Wheels24.co.za | WATCH | Hvorfor denne leseren foretrekker sin gamle ‘glad’ Mazda MX-5 i løpet av den siste hard-top-versjon

0
26

Wheels24 leser Clyde Cyster er en mann på et oppdrag når han setter seg bak rattet i sin Mazda MX-5. Ikke fordi han er i en hast for å få et sted, men fordi han ikke kan få nok av kjøring hva er, kanskje den beste driveren for bil i verden – MX-5.

Clyde kjøpte sin første bil i nesten to år tilbake etter sin Subaru WRX var involvert i en krasj. Og ja, MX-5 er den stikk motsatte av hva hans ‘Scooby’ var, men å kjøpe noe annet viste seg å være en av de beste (automotive) avgjørelser han noen gang har gjort.

Han sier: “til Slutt, jeg bare ville ha en bil som jeg kan kjøre og nyte. En sjåfør på bilen. Og denne (MX-5) leverer på den fronten.”

Høring Clyde snakke om sin Mazda er en svært gledelig opplevelse. Omsorg og beundring i stemmen hans høydepunkt embedded forhold han har med sin bil. Og når han kjører, kan man merk forståelsen mellom menneske og maskin.

En glede å kjøre

Det er en ganske merkelig begivenhet for å se Clyde i en roadster fordi en skulle tro at han ville fortsette ‘Scooby liv”. Så hvorfor MX-5? Han forklarer at han hadde en sjekkliste over hva han ønsket i en bil: fire-wheel-drive, strøm, og en fin lyd, det vil si en bit av sjelen. Men MX-5 var ikke engang i nærheten av det! Så hvorfor da?

“En dukket opp for virkelig, virkelig billig, noe som viste seg å være en svindel,” Clyde forklarer. “Men hva som lærte meg var at jeg ville faktisk seriøst virkelig vurdere en! Og fra det jeg så på dem med et nytt perspektiv.”

ANMELDELSE: Gjorde Mazda få det nyeste MX-5 formelen galt?

Mazda MX-5, siden starten, ble aldri om å være rask. Essensen var bygget rundt å levere rimelig morsom i spar, og for de siste tiårene, og det har vært tilfelle. Selv om Clyde MX-5 rullet av showroom for første gang i 2004, fikk han sine hender på den 2018. Og for de siste par årene, han har hatt mange spennende tider med sin bil.


Har du en kul bil du ønsker å funksjonen på Wheels24? Send oss e-post.

Clyde Cyster er 2004 Mazda MX-5. Bilde: Warren Wilson

Og den nye MX-5?

Clyde er ikke for solgt på den nye MX-5. Han sier imidlertid at MX-5 (Miata) har alltid hatt et “smil” og var alltid glad, mens den nye modellen ser litt for ‘aggressive.’ At han er litt av en nedtur, men han kan forstå hvorfor Mazda gjorde det. Likevel, Clyde berømmer Mazda for “å gå tilbake til det grunnleggende, noe som gjør det lett igjen, og å legge til en bit av kraft.”

MX-5 RF er drevet av en naturlig pustende 2.0-liters motor som produserer 118kW og 200Nm. Det er ikke mye strøm, men det kan skape et rom der man kan trekke maksimal nytelse fra harddisken.

Som Clyde svarer: “jeg tror, slutt, det kommer helt an på hva du ønsker å gjøre med bilen. Og dersom du ønsker noe som er sporty og morsom, og dette gir.”

2020 Mazda MX-5 RF. Bilde: Warren Wilson