Indiska IT-4.0: Upping ante på innovation

0
39

Indiska IT-4.0: Upping ante på innovationFor lång, Indien har varit målet för låga kostnader för utlagda tjänster programvara, men det räcker inte nu.ET BIDRAGSGIVARE|Uppdaterad: Nov 30, 2019, 12.10 PM IST0Comments
OrganI IT-sektorn är inne i en av sina mest turbulenta tiderAv Shailender Kumar

IT-sektorn har varit en kronjuvel i Indien framgångssaga, och en viktig tillväxtfaktor i landets ekonomi. Denna industri växte till $181 miljarder i 2018-19, som står för nästan 45 procent av Indiens totala export av varor och tjänster och bidrog med cirka 7,7 procent av landets BNP. Men man kämpar för att behålla sin position och relevans i dagens industri. Vad tar det för en vändning?

IT-sektorn är inne i en av sina mest turbulenta tider: (1) tillkomsten av ny teknik paradigm som robotik, AI, blockchain, IoT och autonoma DET förändrar hur företag och individer konsumerar teknik. Gamla, befintliga teknologier blir ersatt eller elimineras; (2) framväxten av moln som en alternativ computing-modellen är att få fäste i stora och små företag segment. Molnet är att kunna erbjuda företagen mer säker, pålitlig och effektiv prestanda till en bråkdel av kostnaden för äldre programvara underhåll; och (3) behovet av talang omskolning blir viktigt som företag och de faktiska förhållandena på marknaden ändras.

Hur kan Indiens IT-sektorn att återupplivas?

Titta på Indien genom en ny lins: nya möjligheter och nya partnerskap

För länge, Indien har varit målet för låga kostnader för utlagda programvara och tjänster, men det är inte tillräckligt för att kunna göra billigare arbete. Det är viktigt att kunna bygga upp något nytt och att bidra till att Indien digitala revolutionen. Även ekonomiska osäkerheter, Indien har absolut kapacitet att växa fram som en teknik super power – vi har allt. Vi har talang, människor – en av de största unga befolkningar i världen, en blomstrande start ekosystem, och ett företagsklimat där det är tillåtet att misslyckas.

Låt oss ta ett exempel. Indien har många medelstora banker ser att korsa deras nästa stora tillväxt milstolpe genom att trycka på kuvertet om digital innovation. Ta Federal Bank till exempel, en av Indiens snabbast växande medelstora banker. Det betjänar för närvarande över 8 miljoner kunder och förvaltar nästan 15 procent av Indiens inkommande utländska remitteringar. Med över 1200 grenar, 1600 Uttagsautomater, och mer än 11 000 anställda, USD 1,5 miljarder Federal Bank genomgår en massiv digital omvandling. Banken har ökat sin digitala transaktionsvolym med 43 procent gentemot föregående år. Det handlar om att arbeta med ett välkänt system integrator för att framtidssäkra sin data management, samtidigt som de arbetar med en blockchain start för att undersöka hur man kan göra gränsöverskridande betalningar snabbare, enklare och mer effektiv.

Startups stiga till tillfälle

Vi bör vara stolta över att några av våra hemodlade startups som Flipkart, Ola, PayTM, Oyo eller Byju har blivit flera miljoner dollar företag, och vissa har även expanderat utanför Indien. För IT-tjänster av företag som är beroende av huvuddelen av sina intäkter från internationella marknader som USA eller STORBRITANNIEN eller Mellanöstern, möjlighet till tech-aktivera dessa Indiska enhörningar är en enorm möjlighet, för att bygga upp och utveckla sin lokala verksamhet. Ola har redan expanderat till nya marknader som Australien, och Oyo är inte långt bakom. Eftersom dessa företag skala, de kommer att skapa multiplikator-effekter på tillväxten för teknik tjänsteleverantörer som de arbetar med.

Den nya power trio i stan

Tänk om IT-tjänster till företag samarbetat mer med startups och utvecklat gemensamma go-to-market insatser! Det kan skapa en win-win-scenario för alla: start får tillgång till en ny marknad och segment/företag, IT-Tjänster företaget får tillgång till en ny teknik erbjuder, som kan resas till sina befintliga kunder, och sist men inte minst slutkunden får en möjlighet att genomföra en innovation (start-teknologi) i en stabil IT-miljö (som förvaltas av IT-Tjänster för företaget). Denna tre-vägs alliansen skapar automatiskt ett nätverk där olika organisationer få en möjlighet att förnya sig, att prova nya idéer och låsa upp nya affärsmöjligheter. Samtidigt som detta har börjat hända i fickor, det finns gott om utrymme för IT-tjänster för att öka detta ytterligare.

