Wheels24.co.za | Waarom deze lezers zou nog steeds kopen een Nissan NP300 hoewel haar heeft een zero-safety rating

0
18

Eerder deze week Wheels24 gemeld dat de lokaal gebouwde Nissan NP300 had gefaald in een Global-NCAP crash test tegen een tweedehands 2015 Euro-spec Nissan Navara NP300.

In 2019, nieuws brak op een 2018 Hardbody ‘ s onvermogen om volledig te beschermen de inzittenden in het geval van een ongeval. Ondanks de schokkende resultaten van de test, het deed weinig af te schrikken-het bakkie ‘ s sales succes, zowel in Zuid-Afrika en in de grotere Afrikaanse continent.

De NP300 blijft een top-verkoper in onze lokale markt, en terwijl sommige Wheels24 lezers hebben geschreven en gezegd deze resultaten zullen ze twee keer nadenken over de aanschaf van het voertuig, een aantal anderen zeggen dat het geen verschil maakt.

Twee van onze lezers zeggen dat de resultaten geen invloed zou hebben op hun mening over de NP300. Zij delen hun gedachten hieronder:

Robin Harrison zegt: “ik zou nog steeds kopen de Nissan NP300. Ik ging door nieuws op mijn telefoon na het rijden van vijf uur. Retourneren van Dundee. Ik vond het autorijden verhalen in de artikelen die het meest interessant zijn zoals ze zijn geschreven hoe een voertuig zich op dat moment bij het testen van een auto.

“Het publiek auto’ s kopen die ze zich kunnen veroorloven, en proberen de kosten laag te houden. Ik werd opgevoed in auto ‘ s zonder gordels, trommelremmen rondom, schakelt die uit het dashboard, en de hand-signalen zijn belangrijk. De zijruiten geopend waren enz.

“Een nieuw 2020 bestuurder niet in staat zou zijn om te rijden op een 50-jaar oude auto. Een moderne computer gestuurde auto is zeer makkelijk te rijden, waardoor de motor en de veiligheid van beslissingen voor de bestuurder van deze dagen.

“Ik rijd in 2010 de Renault Sandero 1600. Het is gedaan 280 000km en het is er nog steeds. Op lange reizen is zeer comfortabel. Het is op de wegen die zijn geclassificeerd als 4×4, met geen enkel probleem. Ik doe niet rijden door water of extreme road-omstandigheden en route planning is essentieel.”

Afbeelding: Motorpress

Kenneth Duggard zegt: “ik zou kopen van de NP300, het is allemaal over de betaalbaarheid, plus het feit dat het gebouwd is hier sinds de tijd begon en de meeste van de tekortkomingen die zijn gladgestreken. Dat is de reden waarom de kleine Renault Kwid is de verkoop van een storm; goedkoop en vrolijk, en het is allemaal over het krijgen van mensen mobiel tegen betaalbare prijzen.

“Heb je gezien dat de prijzen van nieuwe bakkies? Het is gewoon niet de moeite waard het geld. Mij niet gelooft? Neem een kijkje op elk Toyota Double Cabine, één tot drie jaar oud, met 250 tot 300 000km op de klok, het is te gek.

“Er is een storm aan de horizon. Een tijd van tegenspoed en pijn. De strijd tegen de machines woedt. Skynet ‘ s, wereldwijd netwerk blijft sterk, maar we zullen niet stoppen totdat alles vernietigd is. Dit is John Conner.”

“Er is geen lot, maar wat we maken. (Ik ben een sci-fi moer ,so sue me).”

Bekijk de Globale NCAP crash test hieronder:

Nissan Zuid-Afrika , zegt: “Nissan is prioriteit nummer één voor de veiligheid van zijn klanten. We zijn toegewijd aan de hoogste veiligheidsnormen in elke markt waarin we actief zijn, zonder uitzondering. De lokaal geproduceerde NP300 Hardbody voldoet aan alle veiligheids voorschriften in Afrika, waar hij heeft een sterke reputatie opgebouwd over vele jaren voor betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

“Nissan blijft de invoering van geavanceerde technologieën en functies in onze wereldwijde assortiment, ook in Afrika, en wij zijn actief in het stimuleren en ondersteunen van verbeteringen in de veiligheid voorschriften en eisen voor het welzijn van onze klanten.”Dodelijke ongevallen

Global NCAP opgemerkt: “De Nissan NP300 werd eerder getest door de Wereldwijde NCAP in 2018 als onderdeel van de #SaferCarsForAfrica campagne en kreeg een nul sterren safety rating. Het voertuig structuur stortte in en werd gevonden onstabiel worden tijdens de test. De hoge krachten geplaatst op de crash test dummy driver een belangrijk risico van dodelijk letsel. De NP300 de carrosserie was zo instabiel dat de airbags werden niet effectief.

“De (Euro-spec) Nissan Navara NP300 werd eerder getest door Euro NCAP in 2015 en bereikt een vier sterren volwassen inzittenden van waardering.”