Wheels24.co.za | Volvos nya innovativa elektriska lastbilar som ska gå till försäljning i Europa

0
18

Volvo Lastvagnar kommer att påbörja försäljningen av Volvo FL och Volvo FE elektriska lastbilar på utvalda marknader inom Europa.

Försäljning kommer att starta i Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, Frankrike och Nederländerna. Volvo säger också produktionsstart är planerad till Mars 2020.

Det finns ett antal fördelar med att vara hade med avsaknad av avgasutsläpp och minskat buller bland beaktansvärda skäl. Dessutom, det hjälper också till att förbättra transport och logistik och minska trängseln under rusningstid.

Biltillverkaren har yrkat att Volvo FL Elektriska och FE Elektriska lastbilar har utvecklats för distribution, vägra hantering, och andra urbana transporter. FL Electric har kapacitet för en TON (totalvikt) 16 ton, medan TOTALVIKT av Volvo FE Electric är 27 ton, hävdar företaget.

Electro rörlighet

“Den globala urbaniseringen kräver urban logistik-och lastbilstransporter, med noll utsläpp och mindre buller med ökad skyndsamhet. Med Volvo FL Electric och Volvo FE Electric har vi möjlighet att möta både den starka miljökrav samt den höga kommersiella kraven från våra kunder, säger Jonas Odermalm, VP Product Line Elfordon.

LÄS | Scania AXL hon är smart lastbil i framtiden

“Volvo Lastvagnar” lösningar kommer att vara baserad på individuella behov att överväga ett antal parametrar, såsom bilkörning cykler, lastkapacitet och rutt analys, för att använda batteriets kapacitet så effektivt sätt som möjligt, fortsätter Jonas Odermalm.

Våra elektriska räckvidden är nu på utvalda marknader, och erbjuder en enorm potential för en hållbar, kommersiella transportlösningar i urbana områden. https://t.co/Bf4UgEtUly pic.twitter.com/ZkDX7J2WUk

— Volvo Lastbilar (@VolvoTrucks) November 6, 2019

Följande förare delaktighet och återkoppling, de var imponerade av hur lyhörda lugnt lastbilar är.

“Medan kundresponsen har varit positiv, vi vet att laddinfrastruktur är fortfarande under utveckling i de flesta städer och vi arbetar tillsammans med både offentliga och privata parter att komma överens om en långsiktig strategi för utbyggnad av laddinfrastruktur. Men det är klart att takten i utvecklingen av laddinfrastruktur behöver öka, säger Odermalm.

“Elbilar laddas med el från förnybara källor, är verkligen ett kraftfullt steg mot en mer hållbar stad distribution.

“Men det kommer inte att finnas ett enda energikälla som behandlar klimatförändringarna och alla andra miljöfrågor. Olika typer av transporter kräver olika typer av drivlinan lösningar”, avslutar Odermalm.

Sammanställt av Robin Classen