India er i ferd med å hånd folk data Amerikanerne kan bare drømme om

0
51

India er i ferd med å hånd folk data Amerikanerne bare kan drømme ofBacked av Reserve Bank of India, det er en ambisiøs tilnærming som kombinerer privacy protection med kreditt rapportering: dersom det fungerer, kan det låse opp kreditt markedet for millioner av Indianere samtidig som det gir nye nivåer av datasikkerhet og forbruker kontroll.Bloomberg|Jan 13, 2020, 10.34 ER IST0Comments
BCCLAv Saritha Rai

India har mer enn 560 millioner internett-brukere, alle generere data av terrabyte. Snart vil de ha en enestående mengde kontroll over sine digital finansielle fotspor, med muligheten til å bestemme deg for hva du skal dele med hvem, og for hvor lenge.

India ‘ s topp banker er klar til å rulle ut et system som gir forbrukerne tilgang til en bred stripe av deres finansielle data, og gir dem mulighet til å dele det umiddelbart. Støttet av Reserve Bank of India, det er en ambisiøs tilnærming som kombinerer privacy protection med kreditt rapportering: dersom det fungerer, kan det låse opp kreditt markedet for millioner av Indianere samtidig som det gir nye nivåer av datasikkerhet og forbruker kontroll.

India ‘ s innsats er en av en håndfull av tiltak i hele verden for å returnere kontrollen av data til forbrukere, spesielt med “åpen bank” – bevegelsen i Europa og Australia. India ‘ s tilnærming er unik-det er avhengig av tredjeparter å megle ofte kompliserte prosessen med deling av informasjon — og så er det målgruppen, som er overveiende fattige og, som nå, er utelukket fra den formelle banksystemet.

“Bare India har en løsning for en slik skala,” sa Infosys leder Nandan Nilekani, som har vært rådgiver for dette initiativet og andre store tech reformer. “Dette er fremtiden.”

Hvordan det fungerer

“Konto aggregator” system vil være som tilbys av banker og lisensiert av Indias sentralbank, som også regulerer innsamling av data og deling. Ved å logge inn autorisert apps, brukere vil være i stand til å trekke sammen alle typer av finansielle data, og å bruke mønstre, bill tilbakebetaling, selvangivelse, transaksjoner — at de kan deretter velge å dele umiddelbart og midlertidig i jakten på lån, investering produkter eller forsikring.

En prospektiv låntakeren kan, for eksempel, slipper en del av hans varer-og-tjenester skatt registreringer for å overbevise en utlåner av kreditt-verdighet. En grønnsak leverandør uten sikkerhet for å tilbake et lån kan dele en cash-flow statement eller bruke en mobiltelefon tilbakebetaling historie å vise pålitelighet.

India er nylig etablert digitale regler og praksis legge grunnlaget for denne typen system. Sentralbanken krever nå at økonomiske data skal rapporteres i en standard, maskinlesbart format, noe som betyr at det er lettere å automatisk kutte og dele. India har også en historie med å samle og beskytte massive personlige data sett, inkludert biometrisk og betalinger informasjon.

En annen tilnærming

Det nye systemet vil hjelpe långivere tjene millioner av små Indiske bedrifter som trenger å låne et anslått til 1,5 milliarder kroner ($21 milliarder kroner) i måneden, sa BG Mahesh, co-grunnlegger av Sahamati, en non-profit kollektiv av konto aggregatorer.

“Små banker kan delta i dette nylig flatet banen ved å gi ut posen lån til bedrifter som har ingen andre eiendeler enn kontanter flow,” sa han.

Uansett, Indiske brukere vil ha ny, umiddelbar tilgang til sin egen finansiell informasjon, og de vil kontrollere hvem som ser hva og når. Det er en markert kontrast med hva som skjer i USA, der tre store kreditt rapportering byråer samle-og videreselge — et begrenset utvalg av forbrukernes økonomiske data direkte fra banker, med bare overfladisk samtykke.

Det er også en annen tilnærming til innsamling av data og personvern enn Europas nye General Data Protection Regulation, som styrket forbrukernes rettigheter, men likevel kan enkelte selskaper til å spore brukere data.

India er “konto aggregatorer” er en del av et bredt trykk for å overholde en 2017 høyesterettsavgjørelse som eget personvern som en universell menneskerettighet. Senere dette året, det Indiske Parlamentet vil fornye debatten om Beskyttelse av Personlige Data Regning, noe som stiller nye krav til selskaper som driver virksomhet i landet.

Å oppfordre brukere

Reserve Bank of India har midlertidig lisensiert over et halvt dusin konto aggregatorer, inkludert Jio Løsninger for Informasjon, en del av Mukesh Ambani Stoler Gruppe, og NESL Ressurs Data, en enhet som er satt opp av et konsortium av landets største banker. Flere har fullført studier på systemet allerede.

På samme tid, Sahamati arbeider for å overbevise finansinstitusjoner for å omfavne det nye systemet. Senere denne måneden, det er planlagt en demonstrasjon for å oppmuntre tech startups å utvikle kompatible apper. Allerede i State Bank of India, ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank, og Axis Bank har logget på, og er testing av systemet. Så har landets ledende finansielle tilsynsmyndigheter.

De må også sørge for at folk bruker det. India er på kreditt-rating-systemet er relativt nytt og dekker kun en liten brøkdel av befolkningen. Papirarbeid og dokumentasjon som kreves for å søke om et lån har avskrekket både små låntakere og potensielle långivere. Kontoen aggregatorer løse det problemet — potensielt.

“Vi må sørge for at hundrevis av millioner av Indianere med varierende grad av utdannelse og lese-og skriveferdigheter skal forstå samtykke,” sa V. R. Govindarajan, co-grunnlegger og CEO av finansielle data verifier Perfios, som har fått en konto aggregator lisens. “Det er et arbeid i gang, og for at systemet skal få masse adopsjon, vi trenger å fortelle.”