Indiase IT-4.0: Upping de ante op innovatie

0
22

Indiase IT-4.0: Upping de ante op innovationFor lange, India is de bestemming voor low-cost uitbesteed software services, maar het is niet genoeg nu.ET MEDEWERKERS|Bijgewerkt op: Nov 30, 2019, 12.10 UUR IST0Comments
Agentschappenvan De IT-diensten sector is getuige van een van de meest turbulente tijdenDoor Shailender Kumar

De IT-sector is nog steeds een kroonjuweel in India is een succes verhaal, en een belangrijke groei van de katalysator in de economie van het land. Deze industrie groeide tot $181 miljard in 2018-19, goed voor bijna 45% van India ‘ s totaal diensten uitvoer en bijgedragen ongeveer 7,7% van het BBP. Toch worstelt om haar positie te behouden en relevantie in de industrie vandaag de dag. Wat duurt het voor een ommekeer?

De IT-sector is getuige van een van de meest turbulente tijden: (1) de opkomst van de nieuwe technologie paradigma ‘ s zoals robotica, kunstmatige intelligentie, blockchain, IoT en autonoom is, verandert de manier waarop bedrijven en individuen consumeren technologie. Oude, verouderde technologieën worden vervangen of verwijderd worden; (2) de opkomst van de cloud als een alternatieve computing-model is steeds meer grip in de grote en kleine ondernemingen. Cloud kan bieden bedrijven meer veilige, betrouwbare en efficiënte prestaties tegen een fractie van de kosten van legacy software onderhoud; en (3) de behoefte aan talent reskilling is het noodzakelijk als bedrijven en de marktomstandigheden wijzigen.

Hoe kan India ‘ s IT-diensten sector nieuw leven worden ingeblazen?

Op zoek in India door middel van een nieuwe lens: nieuwe kansen en nieuwe partnerschappen

Voor lange, India is de bestemming voor low-cost uitbesteed software en ondersteunende diensten, maar het is niet genoeg om te kunnen goedkoper werken. Het is belangrijk om te kunnen bouwen iets nieuws en bijdragen aan India ‘ s digitale revolutie. Zelfs met de economische onzekerheden, India heeft het absolute vermogen van de opkomende technologie voor super power – we hebben het allemaal. Wij hebben het talent, de mensen en één van de grootste jeugd-populaties in de wereld, een bloeiende opstarten van het ecosysteem, en een zakelijke omgeving waar je mag falen.

Laten we een voorbeeld nemen. India herbergt vele middelgrote banken op zoek te steken hun volgende grote groei mijlpaal, door het indrukken van de envelop op digitale innovatie. Neem Federale Bank bijvoorbeeld, een van India ‘ s snelst groeiende middelgrote banken. Momenteel worden meer dan 8 miljoen klanten en beheert bijna 15 procent van India ‘ s inkomende buitenland geld. Met meer dan 1200 vestigingen, 1600 Geldautomaten, en meer dan 11.000 medewerkers, de USD 1,5 miljard Federale Bank ondergaat een enorme digitale transformatie. De bank verhoogde haar digitale transactie volume van 43 procent ten opzichte van vorig jaar. Het werken met een bekend systeem integrator om de toekomst van het gegevensbeheer, terwijl ook het werken met een blockchain opstarten om te verkennen hoe te maken van grensoverschrijdende betalingen sneller, eenvoudiger en effectiever.

Startups aanleiding tot de gelegenheid

We moeten er trots op zijn dat sommige van onze home-grown startups zoals Flipkart, Ola, PayTM, Oyo of Byju is geworden multi-miljoen-dollar-industrie, en sommige hebben zelfs uitgebreid buiten India. Voor diensten van bedrijven die afhankelijk zijn van het grootste deel van hun inkomsten uit de internationale markten als de VS of groot-brittannië of het Midden-Oosten, de mogelijkheid om tech-het mogelijk maken van deze Indische eenhoorns is een enorme kans, om te bouwen en laten groeien van hun lokale activiteiten. Ola heeft al uitgebreid tot nieuwe markten zoals Australië, en de Oyo is niet ver achter. Als deze bedrijven schaal, maken zij een multiplier groei-effect voor de technology service providers die ze werken.

De nieuwe power trio in de stad

Stel u voor dat bedrijven meer samengewerkt met startups en ontwikkeld gezamenlijke go-to-market inspanningen! Het kan een win-win-scenario voor alle: de startup krijgt toegang tot een nieuwe markt/segment/bedrijf; de IT-Services bedrijf krijgt toegang tot een nieuwe technologie biedt, die kunnen worden opgezet om de andere bestaande klanten; en als laatste maar niet de minste, de klant krijgt een kans om te ondernemen innovatie (het opstarten van de technologie) in een stabiele IT-omgeving (beheerd door de IT-Services bedrijf). Deze drie-weg alliantie maakt automatisch een netwerk waar verschillende organisaties een kans om te innoveren, om nieuwe ideeën en ontgrendelen van de nieuwe zakelijke kansen. Terwijl deze is begonnen gebeurt in zakken, er is voldoende ruimte voor de IT-dienstverlening om de schaal verder.

