Waarom geruchten over de dood van de desktop zijn overdreven

0
34

Waarom geruchten over de dood van de desktop zijn exaggeratedIn het enterprise-segment, desktop geniet nog steeds een respectabele 38% aandeel van 73% in 2010. Door
Shelley Singh, ET Bureau|Bijgewerkt op: Dec 01, 2019, 06.52 UUR IST0Comments
Agentschappen van deBedrijven geven de voorkeur aan desktops om een aantal redenen. Een smartphone is de computer die het invoeren van de medewerkers vandaag de dag het meest vertrouwd zijn met. Alleen wanneer ze beginnen te werken vanuit een kantoor, in sectoren zoals het bankwezen, verzekeringen, technologie, productie of gezondheidszorg, doen ze geconfronteerd wordt met de computer van hun papa ‘ s tijdperk – het bureaublad.

Een groot beeldscherm dat ligt in het centrum van hun werkveld, gekoppeld aan een omvangrijk toetsenbord, een muis de grootte van een muis, en een toren, geplaatst op de grond naast de vuilnisbak.

Tien jaar geleden, computing-apparaten worden steeds kleiner op zo een wraakzuchtige tempo dat het weinig had kunnen voorspellen dat de overleving van desktops in 2019. Toch, verbazingwekkend genoeg, desktops zijn niet dood. In een tijdperk waarin krachtige kleine computers bevinden zich overal, via uw telefoon naar de auto om de koelkast te oortelefoons, dit boxy overblijfsel uit de vroege dagen van de personal computing, vaak met minder rekenkracht dan de smartphone op zak, blijft om te overleven.

Het marktaandeel van desktops in India is geslonken in de afgelopen tien jaar, van 61% in 2010 naar 30% nu. Maar in het enterprise-segment, het nog steeds geniet van een respectabele 38% aandeel van 73% in 2010. Bij woningen, maar zoals het er nu ligt slechts 18% aandeel, een daling van 46% in 2010.

Bedrijven geven de voorkeur aan desktops om een aantal redenen. Security management is eenvoudiger wanneer de machine is aangesloten op uw netwerk en ga niet van het terrein; de onderhoudskosten zijn lager; en desktops langer dan laptops. Trouwens, sommige taken, zoals een elite gamer of het ontdekken van de volgende grote drug, zijn beter gedaan op het bureaublad form factor, gemakkelijk op maat te worden verslaafd aan grote, meerdere beeldschermen en aanverwante accessoires.

“Het voorspellen van de ondergang van de technologie is gevaarlijk”, zegt Richard Lobo, EVP en hoofd, HR, Infosys. Velen onder de 250.000-tal medewerkers van de IT-reus zelfs niet willen dragen van een laptop en zijn blij met een smartphone.

“Nog eisen aan tech worden steeds groter – 3G 5G, een normale video naar HD, digitaal geluid, enz. – naast het programmeren is het zeer geschikt is voor een desktop-omgeving,” voegt Lobo, uit te leggen waarom desktop computers verder worden bevorderd door veel bedrijven. Bijna 70% van Infosys werknemers gebruik maken van desktops, terwijl de rest gebruik maken van laptops.

Een derde van de Hoogte van de werknemers van rond 290,000 maakt gebruik van mobiele telefoon of tablet voor het werk, zegt Rakesh Bhardwaj, CIO, Cognizant.

“Desktops zijn waarschijnlijk te maken voor laptops en andere mobiele apparaten in de komende paar jaar, maar bureaubladen relevant blijven voor bepaalde scenario’ s.”

Jongere bedrijven niet per se te denken op dezelfde manier. Bengaluru op basis van foodtech opstarten HungerBox, bijvoorbeeld, het niet hebben van een desktop gebruiker. “Voor alle doeleinden, het bureaublad is dood,” zegt Ankur Singh, CTO, HungerBox, met een staf van 1.500. HungerBox gebruikt desktops alleen voor het hosten van een paar interne applicaties.

