Wheels24.co.za | WATCH | Opel Corsa GSi ser jævla bra i rødt

0
14

I løpet av de neste 24 måneder, er den helt nye Opel Corsa kommer på showroom etasjer.

Og mens spenningen rundt den nye bilen er full, vi har fortsatt den nåværende generasjonen å stri med.

Riktignok gjeldende Corsa etterslep konkurrentene på en rekke områder, og gjør det å finne seg selv nesten skjult i et hav av kombi.

For å kaste lys på Corsa-området igjen, Opel lansert en varm versjon av bil i Sør-Afrika også. Ikke en OPC, men en GSi-versjon.

Det har arv

Den GSi navnet bærer en viss appell og heritage, så det kan ikke bare være sagt av skjødesløs. I tidligere år, GSi-merket ble bare brukt på Opel Kadette, så det er litt rart å se den gå tilbake på Corsa og ikke Kadette moderne-dag etterfølger, Astra.

Corsa GSi er tilgjengelig bare med tre dører: to foran og en tredje for å åpne bakluken. Som umiddelbart har en innvirkning på hvordan bilen skildrer og bærer seg, ganske bokstavelig throwback til Opel ‘ s OPC-produkter. Baksiden er litt av en la-ned, skjønt. En enkelt eksosrøret til venstre på støtfanger, spoiler, og GSi-merket er det eneste trekninger at dette er en spesiell bil. En ville har likt å se en bakskjerm – selv om bare for en fryd for øyet – som det ville helt sikkert ha lagt til inntrykk og budskap bilen sender ut.

LES: GSi tilbake! Opel slaps GSi-merke på sin Corsa

Uansett, det er fortsatt en ball av morsomme å kjøre dette pocket rocket. Sende motor 110kW og 220Nm til forhjulene er gjort via en sekstrinns manuell girkasse. Enheten er short throw-handling er vanedannende og modulerende clutchen og akselerator for maksimal moro blir aldri lei. Opel hevder en 0 – 100km/t tid på 8,9 sekunder, og en toppfart på 207km/h. Disse tallene vil ikke overskriften noen oppslagstavler, men minst kjøreopplevelsen vil være givende.

Wheels24 Janine Van der Post sier: Opel GSi er en pocket rocket å merke. Det er tøffe utenfor linjen, og bare ønsker å sprenge av. Og, det er en varme-ser lite kombikupé. Det er 1,4-liters motor er en velsignelse, og den korte forhold seks-trinns manuell girkasse er andre og tredje gir er livlig. Det sitter godt grep på 18″ dekk, og er bare en kvikk maskinen du er på vei.

Det er styling er edgy og har definitivt gutt – eller jente-racer appell, men det som er inni der denne lille perlen skinner. Trekket er omgitt av lær kledning, og høydepunktet er absolutt Recaro ytelse forseter, sammen med sport ratt og pedaler i aluminium.
 
Priset til R365 900, vi snakker top-of-området Ford Fiesta, eller selv VW Polo GTI i form av ytelse, men mens Corsa GSi kanskje har mindre albue eller benplass på innsiden, det er ikke en bil som er bygget for familien komfort, det er laget for absolutt moro, eller en veldig nippy daglig pendler for unge par.