Facebook fångas i korselden av Singapore är “falska nyheter” lag

0
26

Facebook fångas i korselden av Singapore är “falska nyheter” lawThe regeringen hade tidigare kritiserat den rapport som polisen hade arresterat en regering whistle-blower och tas ner information som avslöjade en komplott för att slå av den rika staden i en Kristen stat. Singapore införde sin kontroversiella falska ne…
Bloomberg|Nov 29, 2019, 11.15 PM IST0Comments
ReutersSINGAPORE: Den Singaporianska regeringen på fredag igen åberopas sin nyligen antagna “falska nyheter” lag, denna gång beställning Facebook för att publicera en rättelse tillkännagivandet om ett inlägg som görs av en anti-regeringen blogg.

I den tredje sådan ordning i en vecka, en arm av ministeriet för kommunikation och information i uppdrag Facebook för att rätta till ett Stater Gånger Översyn inlägg anklagas för att använda lögner för att kritisera den styrande People ‘ s Action Party. Regeringen hade tidigare kritiserat den rapport som polisen hade arresterat en regering whistle-blower och tas ner information som avslöjade en komplott för att slå av den rika staden i en Kristen stat. Singapore införde sin kontroversiella falska nyheter lagen när det förbereder sig för att hålla allmänna val av April 2021.

Ordning “kräver Facebook att publicera en rättelse meddelande”, ministeriet arm, Skydd från Online Lögner och Manipulation Agera Kontor, sade i ett uttalande. Man har också inlett förundersökning mot Mr Tan för den som underlåter att följa” med torsdag för. Byrån utfärdade sitt uttalande efter vad det kallas “non-compliance” i en regering för på torsdag riktas mot författaren Alex Tan.

Enligt en statlig förtydligande, Tan inlägg daterat den 23 November gjorde ett antal falska påståenden. “Dessa påståenden är falska och grundlösa,” klargörande läsa. “Det STR också har gjort plumpa anklagelser mot valet institutionen, statsministern, och valprocessen i Singapore.”

“BRA FALLSTUDIE’

Tan, som driver Stater Gånger Översyn Facebook sida från sitt hem i Sydney, sa att han var aldrig meddelas av regeringen för, men utfärdat ett förtydligande på torsdagen efter att ha berättat om saken med en vän. Postens redigera historien visar förtydliganden har lagts på 1:19 pm torsdag. “Tekniskt sett, jag uppfyllt vad de ville,” den 32-åriga sade telefon. “Om du frågar mig, jag tror att regeringen håller på att testa sina nya befogenheter, så i princip skulle detta vara en bra fallstudie.”