Techneuten nemen ‘snelle’ lane op netto snelweg

0
29

Techneuten nemen ‘snelle’ lane op netto highwayTech werknemers vinden van manieren om te spenen zich af op het internet, met een bewuste en gefaseerde vasten.
Door
Naveen Menezes, ET Bureau|Bijgewerkt op: Nov 30, 2019, 09.01 UUR IST0Comments
BCCLBehavioural research scholar Ranjan Jagannathan zei dat mensen onderschatten het aantal keren dat ze worden onderbroken door de smartphone en het effect op de algehele productiviteit.BENGALURU: Op de meeste weekenden, Sampad Swain gebruikt te worden vastgelijmd aan zijn smartphone — het streamen van Netflix en Amazon Prime. De tijd die hij besteed aan de telefoon was zo veel als 10 uur per dag. Maar dat was toen.

Sinds oktober, de mede-oprichter van betalingen en e-commerce startup Instamojo heeft gesneden drastisch omlaag op het scherm de tijd, met behulp van zijn telefoon voor niet meer dan twee uur per dag in het weekend. Tech werknemers het meest verslaafd aan het internet zijn het vinden van manieren om spenen zichzelf uit de gewoonte, het verslaan van cold turkey met een bewuste en gefaseerde vasten. Swain noemt het detox.

“Streaming was een groot deel van mijn leven,” vertelde hij
ET. “Nadat ik gekapt te kijken naar video-streaming apps, zoals Netflix, begon ik met mijn vrije tijd om boeken te lezen. De belangrijkste reden voor een detox is om nieuwe dingen te leren.”

Professionals in de geestelijke gezondheidszorg dringen er mensen om hun telefoons opzij tijdens bepaalde momenten van de dag of in het weekend. Varieerde tegen dat advies zijn alle mobiele toepassingen in de hele wereld doen hun best om aan te trekken de aandacht van de gebruiker door middel van tientallen meldingen, alle ontwikkeld door software en technische professionals zelf. Plotseling is er tijd voor ironie, het lezen van boeken en het ontdekken van de natuur,… en zelfs de ouders, althans in een geval.

Rapunzel Pereira, die werkt voor een IT bedrijf in Bengaluru, is het maken van bewuste pogingen niet tot gebruik van het mobiele internet, zeker in het weekend.

“Vroeger ben ik enkele uren besteden aan sociale media, maar dit is niet mijn ding meer,’ de 27-jarige zei onder de indruk van haar eigen discipline. Een frequente reiziger, Pereira nu wisselt gegevens uit wanneer ze gaat wandelen, toeren en in het weekend.

Content marketing professional Bhavana Narayan heeft gelanceerd ScreenFreeSunday, een campagne onder haar vrienden dat overtuigt hen te blijven uit hun telefoons op de vakantie.

“Door weg te blijven van de telefoon vaker dan ik gewend ben, ben ik in staat in te halen op zo veel andere activiteiten, zoals gymming, muziek en lezen die ik had overgeslagen,” zei ze.

“Van wordt vastgelijmd aan de telefoon altijd, ik heb nu getransformeerd me in een persoon die meer aandacht besteden aan mijn ouders en ook actief in wat ik doe,” zei ze.

Internet vasten wordt gebruikt voor het spenen mensen uit tech verslaving. Japan introduceerde het concept van een paar jaar geleden na ambtenaren bleek dat meer dan een half miljoen kinderen slachtoffer waren van significante gevolgen van gebonden te zijn aan hun schermen.

Klinisch psycholoog Manoj Kumar Sharma zei dat internet vasten is een bewuste keuze om uit te schakelen en af te sluiten.

“Wanneer mensen extreem verslaafd aan gokken of streaming ons op, we adviseren ze om een korte pauze te nemen na elk spel of elke toon,” zei hij. “Dat werkt vaak als tech verslaafden dreigen te verliezen van belang om door te gaan, na een pauze.”

Sharma, die aan het hoofd van de Dienst voor het Gezond Gebruik van de Technologie (GESLOTEN) clinic op het Nationale Instituut voor Geestelijke Gezondheid en Neurowetenschappen (Nimhans) in Bengaluru, behandelt zo veel als 10 gevallen van tech verslaving een week. Naast psychische effecten, zoals gedrag leidt tot oog problemen, carpaal tunnel syndroom en vermoeidheid.

Een Nimhans studie in 2018 gevonden die 27,1% van de technische studenten voldaan aan het criterium voor een milde verslavend het gebruik van internet en 9,7% voor de matige verslavend het gebruik van internet. Het was zwaar voor ongeveer 0,4%. Internet verslaving is hoger onder technische studenten die man, een verblijf in een gehuurde accommodatie, toegankelijk op internet meerdere keren per dag, gedurende meer dan drie uur per dag op het internet en had psychische nood, volgens de studie van 1,086 mensen.

De Wereld Gezondheid Organisatie zei vorig jaar dat de dramatische toename van het gebruik van internet, computers, smartphones en andere elektronische apparaten had gebracht duidelijke voordelen. Maar het heeft ook geleid tot overmatig gebruik, dat heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid. In een toenemend aantal landen, het probleem is bereikt, de omvang van een aanzienlijk probleem voor de volksgezondheid, het zei.

Behavioural research scholar Ranjan Jagannathan zei dat mensen onderschatten het aantal keren dat ze worden onderbroken door de smartphone en het effect op de algehele productiviteit.

“Onze studie bleek dat op een gemiddelde, elke persoon krijgt ongeveer 80 tot 100 telefoon meldingen per dag” Jagannathan zei, verwijzend naar zijn eigen India-specifieke onderzoek van 2017. Hij haalde een andere AMERIKAANSE studie die worden gemeld dat een persoon duurt 23 minuten weer richten op hun oorspronkelijke taak na elke onderbreking.

Zijn reactie was om een app te maken om dit op te lossen. Het heet Daywise en werd ontwikkeld door Jagannathan het opstarten van de Synapse. De app zorgt ervoor dat berichten worden alleen verstuurd op intervallen.

“De Android-app stuurt meldingen in batches en heeft ook een functie die de gebruiker waarschuwt in het geval dat de mededeling is belangrijk en garandeert onmiddellijke aandacht,” zei Jagannathan, die eerder heeft gewerkt als onderzoeker aan de Duke University.