Indian DET 4.0: Upping ante på innovasjon

0
36

Indian DET 4.0: Upping ante på innovationFor lang, India har vært målet for lave kostnader outsourcet software tjenester, men det er ikke nok nå.ET BIDRAGSYTERE|Oppdatert: Nov 30, 2019, 12.10 PM IST0Comments
EtaterIT-tjenester sektor er vitne til en av de mest turbulente tiderAv Shailender Kumar

IT-bransjen har vært en crown jewel i India suksesshistorie, og en viktig katalysator for vekst i landets økonomi. Denne industrien vokste til $181 milliarder kroner i 2018-19, sto for nesten 45% andel av Indias totale tjenester eksport og bidro rundt 7,7 prosent av landets BNP. Likevel, det sliter med å opprettholde sin posisjon og relevans i bransjen i dag. Hva innebærer det for en snuoperasjon?

IT-tjenester sektor er vitne til en av de mest turbulente tider: (1) bruk av ny teknologi paradigmer som robotics, AI, blockchain, IoT og autonome DET endrer hvordan virksomheter og privatpersoner forbruker-teknologi. Gamle, eldre teknologi blir erstattet eller eliminert; (2) fremveksten av cloud som en alternativ computing modellen er få trekkraft i store og små enterprise-segmentet. Cloud er i stand til å tilby bedrifter en sikrere og mer pålitelig og effektiv ytelse til en brøkdel av kostnadene av legacy programvare vedlikehold, og (3) behovet for talent reskilling blir viktig som bedrifter og markedet realiteter endre.

Hvordan kan Indias IT-tjenester sektor bli gjenopplivet?

Se på India gjennom en ny linse: nye muligheter og nye partnerskap

For lenge, India har vært målet for lave kostnader outsourcet software og support-tjenester, men det er ikke nok å være i stand til å gjøre billigere arbeid. Det er viktig å være i stand til å bygge noe nytt og bidra til India ‘ s digitale revolusjonen. Selv med økonomisk usikkerhet, India har absolutt mulighet til fremstår som en teknologi super power – vi har det alle. Vi har talent, og mennesker – en av de største ungdom bestander i verden, en blomstrende oppstart økosystemet, og et bedriftsmiljø hvor du får lov til å mislykkes.

La oss ta et eksempel. India har mange mellomstore banker som ønsker å krysse sine neste store veksten milepæl, ved å skyve konvolutten på digital innovasjon. Ta Federal Bank for eksempel, en av India raskest voksende og mellomstore banker. Det fungerer for tiden over 8 millioner kunder og klarer nesten 15 prosent av Indias innkommende utenlandske pengeoverføringer. Med over 1200 grener, 1600 Minibanker, og mer enn 11 000 ansatte, USD 1,5 milliarder kroner Federal Bank er inne i en massiv digital transformasjon. Banken har økt sin digitale transaksjonsvolumet med 43 prosent vis-à-vis siste året. Det er jobbet med en velkjent system integrator til fremtiden sine data management, mens arbeider også med en blockchain oppstart for å utforske hvordan å lage cross-border betalinger raskere, enklere og mer effektiv.

Startups stige til anledningen

Vi bør være stolte av at noen av våre hjemmelaget startups som Flipkart, Ola, PayTM, Oyo eller Byju har blitt multi-million dollar bedrifter, og noen har til og med utvidet utenfor India. For IT-tjenester for bedrifter som er avhengige av hoveddelen av sine inntekter fra internasjonale markeder som USA eller STORBRITANNIA eller Midt-Østen, muligheten til tech-aktivere disse Indiske enhjørninger er en massiv mulighet for å bygge og utvide sin lokale virksomhet. Ola har allerede utvidet til nye markeder som Australia, og Oyo er ikke langt bak. Som disse selskapene skala, vil de lage en multiplikator vekst effekt for teknologileverandører de arbeider med.

Den nye power-trio i byen

Tenk om IT-tjenester selskaper samarbeidet mer med nyetableringer og utviklet felles go-to-market innsats! Det kan skape en vinn-vinn-situasjon for alle: oppstart får tilgang til et nytt marked/segment/selskap, IT-Tjenester selskapet får tilgang til en ny teknologi tilbyr, som kunne bli reist til sin andre eksisterende kunder, og sist men ikke minst, slutten kunden får en mulighet til å gjennomføre innovasjon (oppstart teknologi) i et stabilt miljø (administreres av IT-Tjenester selskapet). Dette tre-veis alliansen automatisk skaper et nettverk der ulike organisasjoner får en mulighet til å skape noe nytt, til å prøve nye ideer og låse opp nye forretningsmuligheter. Mens dette har begynt å skje i lommene, det er rikelig med spillerom for IT-bransjen for å skalere dette videre.

