Apple vurderer å la iPhone-brukere endre sine standard-apper

0
14

Ifølge en ny rapport fra Bloomberg, Apple vurderer å åpne opp sine iOS og iPad OS, slik at brukere kan velge sin egen standard-apper. I tillegg, Cupertino tech-giganten kan også åpne opp sine HomePod høyttaler til tredjeparts musikk streaming-tjenester som Spotify og Pandora. Rapporten kommer fra ikke navngitte kilder nær den situasjonen. Apple har ennå ikke gjort noen offisiell kommentar på saken.

I henhold til ny utvikling, Apple er ute etter å gi deg et utvalg å velge en tredjeparts nettleser og e-post-appen for startere. Selskapet har lenge vært gransket for låsing i sin native apps som standard uten å gi brukerne muligheten til å endre dem.

Spotify særlig innlevert en klage til Eu-Kommisjonen i Mars i fjor over Apples konkurransebegrensende praksis i forhold til drift App Store. Apple ble også presset av OSS i Representantenes Hus antitrust-panelet i en høring i fjor.

De nye bevegelsene er ryktet å komme så tidlig som iOS-14, men vi må vente for mer bekreftelse fra Apple sin side.