Hur Indiska IT-4.0 kan tjäna morgondagens enhörningar

Indien är hem till mer än en halv miljard internet-abonnenter, vilket gör den till en av de största och snabbast växande marknaderna för digitala konsumenter. Enligt en Mckinsey-Rapporten år 2025 omfattande digital antagande har potential att skapa betydande värde i alla sektorer av ekonomin, till exempel E-handel och digital supply chain har potential att skapa $35billion värt värde 2025.

Även i Indien är rankad på tredje plats i den globala start index. Enligt Ekonomisk Undersökning, den Indiska start ekosystem bevittnat en finansiering av $7,5 miljarder 2018 jämfört med $4,3 miljarder euro år 2017. Enligt branschen fördelning av redovisade startup-företag, IT-Tjänster stod för runt 15 procent, följt av Hälso-och sjukvård och Life Sciences på runt nio procent, och utbildning på åtta procent. Start-ups som Byju s, Swiggy, Oyo Rum, PayTM, Zomato är alla baserade på teknik och de har förändrat ansiktet för sina respektive sektorer dramatiskt.

Regeringens stöd

Slutligen, nationella och statliga myndigheter måste arbeta tillsammans för att främja digital tillväxt. Detta kan göras om regeringar att förbättra infrastruktur och digitalisering av deras verksamhet. Och vem bättre än IT-tjänster för företag för att hjälpa till med detta digitalisering! Förstärkning av IT-sektorn kommer att bidra till att skapa nästa våg av storskaliga sysselsättning. På sin sida, den Indiska Regeringen genomför flera viktiga initiativ för att öka den här branschen. Det har till exempel identifierat DET som en av de tolv mästare tjänstesektorer för Indien och en handlingsplan utarbetas.

Regeringens politik think-tank, NITI AAYOG, har också aviserat en nationell nivå för programmet för att möjliggöra traditionella antagandet av AI för att omvandla Indien. Till stöd för alla dessa nya tekniker är det moln.

Ett annat relevant exempel på hur Regeringen är att utforska nya gränser för innovation för social välfärd, är blockchain pilotprojekt som leds av NITI Aayog, i samarbete med Apollo Sjukhus, Framsteg Pharma och Oracle, för att bekämpa förfalskade läkemedel hot i Indien. En gång framgångsrik, IT-tjänster till företag kan ta denna modell till andra utvecklingsländer och stödja statliga trygghetssystem, och rädda fler liv.

Framtiden för Indiska IT-tjänster bygger på en Gen 2 Moln

För den Indiska IT-sektorn för att fortsätta vara framgångsrika, tjänsteleverantörer kommer att behöva uppgradera till morgondagens teknik idag, via en Gen 2-plattform – en lösning som kombinerar människa och maskin intelligens. En modern molnet kommer att låsa upp nya möjligheter för innovation och resultat i ett nytt Indien. Ny teknik kommer att kräva ny kompetens förvärvas, vilket kommer att bana väg för anställda av Indiska IT-företag att öka sin kompetens, flytta upp DET värdekedjan och låsa upp mer affärsnytta för sin organisation.

Indien har ett antal hinder att övervinna, men det är rätt miljö, uppsåt och verktyg som krävs för att ta en ledande position på den globala teknik skede. Att uppmuntra till mer utländska investeringar, erbjuder skräddarsydda utbildningar, försöker behålla hem-odlade talang, samt skapa rätt rättsliga infrastruktur är alla en avgörande betydelse för framgångsrik digital tillväxt. Med cloud antagande kärnan av landets tillväxt agenda, en Gen 2 moln med en autonom kapacitet kommer att vara nyckeln till att realisera den ambitiösa visionen att göra Indien till en $5 biljoner ekonomin.

Hur snart kan Indiska IT-Tjänster till företag rewire deras DNA för att göra nästa digitala språnget?

Författaren är regionchef, Oracle Indien