Teknologikyndige ta ‘rask’ lane på netto highway

0
38

Teknologikyndige ta ‘rask’ lane på netto highwayTech arbeidstakere å finne måter å avvenne seg av internett, med en bevisst og gradvis faste.
Av
Naveen Menezes, ET Bureau|Oppdatert: Nov 30, 2019, 09.01 ER IST0Comments
BCCLAtferdsmessige research scholar Ranjan Jagannathan sa at folk undervurderer hvor mange ganger de blir avbrutt av smarttelefonen og dens effekt på det totale produktivitet.BENGALURU: På de fleste helgene, Sampad Swain brukes til å være limt til sin smarttelefon — streaming fra Netflix og Amazon Prime. Den tid han har brukt på telefonen var så mye som 10 timer i døgnet. Men det var da.

Siden oktober, medstifter av betalinger og netthandel oppstart Instamojo har kuttet drastisk ned på skjermen tid, bruker telefonen hans for ikke mer enn to timer om dagen i helgene. Tech workers mest avhengige av internett er å finne måter å avvenne seg av vane, slo cold turkey med en bevisst og gradvis faste. Swain kaller det detox.

“Streaming var en stor del av mitt liv,” sa han
ET. “Etter at jeg kuttet ned for å se video streaming applikasjoner, inkludert Netflix, begynte jeg å bruke min fritid til å lese bøker. Den viktigste årsaken til detox er for å lære nye ting.”

Mental helse fagfolk oppfordrer folk til å sette sine telefoner til side under bestemte tider på dagen eller på helger. Varierte mot som råd er alle mobile applikasjoner i verden gjør sitt beste for å tiltrekke seg brukerens oppmerksomhet gjennom umpteen varsler, alle utviklet av programvare og tekniske fordeler seg. Plutselig er det tid for ironi, lese bøker og å oppdage den store utendørs… selv foreldre, i hvert fall i ett tilfelle.

Rapunzel Pereira, som jobber i et IT-firma i Bengaluru, er å gjøre en bevisst innsats for å ikke bruke mobilt internett, spesielt i helgene.

“Jeg pleide å tilbringe flere timer på sosiale medier, men dette er ikke min ting lenger,” den 27 år gamle sa, imponert på sin egen disiplin. En hyppig reisende, Pereira slår nå data på når hun går trekking, touring og i helgene.

Content marketing professional Bhavana Narayan har lansert ScreenFreeSunday, en kampanje blant vennene hennes som overtalte dem til å bli slått av sine telefoner på ferie.

“Ved å bo borte fra telefonen oftere enn jeg er vant til, er jeg i stand til å fange opp på så mange andre aktiviteter som gymming, musikk og lesing at jeg hadde hoppet over,” sa hun.

“Fra å være limt til telefonen alltid, nå har jeg forvandlet meg til en person som er mer oppmerksomme på mine foreldre, og også aktiv i hva jeg gjør,” sa hun.

Internett faste brukes til å avvenne off folk tech avhengighet. Japan introduserte konseptet for noen år siden etter tjenestemenn funnet at over en halv million barn ble lidelse betydelige konsekvenser av å være bundet til sine skjermer.

Klinisk psykolog Manoj Kumar Sharma sa internett faste er en bevisst beslutning om å slå av og stille ut.

“Når folk svært avhengig av spilling, eller streaming komme til oss, vi råder dem til å ta en kort pause etter hvert spill, eller vise,” sa han. “Som ofte fungerer som tech narkomane er sannsynlig å miste interessen for å fortsette etter en pause.”

Sharma, som leder den Service for en Sunn Bruk av Teknologi (STENGT) klinikk ved National Institute of Mental Helse og Neurosciences (Nimhans) i Bengaluru, behandler så mange som 10 tilfeller av tech avhengighet en uke. Bortsett fra psykiske virkninger, slik atferd fører til øyeproblemer, carpal tunnel syndrom og tretthet.

En Nimhans studere i 2018 fant at 27.1% av ingeniørstudenter møtte kriteriene for mild vanedannende bruk av internett og 9,7% for moderat vanedannende bruk av internett. Det var alvorlig for om 0.4%. Internett-avhengighet, var høyere blant ingeniørstudenter som var menn, som bor i leid bolig, tilgang til internett flere ganger om dagen, brukte mer enn tre timer per dag på internett og hadde psykiske plager, i henhold til studiet av 1,086 folk.

Verdens helseorganisasjon sa i fjor at den dramatiske økningen i bruk av internett, datamaskiner, smarttelefoner og andre elektroniske enheter hadde klare fordeler. Men det har også ført til overdreven bruk, noe som har negative helsemessige konsekvenser. I et økende antall land, problemet har nådd omfanget av et betydelig folkehelseproblem, er det sagt.

Atferdsmessig forskning lærd Ranjan Jagannathan sa at folk undervurderer hvor mange ganger de blir avbrutt av smarttelefonen og dens effekt på det totale produktivitet.

“Vår studie viste at på en gjennomsnittlig, hver person får ca 80 til 100 telefonen varsler en dag,” Jagannathan sa, og siterer sin egen India-spesifikk forskning av 2017. Han siterte en annen AMERIKANSK studie som rapporterte at en person tar 23 minutter for å få fokus på sin opprinnelige oppgave etter hvert avbrudd.

Hans svar var å lage en app for å fikse dette. Det heter Daywise og ble utviklet av Jagannathan er oppstart Synapse. Appen gjør at du varslene er bare sendt i intervaller.

“Android-app sender meldinger i grupper og har også en funksjon som varsler brukerne i tilfelle varselet er viktig og garanterer umiddelbar oppmerksomhet,” sa Jagannathan, som tidligere har jobbet som forsker ved Duke University.