Malware upptäckter ökning med 48% 2019

0
51

Malware upptäckter ökning med 48% i 2019Threat forskarna observerade flera stora avancerade ihållande hot (APT) attacker utplacerade mot organisationer i den offentliga sektorn, inbegripet framträdande attack kampanjer såsom Drift m_project och Bakdörr.ET Byrå|Jan 12, 2020, 11.17 PM IST0Comments
BCCLposten av nationalstater och organiserad it-relaterad brottslighet celler i striden väntas lägga till fler komplikationer med denna situation.Endpoint-och nätverkssäkerhet leverantör Seqrite upptäcks över 146 miljoner företaget hot i och med 2019, en 48-procentig ökning under 2018 enligt Seqrite Årliga Threat Report 2020, som identifieras med hjälp av Quick Heal Teknik. Nästan en fjärdedel av dessa var identifi ed genom signatureless beteende upptäckt, vilket tyder på att cyber brottslingar distribuera nya eller tidigare okända hot vektorer.

Hot forskarna observerade flera stora avancerade ihållande hot (APT) attacker utplacerade mot organisationer i den offentliga sektorn, inbegripet framträdande attack kampanjer såsom Drift m_project och Bakdörr.

DTrack. Detta belyser hur cyber brottslingar vänder sig till nyare, mer nyanserad attack metoder för att stjäla känsliga uppgifter av nationell betydelse.

Införsel av nationalstater och organiserad it-relaterad brottslighet celler i striden väntas lägga till fler komplikation till denna situation och kommer att kräva Indiska myndigheter och företag att stärka sina it-försvar strategier 2020 och därefter.
“Indiska företag och myndigheter står inför en aldrig tidigare skådad risk inom cyberrymden idag. Sin digitala transformation är att lämna dem sårbara för sofistikerade hot och attack kampanjer som bedrivs av den organiserade it-relaterad brottslighet celler och fientlig nation-states med tanke på att störa de större socioekonomiska aktivitet och stjäla kritisk, viktig och känslig information…. Indiens digitala resan beror på att säkerställa en robust it-säkerhet för alla intressenter inom företaget ekosystemet”, säger Sanjay Katkar, CTO, Quick Heal Teknik.