Hoe Indiase IT-4.0 kan dienen morgen eenhoorns

India is de thuisbasis van meer dan een half miljard internet-abonnees, is daarmee één van de grootste en snelst groeiende markten voor de digitale consument. Volgens een Rapport van Mckinsey, dat in 2025 de wijdverspreide digitale adoptie heeft de potentie om een belangrijke waarde in alle sectoren van de economie, bijvoorbeeld voor E-commerce en digitale supply chain hebben het potentieel om $35billion waard waarde 2025.

Ook India is de derde plaats in de global startup index. Volgens de Economische Enquête, de Indische opstarten ecosysteem getuige van een financiering van $7,5 miljard in 2018 ten opzichte van $4,3 miljard euro in 2017. Als per sector-brede verspreiding van de erkende startups, IT-Diensten goed voor ongeveer 15 procent, gevolgd door de Gezondheidszorg en Life Sciences op ongeveer negen procent, en het onderwijs op acht procent. Start-ups zoals Byju ‘ s, Swiggy, Oyo Kamers, PayTM, Zomato zijn alle gebaseerd op technologie en ze hebben veranderd het gezicht van hun respectieve sectoren drastisch.

De overheid back

Ten slotte, het nationale en lokale overheden moeten samen werken aan het bevorderen van de digitale groei. Dit kan gedaan worden indien de overheid het verbeteren van de infrastructuur en digitalisering van hun activiteiten. En wie beter dan HET diensten aan ondernemingen te helpen met deze digitalisering! De versterking van de IT-sector zal bijdragen aan het creëren de volgende golf van grootschalige werkgelegenheid. Aan de kant van de Indiase Regering bezig is een aantal belangrijke initiatieven te stimuleren deze industrie. Bijvoorbeeld, hij heeft geïdentificeerd als één van de twaalf kampioen dienstensectoren voor India en een actieplan wordt ontwikkeld.

Het beleid van de Overheid denktank, NITI AAYOG, heeft ook aangekondigd een nationaal niveau programma in te schakelen mainstream goedkeuring van AI voor de transformatie van India. De onderbouwing van al deze nieuwe technologieën is de cloud.

Een ander relevant voorbeeld van hoe de Overheid is de verkenning van nieuwe grenzen van innovatie voor maatschappelijk welzijn, is de blockchain pilot-project onder leiding van NITI Aayog, in samenwerking met Apollo Hospitals, Passen Pharma en Oracle, voor de bestrijding van de nep-medicijn dreiging in India. Na een succesvolle IT-ondernemingen kan dit model naar andere opkomende economieën en ondersteuning van de overheid welzijnsvoorzieningen, en nog meer levens redden.

Toekomst van de Indiase IT sector scharnier een Gen 2 Cloud

Voor de Indiase IT-sector succesvol te zijn, moeten de dienstverleners een upgrade moet uitvoeren naar de technologie van morgen, vandaag, via een Gen 2 cloud platform – één die een combinatie van mens en machine-intelligentie. Een moderne cloud zal openen nieuwe mogelijkheden voor innovatie en inkomen in een nieuwe India. Nieuwe technieken vragen om nieuwe vaardigheden te verwerven, die zal de weg vrijmaken voor de werknemers van de Indiase IT-ondernemingen om hun vaardigheden te verbeteren, bewegen de IT-waardeketen en ontgrendelen van meer business waarde voor hun organisatie.

India heeft een aantal hindernissen te overwinnen, maar er is in de juiste omgeving, met de bedoeling en de tools die nodig zijn om een leidende positie op de wereldwijde technologie-fase. Het stimuleren van meer buitenlandse investeringen, het aanbieden van op maat gemaakte training programma ‘ s, proberen te behouden home-grown talent, evenals het creëren van de juiste regelgevende infrastructuur zijn van cruciaal belang voor succesvolle digitale groei. Met de implementatie van de cloud in de kern van de natie-agenda voor groei, een Gen 2 cloud met de autonome vermogens zal de sleutel tot het realiseren van de ambitieuze visie van het maken van India een $5-biljoen economie.

Hoe snel kan Indische IT-ondernemingen rewire hun DNA te maken van de volgende digitale sprong?

De auteur is Regional Managing Director, Oracle India