IAG Chief Executive staat naar beneden

0
17

Luis Gallego, momenteel Iberia chief executive, zal slagen Willie Walsh.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

International Airlines Group (IAG) kondigt aan dat Willie Walsh heeft besloten om met pensioen te gaan als chief executive. Hij zal staan, af van de rol en van de Raad van IAG op 26 Maart 2020 en zal aftreden op 30 juni 2020. Luis Gallego,momenteel Iberia chief executive, wordt de opvolger van Willie.

Antonio Vazquez, IAG voorzitter, zei: “Willie heeft ertoe geleid dat de fusie en de succesvolle integratie van British Airways en Iberia naar formulier IAG. Onder Willie ‘ s leiderschap IAG is uitgegroeid tot een van de toonaangevende wereldwijde luchtvaartalliantie groepen.”

“Willie is de belangrijkste drijfveer van dit unieke idee dat IAG. Ik enorm bewonder zijn inzet, sterk leiderschap en een duidelijke visie, altijd klaar om te nemen over welke uitdagingen liggen voor hem. Ik ben diep respect voor wat hij bereikt heeft als CEO van deze Groep, van zijn gevoel van billijkheid, zijn transparantie en zijn vermogen om mensen te integreren, ongeacht nationaliteit of achtergrond.”

“Willie heeft een sterk management team en ik ben blij dat Luis zal bevorderd worden van dit team om te slagen Willie als CEO. Luis begon zijn carrière in de luchtvaartindustrie in 1997 met Air Nostrum, en aangezien 2014, is hij CEO van Iberia, waar hij leiding gegeven aan een grondige transformatie van deze luchtvaartmaatschappij. De Raad is ervan overtuigd dat Luis de juiste persoon is om leiding IAG in de volgende fase van haar ontwikkeling en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Luis in zijn nieuwe rol”.

Willie Walsh zei: “Het is een voorrecht om te hebben gespeeld in de oprichting en ontwikkeling van IAG. Ik heb het genoegen gehad van het werken met veel bijzondere mensen in de afgelopen 15 jaar bij British Airways en op IAG. Luis is een vast lid van het team en heeft laten zien dat echt leiderschap over de jaren en ik heb geen twijfel of hij zal een geweldige CEO van IAG”.

Luis Gallego , zei: “Het is een groot genoegen om te werken met Willie de afgelopen zeven jaar. Het is een enorme eer om te leiden van dit mooie bedrijf. Het is een spannende tijd aan IAG en ik ben ervan overtuigd dat we kunnen bouwen op de sterke fundamenten die zijn gemaakt door Willie”.

Luis Gallego ‘ s opvolger bij Iberia zal worden te zijner tijd bekend gemaakt.