Wheels24.co.za | Hvorfor disse leserne vil fortsatt kjøpe en Nissan NP300 selv om den har en null-sikkerhet rating

0
13

Tidligere denne uken Wheels24 rapportert at lokalt bygde Nissan NP300 hadde mislyktes i en Global-NCAP kollisjonstest mot en second-hand 2015 Euro-spec Nissan Navara NP300.

I 2019, nyheten på en 2018 Hardbody er manglende evne til å fullt ut beskytte beboerne i tilfelle av en ulykke. Til tross for den opprivende resultatene av denne testen, det gjorde lite for å avskrekke bakkie salg suksess både i Sør-Afrika og over større Afrikanske kontinentet.

Den NP300 er fortsatt en topp-selger i vår lokale markedet, og mens noen Wheels24 lesere har skrevet inn og sagt disse resultatene vil gjøre dem tenke to ganger om å kjøpe bilen, flere andre sier det gjør ingen forskjell.

To av våre lesere si at resultatene ikke ville påvirke deres oppfatning av NP300. De deler sine tanker nedenfor:

Robin Harrison sier: “jeg vil fortsatt kjøpe Nissan NP300. Jeg gikk gjennom nyhetene på mobilen når du kjører i fem timer. Tilbake fra Dundee. Jeg har funnet bilkjøring historier i artikler mest interessante som de er skrevet med hensyn til hvordan et kjøretøy føler på det øyeblikket når jeg tester en bil.

“The general public kjøpe biler som de kan ha råd til, og prøve og holde kostnadene lave. Jeg vokste opp i biler uten sikkerhetsbelter, trommel bremser rundt hele, brytere stikker ut dashbordet, og gi signaler som var viktig da. Vinduer var åpne, etc.

“En ny 2020 driver ikke ville være i stand til å drive en 50-år gammel bil. En moderne datamaskin-kontrollerte bilen er veldig god å kjøre, noe som gjør hele motoren og sikkerhet beslutninger for driver i disse dager.

“Jeg kjøre 2010 Renault Sandero 1600. Det har gjort 280 000km og er det fortsatt. På lange turer er det veldig behagelig. Det har vært på veier som er klassifisert som 4×4, med ikke noe problem. Jeg vet ikke kjøre gjennom vann eller ekstreme føreforhold, og ruteplanlegging er viktig.”

Bilde: Motorpress

Kenneth Duggard sier: “jeg ville kjøpe NP300, det handler om kostnader, pluss det faktum at det er blitt bygget her siden den tid begynte, og de fleste av niggles har vært strykes ut. Det er derfor den lille Renault Kwid har vært å selge opp en storm, billig og munter, og det er alle om å få folk mobil til rimelige priser.

“Har du sett prisene på nye bakkies? Det er rett og slett ikke verdt pengene. Ikke tro meg? Ta en titt på noen Toyota Double Cab, ett til tre år gamle, med 250 til over 300 000km på klokken, det er sprøtt.

“Det er en storm i horisonten. En tid med motgang og smerte. Kampen mot maskinene raser videre. Skynet er, globalt nettverk er fortsatt sterk, men vi vil ikke gi seg før alt er ødelagt. Dette er John ‘ Conner.”

“Det er ingen skjebne, men hva vi gjør. (Jeg er en sci-fi mutter ,så saksøke meg).”

Se den Globale NCAP kollisjonstest nedenfor:

Nissan Sør-Afrika , sier: “Nissan er nummer én prioritet er sikkerhet for sine kunder. Vi er forpliktet til de høyeste standarder for sikkerhet i hvert enkelt marked der vi opererer, uten unntak. Lokalt produsert NP300 Hardbody oppfyller alle sikkerhetskrav i Afrika, hvor det har bygd seg et sterkt rykte over mange år for pålitelighet og kundetilfredshet.

“Nissan fortsetter å introdusere avansert sikkerhet teknologier og funksjoner i vår globale produktspekter, inkludert Afrika, og vi aktivt oppmuntre og støtte fremskritt i sikkerhet regelverk og krav til fordel for våre kunder.”Alvorlige personskader

Global NCAP bemerket: “Nissan NP300 var tidligere testet av Global NCAP i 2018 som en del av #SaferCarsForAfrica kampanjen, og fikk en null-stjerners sikkerhet rating. Bilen struktur kollapset og ble funnet å være ustabil under testen. Den høye styrker plassert på crash test driver dummy utgjøre en betydelig risiko for alvorlige personskader. Den NP300 ‘ s karosseri var så ustabil at kollisjonsputer var ineffektive.

“Den (Euro-spec) Nissan Navara NP300 tidligere ble testet av Euro NCAP i 2015 og oppnådde en fire-stjerners voksen beboer vurdering.”