Jost Lammers in de kapiteinsstoel als President en CEO van de Luchthaven van München is sinds 1 januari

0
30

Ervaren luchtvaart expert hoofd FMG ‘ s leadership team. Sinds 1998 in leidinggevende posities op verschillende Europese luchthavens. Lammers is ook voorzitter van de Airports Council International (ACI) Europa.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

De oplevering van de top job op de Luchthaven van München is nu officieel: Na de pensionering van Dr. Michael Kerkloh, de lange Voorzitter, CEO en Arbeid van de Directeur van Flughafen München GmbH (FMG), aan het einde van 2019, zijn opvolger, Jost Lammers, nam zijn nieuwe functie op 1 januari 2020. Onmiddellijk, Jost Lammers hoofd FMG ‘ s leadership team naast het beheren van bestuur Thomas Weyer (CFO en Infrastructuur) en Andrea Gebbeken (Commerciële en Veiligheid).

Met de benoeming van de nieuwe CEO, de Luchthaven van München blijft in de handen van een ervaren luchtvaart expert. Jost Lammers (52), die werd geboren in Oldenburg en groeide op in Osnabrück in Neder-Saksen, heeft senior management functies bij diverse Europese luchthavens sinds de late jaren 1990.

Na de middelbare school gaat hij in eerste instantie ingevoerd beroepsopleiding met een bank voor de vervulling van zijn militaire dienst bij de duitse luchtmacht. Vervolgens studeerde hij bedrijfskunde en economische wetenschappen in Bayreuth, Witten-Herdecke en San Diego. Hij studeerde af met een graad in economie en begon zijn loopbaan met een automotive leverancier in 1994. Twee jaar later trad hij in bij de duitse bouwconcern HOCHTIEF AG, aanvankelijk werkzaam in de controle-en investment management functies.

Met de overdracht in 1998 naar Hochtief Luchthaven GmbH, hij maakte zijn start in de wereld van de luchthavens, die verantwoordelijke functies bij verschillende Hochtief portfolio luchthavens. Dit omvatte de betrokkenheid bij de realisatie en opening van de nieuwe luchthaven van Athene, bijvoorbeeld. In 2004 is de Heer Lammers benoemd als managing director van Flughafen Düsseldorf Ground Handling GmbH, een toonaangevende leverancier van ground handling services op Düsseldorf Airport. Vier jaar later werd hij aangenomen als de CEO van Budapest Ferenc Liszt International Airport. Hij bleef er tot het einde van vorig jaar en maakte beslissende bijdragen aan het succes van de luchthaven die de hongaarse hoofdstad.

Jost Lammers is ook het volgende in Michael Kerkloh in de voetsporen treden op het internationale niveau: In de zomer van vorig jaar slaagde hij erin Dr. Kerkloh als de president van Airports Council International (ACI) in Europa, de branchevereniging die de belangen van Europa de internationale luchthavens. Jost Lammers is getrouwd en heeft twee zonen.