Hvordan Indian DET 4.0 kan tjene morgendagens enhjørninger

India er hjem til mer enn en halv milliard internett-abonnenter, noe som gjør den til en av de største og raskest voksende markeder for digitale forbrukere. I henhold til en Mckinsey-Rapporten, innen 2025 utbredt digital adopsjon har potensial til å skape betydelig verdi i alle sektorer av økonomien – for eksempel E-handel og digitale verdikjeden har potensial til å skape $35billion verdt verdien av 2025.

Også i India er rangert som den tredje i den globale oppstart indeks. I henhold til Økonomisk Undersøkelsen, den Indiske oppstart økosystem vitne til en finansiering av $7,5 milliarder i 2018 sammenlignet med $4.3 milliarder i 2017. Som per bransjen distribusjon av anerkjent startups, IT-Tjenester sto for rundt 15 prosent, etterfulgt av Helse-og biovitenskap på rundt ni prosent, og utdanning på åtte prosent. Start-ups som Byju er, Swiggy, Oyo Rom, PayTM, Zomato er alle basert på teknologi og de har endret ansiktet av sine respektive sektorer dramatisk.

Regjeringen støtte

Til slutt, nasjonale og statlige myndigheter må arbeide sammen for å fremme digital vekst. Dette kan gjøres hvis myndighetene forbedre infrastruktur og digitalisering av sin virksomhet. Og hvem bedre enn IT-tjenester bedrifter til å hjelpe med dette digitalisering! Styrking av IT-tjenester sektor vil bidra til å skape den neste bølgen av stor-skala sysselsetting. På sin del, den Indiske Regjeringen er foretaket flere viktige initiativer for å øke denne bransjen. For eksempel, den har identifisert DET som en av de tolv mester-service sektorer for India og en handlingsplan som blir utviklet.

Regjeringens politikk tenke-tank, NITI AAYOG, har også annonsert et nasjonalt program for å aktivere mainstream adopsjon av AI for å transformere India. Understøtter alle disse nye teknologiene er skyen.

Et annet relevant eksempel på hvordan Regjeringen er å utforske nye grenser for innovasjon for sosial velferd, er blockchain pilot prosjekt ledet av NITI Aayog, i samarbeid med Apollo Sykehus, Fremskritt Pharma og Oracle, for å bekjempe falske bedøve trussel i India. Når vellykket, IT-tjenester selskaper kan ta denne modellen til andre økonomier i utviklingsland og støtte offentlige velferdsordninger, og redde flere liv.

Fremtiden av Indiske IT-bransjen er avhengig av et Gen 2 Cloud

For den Indiske IT-tjenester sektor for å være vellykket, tjenesteleverandører vil være nødvendig å oppgradere til den teknologi i morgen, i dag, via en Gen 2 cloud-plattform – som kombinerer menneske og maskin intelligens. En moderne cloud vil låse opp nye muligheter for innovasjon og inntekter i et nytt India. Ny teknologi krever nye ferdigheter for å bli kjøpt opp, noe som vil bane vei for ansatte i Indiske IT-tjenester for selskaper å oppgradere sine ferdigheter, flytte opp DET verdikjeden, og lås opp mer verdi for bedriften for sin organisasjon.

India har en rekke veisperringer for å overvinne, men det er det rette miljø, intensjon og verktøy som er nødvendig for å ta en ledende posisjon på det globale teknologi scenen. Å oppmuntre til mer utenlandske investeringer, og tilbyr skreddersydd opplæring, prøver å beholde hjemmelaget talent, så vel som å skape den rette regulatoriske infrastruktur er alle avgjørende for å lykkes digital vekst. Med cloud adopsjon i kjernen av landets vekst agenda, et Gen 2 skyen med autonome evner vil være nøkkelen til å realisere de ambisiøse visjon om å gjøre India til en $5-billion økonomi.

Hvor snart kan Indiske IT-Tjenester selskaper rewire deres DNA til å gjøre det neste digitale spranget?

Forfatteren er Regionale Administrerende Direktør i Oracle India