Indiska IT för att spegla Infosys utvecklingen av digitala tillväxten, centrala tjänster faller

0
61

Indiska IT för att spegla Infosys utvecklingen av digitala tillväxten, centrala tjänster fallIT kunder har varit skiftande spenderar från befintlig teknik används för närvarande driver sina företag — till nyare för att hantera störningar från startups och krav från customers.By
Jochelle Mendonca, Ayan Pramanik, ET Byrå|Jan 13, 2020, 06.49 ÄR IST0Comments
BCCLKunder har också koncernens centrala IT spenderar med några större aktörer, för att hjälpa Indiska IT-företag väder sammandragning. (Representant Bild) BENGALURU: effekterna av en övergång till digital teknik blir mer uttalad, Infosys ” core intäkter eller intäkter från bröd-och-smör IT-tjänster, till exempel fleråriga kontrakt, sjönk med 5 procent i det tredje kvartalet, med analytiker säger att trenden kommer troligen att öka när fler företag inför krympande intäkter från vad som fortfarande är en stor del av sin verksamhet.

DET kunder har varit skiftande spenderar från befintlig teknik används för närvarande driver sina företag — till nyare för att hantera störningar från startups och krav från kunder.

Kunder har också koncernens centrala IT spenderar med några större aktörer, för att hjälpa Indiska IT-företag väder sammandragning. Men för att nu komma till ett slut, säger experter. “Portföljen konsolidering är på väg att ta slut, lämna komprimering för att driva en negativ tillväxt. Vi förväntar oss att detta kommer att fortsätta och påskynda, varför vi förväntar oss att de 5% komprimering för att expandera över tid och kan även slå så mycket som 15% på några år,” sade Peter Bendor-Samuel, VD för DET rådgivande företaget Everest Forskning. Bendor-Samuel, men sade att han förväntade tillväxten i digital områden att “mer än kompensera” för kompressionen i kärnan intäkter.

I Q3, Infosys core intäkter uppgick till $1,9 miljarder euro, jämfört med en marginell utbyggnad under samma period förra året. IT-tjänster är digitala intäkter, som nu bidrar med över 40% till de totala intäkterna, ökade cirka 41 procent till 1,3 miljarder dollar. Totala intäkter under kvartalet ökade med 9,5% i konstant valuta.

Även om branschen är att se en gradvis nedgång i centrala intäkter, komplex design och bygga arbete med att förvandla centrala IT-system växer på en hälsosam 6%, sade Phil Fersht, VD, HfS Forskning. “Detta förklarar en del av den inkonsekvens i vissa tjänsteleverantör resultat, särskilt i Q4, när många råvara kontrakt omförhandlas. Men, allt-i-allt, Infosys är väl positionerad för framtida tillväxt och det senaste kvartalet är en effekt som branschens övergång till kortare kontrakt och mer komplexa skräddarsydda arbete”, sade han.

Detta var särskilt fallet med banker, Fersht sa, som de inte hade något annat val än att göra en fullständig övergång till digital. Infosys VD Salil Parekh sade övergången till digital hade varit snabbare och att företaget gjort investeringar för att hantera förändringen. “Jag har inte siffror på detta, men jag tror vi är att hantera denna förändring är bättre än några av de andra företagen,” Parekh sagt.

Infosys också flaggat för en avmattning i bank och detaljhandel på kvardröjande problem i dessa sektorer. Det valår i USA också kommer att påverka hur kunder spenderar en oro för nästa budgetår inkomster, enligt analytiker.