Wheels24.co.za | Första Drive | Isuzu D-Max 250 automatisk

0
29

Isuzu har breddat sin D-Max bakkie rad med fem nya derivat.

Även om den nästa generationens D-Max är på grund av att byggas upp och distribueras i Sydafrika mot slutet av 2021, varumärket är fortfarande lägga till några uppgraderingar till den nuvarande sortiment.

D-Max design kan vara en åldrande, men det är fortfarande sydafrikas tredje mest populära i full storlek bakkie och har enorm varumärkeslojalitet. Aldrig en teknik eller drivlina ledare, Isuzu är bakkie har alltid genererade efterfrågan på grund av deras rida kvalitet och blandning av både tillförlitlighet och hållbarhet.

Varför fem nya bilar?

Automatisk växellåda har haft ett uppsving i efterfrågan av de senaste åren, med kunder som föredrar en dubbel-hytt bakkie som kan växla själv.

Med mer bakkie kunder som livsstil eller familj fordon användare, överklagande av automatiska växellådor är tydlig: komfort och bekvämlighet. Traditionella bakkie manuell växellåda kan ha en solid skift kvalitet och lång-kasta åtgärder kan också vara tröttande för en del.

LÄS: Vad? Isuzu SA har fem nya auto-modeller i sin D-Max 250 utbud – Vi har priser och specifikationer

Växling i start-stopp-trafik kan vara en knepig uppgift och som mer bakkie ägare är del av den dagliga trafiken kryper i sydafrikas större städer, automatiken blir en standardkonfiguration.

För att möjliggöra en mer tillgängliga pris för dem Isuzu fans som vill ha en automatisk överföring, företaget har nu lagt till fem nya D-Max 250 varianter.

2020 Isuzu D-Max. Bild: QuickPic

Är D-Max ett fåtal växlar kort?

Jämfört med sina konkurrenter Isuzu sändningar är inte särskilt sofistikerade. Där dess rivaler har sex hastigheter, Isuzu har bara fem. För vissa, som kan vara ett problem, som en fem-växlad växellåda är tyngre på bränsle och kan vara tardier när du behöver en rush av omkörning acceleration.

Varför inte Sydafrika får ett 2020-D-Max-drivlina uppdatering som bara har fem hastigheter? Den tekniska resonemang är att specifika kalibrering utveckling var nödvändig för att gifta sig med 2,5-liters diesel till isuzus sex-växlad automatisk växellåda, som är tillgängliga lokalt i 3-liters D-Max auto.

Kopplat till de fem-växlad automatisk Isuzu är bevisat 2.5-liters fyra-cylindrig motor. På 100kW och 320Nm det är inte den mest kraftfulla motorn i sin klass, men driftsäkerheten är oklanderliga.

Drivlinan är problemet är att en fem-växlad automatisk känns ur balans med de flesta jämförbara automatisk bakkies vid motorvägshastigheter. För kommersiella användare och bönder, som kommer att driva sin D-Max 250 auto vid lägre hastigheter, den enda betalkort kommer att vara högre bränsleförbrukning.

Men som en fritid bakkie eller familj fordon, som extra växel missas på motorväg cruising hastigheter, för att minska motorns buller och bättre gasrespons, för omkörning.

2020 Isuzu D-Max. Bild: QuickPic

Skåp är mestadels tillval

Det andra problemet är en brist på standard mekanisk traktion aids. Av de fem nya D-Max 250 auto-derivat, endast en (‘LE’) har en låsbar bakre differential. Det är valfritt för alla andra.

I en marknad som Sydafrika, där bakkies arbeta hårt för sitt uppehälle och terräng är testning, Isuzu bör ha som standard skåp montering. Om du vill syftet din Isuzu D-Max 250 auto som en helg äventyr fordonet, för att utforska isolerade grus resmål, skulle vi rekommendera att beställa som tillval bakre differentialspärr.

Där Isuzu tar form med sin nya D-Max 250 auto, det gäller att rida kvalitet och värde. Om de är dåligt underhållna och wellpapp grusvägar, lokal kalibrering inte avslöja sin kompetens, med D-Max är bland de mest stabila bakkies på smuts – särskilt olastade.

Värdet ekvationen? Toyota har bara en version av sin Hilux dubbel-hytt prissatta under R500 000 med en automatisk överföring (den R479 200 2.4 GD SRX). Ford? Också bara har en jämförbar Ranger double cab, vilket är 2,2 TDCi XL auto pris på R449 500.

Däremot, Isuzu har en generös spridning av fyra D-Max 250 automatisk dubbel-hytter, pris från R435 300 till R474 700.

Behöver du en automatisk överföring och alla attribut för en bakkie som din familj fordon? Isuzu är nya D-Max 250s erbjuder fler punkter pris och specifikation betyg än sina konkurrenter.

2020 Isuzu D-Max. Bild: QuickPic