Wheels24.co.za | SE | Här är varför Rwanda har eGolf och SA inte

0
30

VW har förbundit sig till en batteridriven framtida fordon line-up, men Sydafrika är fortfarande en tomgång plats för varumärket elektrifiering strategi.

Trots en anrik historia, en stark kundlojalitet och avancerad tillverkning i Sydafrika, proving ground för VW: s elbil distribution i Afrika, är Rwanda.

Global distribution

Även om den nya Golf 8 har visat och kommer att påbörja distribution för att välja den globala marknaden nästa år, VW är fortfarande producerar sin nuvarande eGolf. Men vi kan inte få något.

LÄS | Volkswagen händer över 50 e-Golf bilar

Trots eGolf inte är tillgänglig för sydafrikaner, VW har nu som mål att dela ut 50 eGolfs inom den Rwandiska marknaden om pilotprojektet är en framgång, för att testa den operativa verkligheten av en batteridriven bil i en av världens mest tätbefolkade länder. För nu, Rwanda har fyra elektriska Golfs.

TITTA på: Prime Minister @EdNgirente driver e-Golf under lanseringen av @VWRwanda första elbil i #Rwanda. pic.twitter.com/4zLi5Kbvwo

— Det Nya Tider (Rwanda) (@NewTimesRwanda) Oktober 29, 2019

Rwanda har egenskaper som gör den lämplig för elektrisk mobilitet antagande. Det är ett litet land, med ett minimalt avstånd mellan städer. Punkt till punkt-den största avståndet i Rwanda är 248km, medan det i Södra Afrika, bara N2 ensam sträcker sig 2255km.

Med eGolf utbud av 230km, du kan teoretiskt anslut de flesta av Rwandas städer. Sydafrika är fortfarande en kittlande men ändå frustrerande punkten av posten för elfordon i Afrika.

E-mobilitet har anammat i många delar av världen,som ger en lösning till en allt mer växande klimathotet,Co2-utsläpp. I Afrika, det är ett koncept som är möjligt.Efter månader av studier, vi är här för att bevittna lanseringen av den första VW elfordon i Afrika pic.twitter.com/SKr38EU4Uj

— @VOLKSWAGEN RWANDA (@VWRwanda) oktober 29, 2019

I termer av kundernas medvetenhet, köpkraft och den stora räckhåll för el-distribution, Sydafrika har ingen rival på kontinenten. Men regelverket är ogästvänliga.

Volkswagens huvudkontor skulle behöva en större garanti för bekräftade beställningar före nya I. D 3 kommer även att övervägas för vår lokala marknad.

Allra jämförelser

Eskom är fortfarande ett enormt problem för någon ekonomisk planering eller elfordon strategi i Sydafrika. Regeringen verkar också för omotiverad för att strukturera några konkreta incitament för elbilar i Sydafrika.

Den potentiella förlusten av bränsle skatteintäkter är en riktig ersättning för verksamhetsåret, som pay-as-you-användning per liter bränsle levy är en konstant top-up-skatt källa för regeringen. Rwanda har en mycket mindre vägnätet för att underhålla än Sydafrika, så bränsleskatt är inte riktigt samma problem där.

Dr. Édouard Ngirente @PrimatureRwanda deltar i lanseringen av den första Volkswagen elbil i Rwanda. @SiemensAfrica @MichaellaRu #happeningnow #e-Rwanda #e-Golf pic.twitter.com/UsphWADipa

— @VOLKSWAGEN RWANDA (@VWRwanda) oktober 29, 2019

Därför, den Rwandiska regeringen har inte blivit beroende av sin privata bil användare som potentiella intäktskällor. Om bilen byter ägare är mycket låg i Rwanda, jämfört med Sydafrika.

Försäljningen av nya fordon är en rännil i jämförelse, vilket innebär att den Rwandiska marknaden är fortfarande i sin linda, och kan radikal innovation i en tid av stora globala störningar för den globala bilindustrin.

Bild: Volkswagen Rwanda/Twitter

Samtidigt som Afrikas mest sofistikerade bilmarknaden kämpar med bränslekvalitet frågor och risken för elektrifiering, Rwanda är välkomnande en experimentell strategi från de varumärken som är villiga att erkänna dess framtida potential. För VW, Rwanda är ett viktigt pilotprojekt för sin framtida rörlighet och nya bilägandet strategier i Afrika.

Som en stat utan olja reserver av sina egna, Rwanda är cognizant av det inflytande som dyrt bränsle importera kostnader kan ha på hela transportekonomi. Sydafrika däremot är medvetet ignorera riskerna för en framtida helt knuten till fossila bränslen, med låga elektriska fordon antas.