en vanskelig del av sporet hvor sjåførene ofte takle det flatt ut – noen mer heldig enn andre.

Spesiell omtale: SA Kyalami Grand Prix Circuit

Kretsen har en rik racing historie med storheter som Alain Prost, Ayrton Senna og Michael Schumacher håndtering av den berømte banen i 1993 Sør-Afrikanske Grand Prix. Den første grand prix ble holdt i Kyalami i 1967. I 1975 lokal gutt Jody Scheckter tok seieren i den Sør-Afrikanske Grand Prix, mens det i 1977 tilfelle så en av de mest grusomme krasjer i historien da Tom Pryce ble drept da han traff og drepte spor marskalk Jansen Van Vuuren i full fart. Niki Lauda vant løpet av året. Apartheid var årsaken til sporten kommer til å stoppe opp i SA, før den ble gjenopptatt i 1991.

Senere i November, den populære grand prix circuit vil være vertskap for Kyalami 9 Timers endurance løp etter 37 års fravær – et historisk øyeblikk for landet. Porsche og Kyalami administrerende DIREKTØR Toby Venter har siden kjøpt og investert masse penger i sporet, og omforme det til et sted å utmerke seg internasjonale standarder.

VINNER | Kyalami 9 Timers dobbeltrom billetter med Wheels24!