Wheels24.co.za | WATCH | Opel Corsa GSi ser jävligt bra i rött

0
23

Inom de närmaste 24 månaderna, den nya Opel Corsa kommer fram på showroom våningar.

Och medan spänningen kring den nya bilen är fulla, vi har fortfarande den nuvarande generationen att brottas med.

Visserligen är den nuvarande Corsa lag-tävlingen i ett antal områden och gör det för att hitta sig nästan gömd i ett hav av hatchbacks.

För att kasta lite ljus på Corsa-sortimentet igen, Opel lanserat en varm version av bil i Sydafrika. Inte en OPC, men en GSi version.

Det har arv

GSi namn bär en viss del av överklagandet och arv så det kan inte bara vara som det talas om nonchalant. I tidigare år, GSi-märket används endast på Opel Kadette, så det är lite märkligt att se den återvända på Corsa och inte Kadette nutida efterföljare, Astra.

Corsa GSi är endast tillgänglig med tre dörrar, två på framsidan och en tredje för att öppna boot. Som omedelbart har en inverkan på hur bilen skildrar och bär sig själv; en ganska bokstavlig återgång till Opel OPC produkter. Den bakre är en bit av en låt och ned, dock. En enda avgas röret till vänster på stötfångare, spoiler, och GSi badge är ungefär det enda giveaways att detta är en speciell bil. Man har velat se en diffusor – även om det bara är för lite ögongodis – som det har säkert lagts till intryck och budskap bilen sänder ut.

LÄS: GSi tillbaka! Opel slår GSi badge på sin Corsa

Oavsett, det är fortfarande en boll roligt att driva denna pocket rocket. Skicka motorns 110kW och 220Nm till framhjulen via en sexväxlad manuell växellåda. Enheten är kort kasta-åtgärder är beroendeframkallande och modulerande koppling och gaspedal på högsta kul blir aldrig trött. Opel hävdar en 0 – 100km/h tid på 8,9 sekunder och en toppfart på 207km/h. Dessa siffror kommer inte på någon rubrik anslagstavlor, men åtminstone körupplevelse kommer att vara givande.

Wheels24 Janine Van der Post säger: Opel GSi är en pocket rocket av not. Det är lite grinig av linjen och vill bara spränga bort. Och, det är en hot-ser liten kombi. Att 1,4-liters motorn är en välsignelse och dess kort-tal sex-växlad manuell växellåda: s andra och tredje redskap är livlig. Den sitter på grippy 18″ däck och det är bara en smidig maskin på vilken väg som helst.

Det är styling är kantig och har definitivt pojke eller flicka-racer överklagande, men det är insidan där denna lilla pärla skiner. Klädseln är insvept i läder beklädnad, och höjdpunkten är definitivt Recaro prestanda framsäten, tillsammans med sport ratt, och aluminium pedaler.
 
Pris på R365 900, vi pratar top-of-området Ford Fiesta, eller ens VW Polo GTI i form av prestanda, men samtidigt Corsa GSi kan ha mindre armbåge eller benutrymme på insidan, det är inte en bil byggd för familjen komfort, det är gjort för absolut kul, eller en mycket bitande kall dagliga pendla för unga par.