Wheels24.co.za | Nya Kia Sorento bryter täcka före 2020 bilsalongen i Genève

0
16

De första bilderna av Kia: s nya Sorento visade biltillverkaren före fordonets första offentliga framträdande.

Redo att visas på 2020-Släkten International Motor Show, nya Sorento gäller en högre grad av förfining och elegans och samtidigt behålla en del av den utgående modellen är tufft utseende estetik. Kia: s syfte med den nya modellen var att skapa skarpare linjer och renare ytor, i ett försök att få till SUV mer runda kanter än sin föregångare.

Kia säger att den nya Sorento innefattar en utveckling av “tiger näsa’ galler sina fordon har blivit känd för. Hela grillen är bredare och mer expansiv, omslag runt strålkastare som är placerade på varje sida.

Även strålkastarna, säger Kia, nu har en ny tiger eye ” i sin utformning, medan daytime-running LED-lampor är nu standard.

2020 Kia Sorento. Bild: MotorPress

Förändringarna i korta

Kia inte ändra för mycket på Sorento s design, men de förändringar som det gjorde åstadkomma göra SUV verkar längre. Kortare främre och bakre överhäng har skett, samt en längre hjulbas. Motorhuven verkar också vara längre, med tanke på att A-stolparna har tryckts tillbaka av 30mm.

På den inre fronten, Kia uppskalad SUV ‘s cabin genom att ge det en helt ny design, ny teknik och infotainment-system, och med hjälp av” premium-kvalitet material. De tre-rad mångsidighet Sorento har blivit känd för är kvar, men nu går hand-i-hand med, vad Kia samtal, en “intuitiv och tech-orienterade’ stuga.

Den nya Kia Sorento kommer att göra sin debut den 3 Mars 2020.

2020 Kia Sorento. Bild: MotorPress

Sammanställt av: Charlen Raymond