“De huidige werkomgeving niet wordt gekenmerkt door een typisch 9-tot-5-baan. Men dient aangesloten te zijn, mobiel en op afstand werken heel vaak”, aldus Singh.

Zeker, mobiliteit is een dwingende reden om sloot de vastgebonden computers en kiezen voor notebooks en smartphones. Naast de kleinere apparaten kan vandaag net zo krachtig zijn als de desktops. Maar voor vele taken, ondernemingen blijven liever desktops en het is onwaarschijnlijk dat de wijziging ten minste voor vijf jaar.

Gartner-analist Tracy Tsai zegt dat de verschuiving naar smartphones is vooral voor content consumptie en niet voor de creatie van content.

“Voor entiteiten uit de publieke sector als de overheid en de scholen, desktops blijven beter alternatief,” zegt Tsai.

Vickram Bedi, senior director-personal systems HP India, voegt toe: “de Waarde propositie op de commerciële kant is veiligheid en productiviteit.” De banken kunnen de medewerkers uit te lopen met gevoelige gegevens in laptops. Bij ziekenhuizen, radiologen gebruik van grote schermen voor een nauwkeurige diagnose, het maken van desktops de gewenste apparaat.

Desktops zijn ongeveer 20% goedkoper te onderhouden dan een laptop en een langere levensduur.

Rahul Agarwal, CEO & MD, Lenovo India, zegt: “Desktops hebben een looptijd van maximaal zes jaar (onderdelen kunnen worden vervangen om het leven te verlengen) tegen een notebook, die ongeveer vier jaar. Desktops gebruikers meer grafische kaart met opties voor het uitvoeren van toepassingen die een hoge verwerkingscapaciteit.”

HP ‘ s Bedi voegt toe: “Bureaublad taken kunnen gedaan worden op laptops, maar dat is de beste versus goede ervaring.”

In India ‘ s grootste computer hardware markt, Nehru Place in new Delhi, de leverancier van Dinesh Chopra zegt de veerkrachtige beroep van desktops komen voort uit worden aangepast. Wanneer een gamer of een ontwerper moet een machine op maat aan haar specificaties (zoals meer RAM-geheugen, geheugen, grafische kaart), zij gaan naar mensen zoals Chopra, die eigenaar is van het bedrijf Softek Surya, ook een verkoper op e-commerce markten.

“80% van mijn omzet zijn voor laptops. Maar als u behoefte aan een beeldscherm groter dan 15,6 inch, zul je moeten gaan voor een desktop. En er zijn kopers die willen tot 28 inch schermen”, aldus Chopra.

Terwijl de markt voor desktops krimpt, fabrikanten komen met de vorm van factoren die ervoor zorgt dat ze relevant zijn voor sommige gebruikers in de onderneming. Jaipal Singh, associate research manager, client-apparaten, IDC, zijn de punten van all-in-one apparaten. Dit zijn apparaten met geïntegreerde monitoren en afneembare schermen.

Lenovo is geslonken dat de CPU een doos van ongeveer 15 liter inhoud van 0,35 liter. “Met de gegevens op de cloud, vormfactoren zal evolueren,” aldus Bedi. Dus gegevens worden niet opgeslagen op de computer, maar in de cloud – het kan zijn persoonlijke enterprise-cloud of een public cloud.

Business application software provider Apttus, opgericht in 2006, beschrijft zichzelf als “born in the cloud” en is gestopt met desktops.

Cloud zal het verminderen van de afhankelijkheid van desktops, vooral als smartphone-makers verbeteren desktop verbinding. Uiteindelijk, werkplekken kan alleen het leveren van een monitor, met de smartphone op te treden als de computing-eenheid. Ongeveer 400 miljoen mensen in India dragen van een smartphone.

Doet Dell, een leider van de personal computer revolutie, denk dat het tijdperk van de desktops is afgelopen? “Hebben We niet”, zegt Anand Subramanya, director, product marketing (consumenten en kleine bedrijven), Dell Technologieën India.

“Desktops zal blijven relevant, met verandering in vorm factoren en verbeterde functies.”