Flashback: Samsung Galaxy S III hadde både hjerne og muskler

0
32

Samsung Galaxy S III var en rousing suksess, men år siden lanseringen i 2012, og nå har forårsaket minner fra sin nyskapende design for å falme.

Samsung Galaxy S III offisielle skudd

Galaxy S III (den siste i serien for å bruke romertall) ble avduket i London i begynnelsen av Mai 2012. Samsung raket i 9 millioner forhåndsbestillinger fra 100 operatører over hele verden før telefonen ble lansert for en måned senere. Det solgt 20 millioner enheter i første 100 dager av tilgjengelighet, deretter nådd 30 millioner solgte i November. Etter den tid S III ble henvist til historiebøkene, er det visstnok solgt 70 millioner kroner.

Under de tidlige dager i salg, er Samsung kunne ikke levere Galaxy S III enheter til butikker og operatører raskt nok, noe som forårsaket en mangel. Dette førte til at folk re-selge sine S III-telefoner på eBay 20% premium over en ny enhet. “Dette er første gang noe annet enn et Apple-produkt har utløst en slik selge vanvidd,” sa en eBay talsperson tilbake da.


S III ser mer ut som en Nexus-telefon enn en S II-etterfølger

Designen er inspirert av naturen og inneholdt en glatt, avrundet utvendig. Plast utvendig hadde en fin tekstur til det, som tre korn. Men overflaten var blanke og glatte på grunn av et belegg Samsung kalt Hyperglaze. Vi tror dette design ville ikke være malplassert i dag med alle de “struktur under glass” telefoner.

Arten tema overført til TouchWiz UI, bygget på toppen av Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Som standard, vann, bølger flyttet over homescreen hver gang du rørt det. Men ting utvidet utover bare metaforer.


TouchWiz på Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Samsung ønsket å aktivere naturlig samhandling med telefonen, og bringer S Voice digital assistent. Dette var mange år før Google Assistent, AI til å slå tilbake da var Siri – sjekk ut vår head-to-head kamp av de beste virtuelle assistenter 2012:

Galaxy S III hadde en annen smart triks – Smart Opphold. Pixel 4 eiere kan gjenkjenne det som “Skjermen Oppmerksomhet” – funksjonen på telefonen sin. Begge bruker front-mot kamera for å holde skjermen mens du ser på det.

Samsung vil presse videre i 2013 med Air-Bevegelser på Galaxy S4 – en bevegelsesdetektor ble brukt til å tillate deg å bytte mellom bilder og endre sanger ved å vinke med hånden over telefonen. Men det er en historie for en annen dag.


Air Bevegelser slår S4 til en mini-Kinect

Grunnen til at Galaxy S III kan gjøre ansiktet sporing i sanntid, og alltid lytter til “Hi Galaxy” wake ordet var Exynos 4412 Quad-brikkesett. Den inneholdt dobbelt så mange CPU-kjerner som chip i Galaxy S II, pluss det klokket sin Mali-400 MP4 GPU mye høyere, og leverer 60% mer ytelse. Det var også dedikert maskinvare for wake ord-gjenkjenning.

Samsung Galaxy S III var den første telefonen som har en HD Super AMOLED-skjerm – en gigantisk for tiden 4.8” – panelet. Det gikk tilbake til en PenTile-ordning (S II-skjermen hadde full RGB-stripe), men den økte oppløsningen likevel gjort det skarpere skjerm.
Samsung Galaxy S III-skjerm vs Galaxy Note og Galaxy S II skjermer

Med en stor skjerm og kraftig brikkesett, Samsung bestemte meg for å aktivere pop-up-video-spiller. Det er tillatt å bruke andre apper mens du fortsatt ser på videoen din. Det var et steg i retning av split-screen multitasking, som vil være først introdusert på Galaxy Note 3. Faktisk, dette ble senere lagt til S III som en del av oppdateringen til Android 4.1 Jelly Bean.

Den 8MP kamera med hd-videoopptak i 1080p ikke øke oppløsningen av stillbilder av videoer, men det gjorde forbedre bildekvaliteten for begge. Samsung har også muliggjort zero shutter lag skyting, telefonen kan ta 20 bilder i omtrent 6 sekunder.

Samsung Galaxy S III • Samsung Galaxy S II • Samsung Galaxy S III • Samsung Galaxy S II

Galaxy S III var en hit for Samsung, til å forbedre bare om noensinne funksjon av S II (inkludert antall solgte enheter). Det var den første Galaxy til toppen iPhone salg, slo 4S på sin hjemmebane. Det selv stod sterkt mot iPhone 5, som ble lansert måneder etter S III (den nyeste Apple-telefonen bare overtok den i salg i februar 2013).