Storebrand verwerft Scandic Helsfyr van Eiendomsspar

0
16

Het hotel is centraal gelegen in de Helsfyr buurt in Oslo, dicht bij de snelweg E6, op het passeren van de richting van het centrum van Oslo.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

Storebrand Eiendomsfond Norge KS verwerft Scandic Helsfyr van Eiendomsspar. Scandic Helsfyr wordt uitgebreid en zal het Scandic hotel is het grootste hotel in Noorwegen wanneer het is voltooid in het najaar van 2020, met in totaal 450 kamers.

Het hotel is centraal gelegen in de Helsfyr buurt in Oslo, dicht bij de snelweg E6, op het passeren van de richting van het centrum van Oslo. Dit is een van Oslo ‘ s snelst groeiende buurten met een aantal kantoor-en woningbouw projecten.

De koper, Storebrand Eiendomsfond Norge KS (SEN KS), is Noorwegen ‘ s grootste unleveraged real estate fund en wordt beheerd door Storebrand Eiendom. SEN LG al eigenaar is van 17 woningen, waarvan Scandic Fornebu is tot dusver het enige hotel.

Scandic heeft een huurovereenkomst getekend, dat loopt tot en met 2037 en is te investeren in het upgraden van het bestaande deel van het hotel. De komende uitbreiding zal het aantal kamers van 253 450, en het zal uitbreiden van de conferentie en een restaurant. Het hotel heeft nu een totale oppervlakte van ongeveer 18.000 vierkante meter. Eiendomsspar staat garant voor een overeengekomen huurinkomsten voor de komende vijf jaar.

Scandic is de Nordic regio is het grootste hotel van de operator met een netwerk van ongeveer 270 hotels en 52,700 kamers in zes landen. Scandic richt zich op milieuvriendelijke werking van de hotels, en na de uitbreiding van het Scandic Helsfyr gecertificeerd als BREEAM ‘Very Good’.

“De overname is in lijn met het fonds, het mandaat en de strategie van groei, en wordt gedaan in een spannende real estate segment waar Storebrand wilde een grotere aanwezigheid. Scandic Helsfyr is gelegen in een snel groeiende stedelijke omgeving met uitstekende openbaar vervoer, en is strategisch gelegen tussen de Luchthaven van Oslo en het centrum. Wij zijn ervan overtuigd dat onze uitgebreide samenwerking met Scandic gunstig zal zijn, en dat de expansie van

het hotel draagt positief bij aan de ontwikkeling van het gebied,” zei Truls Nergaard, Hoofd van Storebrand Eiendom.

“We zijn erg blij dat Storebrand pakt het stokje, we kijken uit naar een positieve samenwerking in de richting van de voltooiing, en wij zijn ervan overtuigd dat ze zullen doorgaan met het beheren van het onroerend goed. We hebben een groot geloof in het Scandic Helsfyr en het succes van de uitbreiding,” zei Christian Ringnes, CEO van Eiendomsspar.

Pangea Property Partners (financieel adviseur) en DLA Piper (juridisch adviseur) hebben bijgestaan

Eiendomsspar in de transactie, terwijl Haavind is juridisch adviseur van Storebrand.